avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters214341

Activitate ContSters214341

Răspuns la discuția Vanzare apartament ipotecat
Buna ziua,

Conform noului cod civil puteti vinde oricand, interdictia de vanzare este nula. Se fac astfe de vanzari, deci nu ar fi nicio problema. Nu e nevoie de antecontract ci de contract de vanzare, banca isi va primi banii prin op conditionat, se radiaza ipoteca bancii si se intabuleaza dreptul de proprietate al cumparatorului.
Răspuns la discuția Credit imobiliar
Nu sunt mari sanse de reusita, trebuie sa dovediti ca eceste vicii ascunse sunt atat de grave incat v-ar fi determinat sa nu cumparati daca le-ati fi cunoscut.
Apoi, e musai ca vanzatorul sa fie solvabil, sa aveti de unde recupera banii, in cazul in care castigati.

Răspuns la discuția Credit imobiliar
Din pacate nu puteti decat sa cereti rezolutiunea contractului de vanzare cumparare pentru viciu . Este insa destul de greu de obtinut o astfel de hotarare a Instantei. Fata de banca nu va puteti apara in acest mod.
Răspuns la discuția Credit imobiliar
Ati inteles foarte bine. Dvs nu ati luat imobil de la banca ci bani, contra unui pret- dobanda. Trebuie sa platiti tot ce datorati. Riscul devalorizarii imobilului va revine doar dvs, ca si proprietar al imobilului.
Răspuns la discuția Sechestru asiguratoriu
Buna ziua,

Cred ca nu va exprimati tocmai corect. Cum adica aveti sechestru asigurator? Nu e cumva inscrisa o somatie? Nu e tocmai acelasi lucru.

Nu se poate inscrie ipoteca daca banca are inscrisa interdicite de ipotecare, pana cand nu se radiaza ipoteca bancii, iar banca nu o radiaza decat daca platiti . Totul se invarte in cerc. Va trebui sa primit de la banca un acord de ipotecare, care va fi conditionat de plata sumei in contul bancii, urmand ca banca sa radieze deindata ipoteca pentru a se putea inscrie cealalta ipoteca. Nu exista ipoteca cu sechestru asigurator. Sechestrul asigurator il pune executorul bugetar sau procurorul.
Răspuns la discuția Credit imobiliar
Buna ziua,

Da, in cazul in care valoarea imobilului ipotecat nu acopera valoarea creantei bancii, va pot executa silit orice alt bun pe care il aveti in proprietate.
Nu aveti nevoie de chitante, puteti cere un extras de cont, se vad acolo toate platile.

Gasiti un cumparator si il vindeti cu acordul bancii. Banca va fi foarte bucuroasa sa isi recupereze creditul in acest mod.
Daca s-ar pune poprire nici macar dobanda nu s-ar plati probabil. Nu vor face asta. Vor executa apartamentul si doar pt ce ramane se vor indrepta prin poprire.
In mod evident, avand o rata fixa pe toata perioada de creditare, in primii ani de credit un mare procent din rata il reprezinta dobanda. Oricine poate verifica scadentarul si poate vedea din ce este compusa fiecare rata.

Daca ai un credit de 30.000 Eur, cu dobanda de 10% pe an, ai de platit 3.000 eur doar dobanda, in primul an de credit. Daca rata este de 300 eur, platesti 3600 eur intr-un an, din care evident ca 3000 eur sunt doar dobanda. Nu poti sa ai o rata mica si sa si platesti din principalul creditului, in acelasi timp.

Regulile imputatiei platii spun ca mai intai se ia dobanda si abia apoi capitalul.

@Silvia2014 luati legatura cu banca. In mod sigur vor accepta o esalonare a restului ramas din creanta, daca le dati un avand de 20 000 eur.

Răspuns la discuția Comisioane abuzive
Si dvs citati ce spune avocatul partii adverse. Cum apreciati dvs cine are dreptate? Eu m-as uita in lege, OUG 50/2010 si acolo se prevede expres ca este legal comisionul de administrare.
In mod intentionat am prezentat o argumentatie de valoare identica cu argumentatia dvs, tocmai ca sa intelegeti ca o cautare pe goagle nu are valoare juridica, dimpotriva. Depinde cum citesti si pe cine citesti... exista variante total opuse.
In cazul citat de dvs atat avocatul cat si Directorul Directiei Juridice sunt oameni cu reputatie profesionala deosebita. Niciunul din ei nu minte, doar prezinta in mod diferit speta.

Comisionul de risc este cel stabilit de instantele de judecata ca fiind abuziv in 99% din spete, iar cel de administrare e stabilit ca si legal in 99% din spete.

Sunt clauze abuzive in contractele cu banca dar sunt si contracte fara clauze abuzive. Depinde de contract, in primul rand si in al doilea de cine te apara in dosar. Nu in ultimul rand, este foarte important si cine te judeca.
Răspuns la discuția Comisioane abuzive
Referitor la comisionul de administrare, instanţa nu îl contestă ca atare, ci modul său de calcul, res­pectiv baza de calcul. Există, însă, şi alte câteva decizii ale instanţelor care constată ca acesta este legal".


Nu ar strica sa si cititi ceea ce parafrazati, nu de alta dar informati gresit utilizatorii.
Din textul indicat de dvs nu rezulta ca este abuziv comisionul de administrare, asa cum spuneti dvs ci modul lui de calcul.