avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Activitate Cinthya

Activitate Cinthya

Buna ziua!

Sunt executata silit cu dosar de executare deschis in 2018 pentru un credit luat din 2008. Intrucât nu am primit nici-un act, somație de la executor, am facut o solicitare in scris acestuia pentru ami comunica dosarul executional, fapt ce s-a si intamplat.
Mentionez ca la data acordarii creditului eram casatorita si aveam domiciliul în Deva, însă acum sunt divortață de 4 ani și mi-am schimbat numele de familie si domiciliul actual fiind in comuna Cerbal, jud. Hunedoara.
La comunicarea dosarului executional mi-a fost depusa si incuviintarea executarii data de judecatoria Deva. Am efectuat o contestatie la executare formulata in baza prescriptiei, iar cand am dorit sa o depun la Judecatoria Deva, grefiera m-a informat că actiunea trebuie depusa la Judecatoria Hunedoara (eu avand domiciliul in comuna Cerbal). I-am explicat grefierei ca depun actiunea la Judecatoria Deva intrucat acolo a fost data si incuviintarea executarii. Grefiera mi-a acceptat depunerea actiunii și m-a informat ca Judecatoria Deva isi va delega competenta la Judecatoria Hunedoara.
Intrebarea mea este: Se poate desfiinta/anula executarea silita intrucît executorul fara a face demersuri la evidenta populatiei pentru ami afla domiciliul actual a introdus cererea la judecatoria in raza careia eu aveam vechiul domiciliu.?
As putea invoca faptul ca incuviintarea exwecutarii silite s-a efectuat de o instanta necompetenta?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Exonerare amenda
Am solicitat doar cheltuieli de judecata, nu am specificat suma, aici am gresit. Defapt doresc doar recuperarea taxei de timbru. Mai pot face acest lucru printr-o cerere de indreptare a unei erori materiale?
Răspuns la discuția Exonerare amenda
Deci trebuie depusa o copie dupa sentinta la taxe si impozite? Am solicitat chetuieli de judecata dar pe portal aparesentinta ca e fara cheltuieli. Voi face o indreptare de eroare prin care solicit si acordarea cheltuielilor asa cum au fost cerute in cererea de chemare in judecata.
Cum imi vor fii restituiti acesti bani?

Multumesc mult pt raspuns!
Buna ziua!

In urma contestarii unei contraventii, plangerea mi-a fost admisa si astfel am fost exonerata de plata amenzii( pe care nici nu am achitat-o), sanctiunea amenzii fiind inlocuita cu cea a amertismentului.
In momentul de fata figurez la taxe si impozite cu o amenda neachitata(aceasta fiind singura pe care o am) sau trebuie sa ma prezint cu sentinta la ei?
Am solicitat si cheltuieli de judecata ot taxa de timbru, acestia cum imi sunt returnati?

Multumesc!
Buna ziua!

Am achizitionat un TV de la Altex, iar in luna mai a acestui an imi va expira garantia. Detin certificatul de garantie stampilat de Altex, pe care este trecuta seria si denumirea produsului, precum si data achizitionarii si numele meu insotit de semnatura. Nu mai am bonul fiscal, iar cei de la Alex nu au trecut in rubrica de pe garantie numarul de factura. Am fost la magazin cu garantia si am cerut sa primesc din arhiva un numar de factura sau o copie de pe bonul emis, dar nu au dorit sa ma ajute cu nimic. Pot face ceva sa trimit TV- ul in garantie? Nu mi se pare normal ca dreptul cumparatorului sa fie afectat de o hartie.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Vanzare sau donare imobil?
Dar mama mea nu a girat cu imobilul...plus ca banca a retinut si cei 2500 de euro din cont...deci practic ar mai fi de achitat 16000 lei si se face proprire si pe pensie. Chiar ar putea sa vina banca sa i-a unica locuinta?
Răspuns la discuția Vanzare sau donare imobil?
Defapt mama avea un cont la CEC de 2500 euro pe care s-a pus proprire si pe langa acestia se retin si cate 10 lei pe pensie intrucat creanta cu tot cu penalitati si onorarii a ajuns de la 8000 lei cat a fost creditul la 27000 lei. Mai este posibil ca creditorul sa aiba pretentia la imobil? Cum as putea in conditiile date sa il trec pe numele meu?
Răspuns la discuția Vanzare sau donare imobil?
Intradevar mama are o datorie de 15000 lei pt care i se face o proprire de 10 lei pe pensie...dar ma gandesc ca bancii nu ii este prea favorabil si va cere executarea silita a imobilului. Ce posibilitate am ca sa il trec pe numele meu fara a mai putea fi urmarit de creditor?
Daca mama mea detine un imobil care este cea mai putin costisitoare modalitate de al trece pe numele meu?
X si Y sunt coproprietarii unui imobil. Y in cota de 1/4 sub B8 si X in cota de 2/4 sub B6 si 1/4 sub B7. X a primit de la cadastru o comunicare in care se specifica ca se incepe executarea silita asupra cotei de 3/4 din imobil impotriva X. Acesta recunoaste ca are o datorie de 11000 lei pe care nu are bani sa o achite.
Y este interesat sa cumpere acel 3/4 din imobil, dar care este procedura? Daca achita la BEJ creanta de 11000 lei devine proprietarul intregului imobil? Ce drepturi are Y?