avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Activitate cata1569

Activitate cata1569


De unde pot obtine Plan de delimitare si amplasament a imobilului ?

Mi s-a cerut de la AFI Bucuresti si eu am prezentat Plan de Amplasament si Delimitare a Corpului de Proprietate din Noiembrie 2003 pentru un imobil inscris in Cartea Funciara in 2004 dar mi s-a spus ca nu e bun.

Va multumesc .
Multumesc.
Buna ziua.
Anul trecut am vandut o masina inmatriculata pe numele meu la care se recuperase taxa de poluare de catre primul proprietar.I-am spus noului proprietar ca taxa este recuperata(taxa fiind de circa 5000 euro),n-a avut nimic impotriva,am facut contract de vanzare-cumparare,am scos-o de la fisc,i-am dat certificat fiscal, nu am scris pe talon instrainat catre,apoi am fost la Pipera la inmatriculari si am depus actele cum ca s-a schimbat proprietarul si am primit un nr. de inregistrare cum ca s-a luat in evidenta schimbarea facuta..
Acum ma trezesc cu altcineva care sustine ca a cumparat masina de la cel caruia i-am vandut eu masina si ca ar avea nevoie sa-i dau eu un contract de comodat ca sa poata merge in Muntenegru (nu este in UE) in concediu.
Intrebarea mea : Este legal sa-i dau eu asa ceva,din moment ce eu nu mai sunt proprietarul masinii ?sau daca sunt alte riscuri ?
Va multumesc.
Buna ziua.
Detin un contract de mandatar cu Loteria Romana intr-un spatiu mixt,spatiu comercial/locuinta si de curand am fost vizitat de politie si instiintat ca trebuie sa fac un raport de de risc la securitatea fizica + dotarile din legea333.2003.
Mentionez ca pe langa activitatea loteristica am si 2 slot-machine ale Loteriei,nu achit premii si nu depozitez fonduri castiguri,incasarile depind de report si se depun la banca.
Am contactat un evaluator risc care mi-a comunicat ca trebuie sa instalez :
folii antiefractie geamuri,sistem camere video,alarma+contract monitorizare interventie,seif certificat.Costul total o sa fie cat incasez eu din comision pe circa 4-5 luni + costul lunar cu firma de paza.

Categoriile de unități pentru care au fost elaborate cerințe minime de securitate:
''Sălile şi incintele de exploatare a jocurilor de noroc cu achitarea premiilor pe loc, exceptând spaţiile în care funcţionează mai puţin de 3 aparate slot-machine sau cele pentru bingo în sistem TV, precum şi în spaţiile în care se desfăşoară activităţi conexe, care presupun încasarea taxelor de joc, achitarea premiilor sau depozitarea fondurilor de câştiguri''

Ma incadrez la aceasta exceptie sau nu ?ce fac cei ce se incadreaza la ea ?
''exceptând spaţiile în care funcţionează mai puţin de 3 aparate slot-machine''
Chiar sunt necesare toate cele de mai sus ?

Va multumesc.
Buna seara.

In 9.05.2007 am platit taxa prima inmatriculare 1414 ron si in 11.05.2007 inca o diferenta de 1401 ron (deci total 2815) pentru un Opel Astra ,vandut in 2008.

In 7.02.2008 am platit 1793 ron taxa prima inmatriculare pentru un Opel Vivaro vandut in 2011.


Mai am vreo sansa sa recuperez ceva ?

Va multumesc.

Răspuns la discuția legea 132/2010
Am un Srl cu un singur angajat la care platesc 54 lei lunar contract gunoi menajer(asta inseamna 4 pubele lunar indiferent ca le umplu sau nu),zilele astea am fost anuntat ca trebuie sa mai fac un contract de de ridicare a gunoiului selectiv pt. care trebuie sa platesc alti bani.Prin comparatie o persoana fizica plateste in jur de 6-8 lei pe luna aceeasi cantitate de gunoi.Exista o lege care se refera la colectare selectiva obligatorie la firme?
Mie personal nu mi se pare normal sa platesc bani in plus,sa fac o munca in plus si firma care colecteaza sa ia totul de-a gata si sa faca bani din reciclarea hartiei,sticlei etc.
Răspuns la discuția Contract inchiriere ?
sters
Răspuns la discuția Contract inchiriere ?
La primarie.
Icral-ul sau primaria poate face contract de inchiriere(nou) unei persoane ,intr-un imobil revendicat dar inca neretrocedat ? Si daca da ,in baza carei legi ?