avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Activitate valentintarnauceanu

Activitate valentintarnauceanu

mama mea impreuna cu sora ei sunt proprietare pe o suprafata de 5 ha de pamant , extravilan , fiind trecute amandoua pe acelasi titlu de proprietate .
am vrea sa facem partajul ,din cauza neantelegerilor cu sora mamei , dar nu prea stim cu ce sa incepem ,
la ce cheltuieli trebuie sa ne asteptam si.........................cine le va plati ......
Unde trebuie sa mergem ,,,la notar sau la tribunal ?
daca ma puteti ajuta .....
Mama impreuna cu sora ei detine o suprafata de 5HA pamant extravilan ,fiind trecute amandoua pe acelasi titlu de proprietate.
As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru iesirea din indiviziune B-)si cat poate sa dureze

Va multumesc
este diferenta intre notar sau instanta?
Buna seara .As dori daca puteti sa ma ajutati cu o mica problema. Mama mea si sora ei vitrega detin impreuna o suprafata de 5 Ha de pamant extravilan fiin trecute amandoua pe acelasi titlu de proprietate.
Mama doreste sa vanda partea ei de pamant ,dar pentru aceasta trebuie sa faca iesirea din indiviziune .
As dori sa stiu cam cat costa, sau daca ar putea exista alta modalitate de a vinde.B-)
Buna ziua .As dori daca puteti sa ma lamuriti si pe mine cu o problema :

Mama mea, impreuna cu sora ei vitrega sunt trecute amandoua ca titulare pe un titlu de proprietate (acelasi titlu) cu o suprafata de 5 Ha pamant extravilan.

Mama ar dori sa vanda dreptul ei de pamant dar nu prea stim ce proceduri sa urmam .Daca puteti sa ma ajutati , as dori varianta cea ma i ieftina .
Răspuns la discuția CUMPARARE COTA MOSTENIRE
UNUL DINTRE FRATI ,PRIN NATURA SERVICIULUI PE CARE IL ARE NU SE POATE DEPLASA DE LA MUNCA ( ARAD...BOTOSANI).

AR PUTEA INPUTERNICI PE CEL DE-AL DOILEA FRATE PENTRU A SEMNA IN CONTUL SAU LA NOTAR?

Răspuns la discuția CUMPARARE COTA MOSTENIRE
ESTE NEVOIE SA MAI FACEM PARTAJUL?
CE TREBUIE SA FAC CA SA CUMPAR COTA DE MOSTENIRE DE LA CEILALTI DOI FRATI AI MEI (TOTAL TREI).
MENTIONEZ CA SUCCESIUNEA A AVUT LOC PRIN 1992 IAR DE PE URMA DEFUNCTULUI(TATAL) AU RAMAS 2,1 Ha TEREN EXTRAVILAN , SI O CASA CU 20 ARII.
EU VREAU SA CUMPAR DOAR COTA LOR DE MOSTENIRE CE LE REVINE LA CASA SI CEI 20 ARI IAR FRATII MEI SUNT DE ACORD CU ACEASTA.
CE PROCEDURI TREBUIE SA URMAM

VA MULTUMESC ANTICIPAT
Suntem trei frati toti cu certificate de mostenitor avand o cota de 1/3 fiecare.
Doi dinte frati vor sa-mi doneze partea lor de mostenire.
CUM PUTEM FACE?
mentionez ca nu am facut partajul ,bunul mostenit(casa)nu este intabulat si nu avem alte acte decat acele certificate de mostenitor.
Care este metoda cea mai sigura pentru mine (nu cumva ca unul dintre frati sa se razgandeasca mai tarziu si sa strice actele)si mai ieftina .
Dar la momentul succesiunii fratele din localitate care nu sa prezentat a fost informat(doar verbal) data si unde va avea loc succesiunea si totusi nu sa prezentat spunand ca nu il intereseaza iar ceilalti frati nu stia nimeni de ei la acel moment.
Ce ar trebui sa facem? Sa deschidem alta succesiune?Avand in vedere ca nici la aceasta data nu stim nimic de trei dintre frati cum putem sa-i chemam?Prin tribunal, sau notar?