.....un sfat va rog.Concubinul a invocat odonanta prezidentiala pentru stabilirea domiciliului minorului de 1 an .Pot cere o amanare pe motiv ca nu am primit practic cererea reclamantului(actiunea de judecata ,asa cum rezulta si din lipsa oricărei mentiuni din citatie referitoare la comunicarea actelor)
),conform art.86 alin. 1 cpc?
Detin un certificat medico-legal de la IML ,mai mult am facut si plangere la politie,iar conditiile in care sta copilul sunt exact ca cele dintr-un apartament ,atat ca e la tara,iar surse de venit am de la parintii mei ,eu urmand sa ma angajez.
buna ziua,continui a cere sfaturi deoarece situatia in care ma aflu creata de concubin si anume am fost nevoita sa parasesc casa concubinului cu minorul de 1 an din cauza agresiunilor fizice si verbale cauzate timp de un an si jumatate.In prezent locuiesc la parintii mei intr-o localitate la tara cu minorul,iar concubinul mi-a intentat proces pentru cererea drepturilor parintesti,mai mult ma ameninta cu faptul ca o sa ceara ordonanta prezidentiala pentru incredintare minor,argumentand ca locinta mamei sale din bucuresti este un mediu mai bun de dezvoltare al minorului dat fiind faptul ca eu l-am adus intr-un mediu nefavorabil pentru el.Va rog sa-mi spuneti ce sanse are cu aceasta ordonanta prezidentiala,procesul avand loc in 2013 luna mai?Exista motiv de ingrijorare?
Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un sfat in privinta faptului daca am dreptul ,pana la inceperea procesului intentat de concubin in ceea ce priveste cererea drepturilor parintesti,sa nu il las pe tatal copilului sa vina sa viziteze copilul sau daca lucrul acesta va fi folosit in defavoarea mea in proces!Va multumesc.
Buna ziua,sunt mama unui minor in varsta de 1 an rezultat dintr-o relatie de concubinaj.In momentul actual sunt separata de concubin din cauza neintelegerilor si locuiesc intr-o localitate din judetul Calarasi la parintii mei,initial locuind in apartamentul mamei concubinului din Bucuresti sect.6.In urma cu putin timp am primit o citatie de la concubin cu privire la faptul ca mi-a intentat proces in privinta cereri drepturilor parintesti ,mai exact procesul are loc in luna mai la JUDECATORIA SECT.4.Intrebarea mea este daca printr-un demers anume pot cere ca procesul sa se tina la alta judecatorie sau chiar in judetul in care locuiesc in prezent deoarece am informatii din surse apropiate concubinului in ceea ce priveste faptul ca procesul este aranjat datorita faptului ca are relatii apropiate cu judecatoarea respectiva?Va multumesc!
buna seara,va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de ajutor de somaj in conditiile in care sunt insarcinata in luna a-8-a,iar angajatorul mi-a intrerupt contractul de munca incepand cu luna iunie.Tin sa precizez ca nu pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului deoarece am intreruperi de 2 luni pe cartea de munca in decursul ultimelor 12 luni.
va multumesc