avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta prezidentiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta prezidentiala

buna ziua,continui a cere sfaturi deoarece situatia in care ma aflu creata de concubin si anume am fost nevoita sa parasesc casa concubinului cu minorul de 1 an din cauza agresiunilor fizice si verbale cauzate timp de un an si jumatate.In prezent locuiesc la parintii mei intr-o localitate la tara cu minorul,iar concubinul mi-a intentat proces pentru cererea drepturilor parintesti,mai mult ma ameninta cu faptul ca o sa ceara ordonanta prezidentiala pentru incredintare minor,argumentand ca locinta mamei sale din bucuresti este un mediu mai bun de dezvoltare al minorului dat fiind faptul ca eu l-am adus intr-un mediu nefavorabil pentru el.Va rog sa-mi spuneti ce sanse are cu aceasta ordonanta prezidentiala,procesul avand loc in 2013 luna mai?Exista motiv de ingrijorare?
Hotarat, DA.
Pentru agresiunile fizice, era indicat sa aveti reclamatii la Politie si certificat medical IML.
Trebuie sa demonstrati ca aveti loc de munca sau ca aveti surse de venit(ajutor de la parinti, rude, etc)
Se va face ancheta psihosociala la domiciliul actual al Dvs. si la domiciliul lui.
Daca nu aveti utilitati in casa:baie, apa curenta - sunteti in dezavantaj fata de el.
Aveti avans in fata lui varsta micutului, la un an locul copilului este langa mama.
Detin un certificat medico-legal de la IML ,mai mult am facut si plangere la politie,iar conditiile in care sta copilul sunt exact ca cele dintr-un apartament ,atat ca e la tara,iar surse de venit am de la parintii mei ,eu urmand sa ma angajez.
Nu va stresati in mod inutil intrucat copilul este prea mic ca sa aiba concubinul sanse sa se ocupe el de acesta.

Este bine sa fiti atenta in caz de proces dar sa nu va stresati pentru ca are sanse minuscule.
Nici instanta nu il va ajuta chiar daca ar avea o dreptate incontestabila...pentru ca instanta ii va contesta dreptatea...

In mod normal ar trebui ca el sa deschida procesul acolo la tara unde va aflati si nu la judecatoria unde locuieste el.
Mai vorbiti poate cu un avocat de la tara si va mai ajuta cu idei.
Multumesc frumos pentru raspuns!
Nu are nici o sansa sa va ia copilul. Sunt atatia copii care locuiesc in mediul rural, si sunt foarte bine crescuti, ingrijiti, educati, etc. Mai este si varsta copilului care este foarte mic si nu poate fi despartit de mama, nici macar pentru un program de vizita prea larg.
Nu va faceti griji degeaba, dar consultati un avocat ca sa fiti pregatita.

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala adelinmadalin adelinmadalin buna tuturor.. ma numaesc constantin madalin am 25 de ani si sunt muncitor la o fabrica in urma cu 3 ani aprox am avut o relatie de concubinaj din care a ... (vezi toată discuția)
Mama abuzata de concubin in italia vera veronica vera veronica Traiesc in concubinaj cu un cetatean roman in Italia si avem si un copil minor impreuna.Vreau sa plec in Romania cu copilul fara acordul concubinului meu, ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor adelinebac adelinebac locuiesc in germania alaturi de concubinul meu,parintii acestuia si fiul meu in varsta de 1 an si 6 luni,problema este ca in urma unei sederi in romania a ... (vezi toată discuția)