La procedeul de punere a tarusilor pentru granituire, procedeu efectuat de acelasi expert topo. care facut si expertiza topografica pentru care a fost platit la vremea respectiva(in urma cu 1 an) cum se procedeaza cu taxa acelui expert, conform legii.
Mentionez ca expertul topograf insoteste executorul. multumiri.
Buna ziua. M-am judecat cu un vecin timp de 6 ani deoarece acesta a incalcat linia de hotar si a construit pe casa mea mai multe anexe. In urma unei decizii irevocabile emise de Curtea de Apel, vecinul trebuia sa-si retraga acoperisurile anexelor pe linia de hotar stabilita respectiv cea ceruta de mine. Acum 5 zile Vecinu a primit o somatie de la un executor, in acest sens si a inceput sa-si retraga anexele dar nu pe linia de hotar stabilita ci mult inspre mine. Ce mai pot face eu deoarece paratul nu a respectat hotarearea judecatoreasca ci a stabili o linie de hotar asa cum a vrut el? Va multumesc.
Am fost la 4 executori care mi-au spus acelasi lucru, si anume ca ei nu au cum sa-i oblige efectiv pe debitori sa-si demoleze acele anexe, dar pot sa apeleze la organele de politie pentru a putea patrunde la locul cu pricina. Daca debitorii refuza, executorul intocmeste un proces verbal prin care arata refuzul acestora si cam atat.
Deci ce este de facut daca dupa ce m-am judecat 5 ani, paratii refuza pur si simplu sa respecte hotararea judecatoreasca, iar executorii se spala pe maini repede de caz?
Buna seara. Debitorii refuza sa indeplineasca obligatia de a face, mai exact nu vreau ,nici dupa ce au primit somatie sa demoleze niste anexe construite pe terenu meu.
In acest caz executorul judecatoresc m-a sfatuit sa actionez iar instanta, pentru a obtine autorizatia de a demola eu acele anexe pe cheltuiala debitorilor. Ce este acel proces,( ordonanta prezidentiala?), cat poate sa dureze pana se solutioneaza, si care sunt implicatiile pentru mine daca recurg pur si simplu la a demola acele anexe construite abuziv pe terenul meu, fara a mai initia alte procese. Va multumesc.
Multumiri pentru raspunsuri.
Ce mi se poate intampla daca eu voi darama acei pereti chiar daca nu scrie in dispozitivul hotararii ca am acest drept, tinand cont ca nu sunt deci niste lemn prinse perpendicular pe peretele meu? Imi este dificil sa inteleg de ce eu as putea raspunde penal pentru acest fapt iar paratii nu pot fi obligati nicicum sa-si darame acoperisurile de pe casa mea, asa cum scrie in decizia irevocabila. Spun ca nu pot fi obligati daca ei nu doresc sa fac acest lucru de buna voie deoarece am fost la 2 executori judecatoresti care mi-au spus acest lucru.
Domnule avocat, va multumesc foarte mult pentru lamuririle date si va doresc numai impliniri.
Imi permit sa mai intreb daca puteti sa-mi mai raspundeti, urmatoarele, fata de cele scrise mai sus:
- daca trebuie sa recurg si la alte procese, probabil ca se scurg cei 3 ani, si se anuleaza cele data in hotararea sus mentionata, si atunci ce este de facut?
- pentru a putea demola noi anexele paratilor, pe cheltuiala acestora, nu este nevoie de un alt proces?
Multumiri.
va multumesc pentru raspuns si va reproduc aici dispozitivul hotararii:''In numele legii decide Admite recursul declarat de reclamant impotriva deciziei civile... Pronuntata de Tribunalul...Admite apelul declarat de reclamant impotriva sentintei civile...pronuntata de Judecatoria..., in sensul ca obliga paratii... sa retraga acoperisurile anexelor pe aliniamentul liniei de granita stabilita de prima instanta, puncte topo... din raport de expertiza topo.
Obliga paratii... sa plateasca recurentului suma de ...cu titlu de cheltuieli de judecata.
Irevocabila."
Buna seara. Reprezint partea reclamanta intr-un proces civil, in care solicitam stabilirea liniei de hotar intre propietatea mea si a vecinei si retragerea anexelor vecinei pe propietatea sa, in urma stabilirii liniei de hotar, deoarece familia parata a construit pe casa mea anexe, folosindu-se de zidul casei mele, si cu acoperisurile peste acoperisul casei mele. S-a emis o decizie irevocabila, unde s-a stabilit linia de hotar cea ceruta de mine si ii obliga pe parati sa-si retraga acoperisurile pe linia de hotar.
Cu acea decizie investita cu formula executorie m-am prezentat la executor care mi-a spus ca el ii someaza pe parati sa-si retraga acoperisurile, ca asa scrie in hotararea judecatoreasca, iar peretii acelor anexe raman pe terenul meu fara ca eu sa pot face ceva, la fel si materialele paratilor care sunt sprijinite pe zidul casei mele. iar daca paratii nu doresc sa-si retraga acele acoperisuri nu are cum sa-i oblige. In concluzie, mi-am castigat dreptul degeaba, cuvantul"obliga" nu inseamna ca obliga de fapt, iar eu sunt disperat.
Ce sfaturi imi puteti da in contextul celor prezentate? Multumiri.
Buna seara. Am o hotarare judecatoreasca investita cu formula executorie cu care am fost la un executor pentru informatii. Acesta mi-a zis ca trebuie sa-i las lui toate originalele. Esta corect acest lucru, tinand cont ca titlu executoriu se elibereaza doar o singuta data, si exista si posibilitatea dupa cum am citit pe acest forum, ca executorul sa nu fie prea serios,si eu sa fiu nevoit sa apelez la un alt executor? Va multumesc.
Trebuie sa investesc cu formula executorie 3 hotarari: fond, apel si recurs, deoarece in ultima hotarare irevocabila se mentin unele dispozitii din hotararea civila, precum si alte dispozitii din decizia de la tribunal, dar am ratacit cele doua hotarari date de fond si apel si nu am decat copii ale acestora.
Cum pot sa intru in posesia acelor hotarari originale, in vederea investirii lor cu formula executorie.
Multumesc pentru respunsuri.