avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Activitate Mitika56

Activitate Mitika56

Bună ziua,
Doresc să aflu care sunt pașii pentru înaintarea unei contestații a Deciziei de pensionare conform legislației în vigoare, Care sunt pașii de urmat? Cine îmi poate da detalii?
Vă mulțumesc!
1 iunie 2020
I.P.P.S.C. Piatra Neamț
Bună ziua,
În urma primirii deciziei de pensie am constatat că peste 11 ani de vechime nu au fost valorificați, între 01.05.1986-25.08.1997. deoarece înregistrările din carnet nu respectă prevederile Decretului 92/1976. Cum pot rezolva această problemă. având în vedere că societatea aparținea de CENTROCOOP București,dar funcționa în municipiul Piatra Neamț, în perioada respectivă, ulterior închizându-se? De unde aș putea scoate o adeverință care să ateste vechimea din carnet?
Mulțumesc anticipat celor care mă pot ajuta cu un sfat!
Bună ziua,
Sunt pensionat pe caz de boală din anul 2007, Gr.2, la vârsta de 51 de ani împliniți, aș dori să știu dacă vechimea la data pensionării (30 de ani) se cumulează cu perioada cât am primit pensie medicală și ce act normativ stabilește acest lucru ?
Mulțumesc.
Buna ziua, va prezint un caz : in 2007 sunt diagnosticat cu cardiomiopatie ischeica si toxica, flutter atrial, hipertesiune si sunt pensioant cu gradul II de invaliditate.
2016 iunie sunt operat de urgenta pentru triplu by-pass, in 2017 luna aprilie Comisia de expertiza medicala stabileste trecerea la gradul III.
E clar ca boala s-a agravat, convalescenta pentru o asemena operatie pentru o persoana in campul muncii este cel putin un an, mai precizez varsta 61 ani impliniti, vechime in munca peste 30 ani, sex masculin,pun urmatoarele intrebari:
1.Schimbarea incadrarii s-a fact fara ca medicul sa discute cu mine acest lucru, asa am constatat acest lucru dupa primirea deciziei, schimbarea incadrarii s-a facut legal ? Contestatia se depune la aceeasi Comisie ?
2. Pot cere incetarea revizuirii pensiei, tinand cont de varsta si ca am mai putin de 5 ani pana la limita de varsta ?
3. Unde si cum pot reclama comportamentul abuziv al medicului din comisie ?
Tata-l meu, recasatorit cumpara apartamentul in care locuieste cu noua sotie, sotia dobandeste prin mosterie un apartament de la parintii sai. Sotia moare (nu au copii impreuna) si se anunta la mostenire mai multi verisori .
Intrebare:
Nota de acceptare a succesiunii, prin notar public, ajuta sau nu la dezbaterea succesiunii ? Are rost incheierea acestui act ? In ce termen ?
Multumesc !
Tata-l meu, recasatorit cumpara apartamentul in care locuieste cu noua sotie, sotia dobandeste prin mosterie un apartament de la parintii sai. Sotia moare (nu au copii impreuna) si se anunta la mostenire mai multi verisori (4 pana acum). Care sunt cotele din mostenire ce revin tatalui meu si verisorilor sotiei decedate ?
Va multumesc
Sotia are 35 ani vechime impliniti in luna noiembrie, nu are ani pe grupe, data nasterii: 28 decembrie 1958. La ce data se poate pensiona anticipat ?
Va multumesc !
Detin o a doua locuinta, (casa parinteasca) in alta localitate decat cea de domiciliu, unde am un apartament pt care am platit PDA. Aceasta locuinta nu este folosita decat ocazional (cateva zile pe an)si este facuta din materiale netratate termic sau chimic si se afla in stare de degradare, cum trebuie sa procedez pentru a fi scutit de plata politei de asigurare pentru aceasta locuinta ?
Va multumesc !