avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Activitate viorel55

Activitate viorel55

Arhiva ITAU este undeva la o firma de Arhivistică din Braila. Aveam telefonul dar nu stiu pe unde mai e. O sa ma uit. Cred ca ati putea sa aflati dela Registrul Comertului Braila.
Răspuns la discuția Reduceri acordate angajatilor
Nivelul discount-ului nu este reglementat. Singura regula este aceea ca pretul produsului cu discount, sa nu fie mai mic decat pretul de achizitie. Teoretic fiecare discount poate fi negociat cu orice client (salariat sau nu). Deci nu are nicio legatura cu partea de salarizare, daca nu prevedeti in mod expres acest lucru, in contractul de munca. Dealtfel ar fi si foarte dificil sa aveti fise cu ce a cumparat fiecare salariat, preturile de raft la momentul cumpararii, nivelul discount-ului la acea data, pentru a putea calcula corect discount-ul total.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
RCA reprezinta asigurarea masinii, nu a propietarului. Nu veti plati nimic daca asigurarea e in regula.
Răspuns la discuția Nota la purtare
Lasa ca daca e baiat destept, intra la liceu si cu 8 la purtare.
Iti argumentez eu, nu te joci cu o masina dirijand-o amenintator spre pietoni ! Da ? Este acelasi lucru, cu a avea un pistol cu glont pe teava, pe care-l pui la tampla cuiva, dupa care pretinzi ca oricum nu aveai de gand sa-l folosesti.
Fara discutie ca este un abuz. Eu cred ca exista o solutie mai simpla. Trebuia sa solicitati la firma la care lucrati Salariul Numerar. Plata pe card este optionala. Daca nu se putea, va faceati un cont in alta banca, si-l comunicati la contabilitate.
Răspuns la discuția Pierdere documente contabile
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa le refaci ! Sa sti ca in conditiile in care toata lumea da declaratia D394, ANAF iti poate culege toate facturile, de peste tot. Mai sunt si Bilanturile anuale pe care le-ai raportat. Asa ca decat sa te ajute ei, mai bine te ajuti tu. E posibil totusi sa nu patesti mare lucru, dat fiind faptul ca au trecut deja 5 ani de atunci. Daca mai trec 5 ai rezolvat.
Răspuns la discuția Emitere factura cu intarziere
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu ai vorbit in niciun inscris despre cei 1000 lei care i-ai primit nu se intampla nimic. Cand ai primit banii aceia trebuia sa tai factura si chitanta de Avans. Daca i-ai dat factura si chitanta integral in Decembrie nu e niciun capat de tara.
Răspuns la discuția Rectificative
Evident trebuie sa dati o rectificativa. Aceasta o faceti stergand semnatura electronica din fosta declaratie, dupa care faceti Export de continut in calculatorul dumneavoastra, rezultatul fiind un fisier XML, dupa care faceti Import intrun formular gol descarcat de pe site ANAF. Nu cred ca puteti face rectificativa utilizand programul dumneavoastra de Salarii dupa atata timp, deoarece, intre timp, au fost o multime de actualizari.Statele de plata nu aveti dece sa le faceti retroactiv deoarece modificarea CAM nu altereaza Restul de Plata al salariatilor. Eventual o noua Recapitulatie de Salarii se impune daca aveti mai multi salariati. Chiar am auzit ca unii au primit deja instiintari ptr plata acestor diferente dela ANAF. Cand are de luat statul nu uita niciodata.
Răspuns la discuția Vreau sa scot bani din firma
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca puteti, se dau pe dividende, se plateste 5% impozit pe dividende si gata. Daca suma este mai mare de 2080*12=24960 (in cursul unui an) veti plati inaca 10% la sanatate.