Am fost pe durata determinata 40 luni.In iunie 2011 au taiat posturile vacante si am fost dati afara.Am castigat in instanta,si ne-au reincadrat in post contractual pe durata nederminata,transformand functia publica in pers contractual,deoarece nu ne-am judecat la sectia de contencios.Ce putem face acuma?
Buna ziua.
Intrebarea mea este ce inseamna exact fraza din alin 3 art 111 din legea 188/1999 a functionarilor publici- "posturi de natură contractuală care au fost stabilite şi avizate ca funcţii publice vor fi numite în funcţii publice de execuţie "??
Eu sunt incadrat cu contract individual de munca in post de natura contractuala durata nedeterminata, intr-o institutie publica,post care inainte sa il ocup era de functionar public ,dar in urma unei hotarari judecatoresti ,pentru a ma reincadra in functie,au transformat functia publica-in functie contractuala pe durata nederminata.
Fraza "Persoanele încadrate cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată în posturi de natură contractuală care au fost stabilite şi avizate ca funcţii publice vor fi numite în funcţii publice de execuţie " inseamna ca postul meu a fost stabilit si avizat ca functie publica,sau pentru a ma numi functionar public trebuie acum sa aiba in institutie alt post de functie publica vacant?Am atributii de functie publica.
Multumesc.
Buna seara.
Am castigat procesul cu o institutie de stat(dar nu functionar public,ci personal contractual pe durata nedeterminata) in instanta irevocabil repunerea in functie,salariile retroactiv si m-au chemat sa ma prezint in 2-3 zile ca sa imi dau acordul de reincadrare si apoi sa semnez contractul de munca.
Intrebarea mea este daca pot sa cer amanarea reincadrarii cu 20 de zile lucratoare,deoarece trebuie sa imi dau demisia de la locul de munca unde sunt acum,chiar nu pot sa ii las in aer,dupa ce mi-au oferit un sprijin,atunci cand am fost dat afara de la stat.
ms freeelis...dar exista un termen in care trebuie sa o ridic de la tribunalul MM?si apoi sa o duc la finante? eu am avut proces la Curtea de Apel cluj in 14 noiembrie,si dureaza cam 3-4 saptamani pana ajunge de la Curtea de Apel Cj la tribunalul MM...
multumesc..si in cat timp trebuie sa merg cu ea la angajator?imi ajunge acasa,sau trebuie sa o ridic de la tribunal?vreau sa trag cat mai mult de timp
Am fost angajat la directia generala a finantelor publice maramures,pe perioada determinata 40 de luni...normal era 24 luni dupa vechiul cod al muncii,apoi au desfiintat aceste posturi,i-am dat in judecata,am castigat la tribunalul maramures,si recursul finantelor a fost respins la curtea de apel cluj,fiind definitiva si irevocabila
si am castigat anularea deciziei de concediere,repunerea in functie,plata salariilor pentru aceasta perioada,adica din iunie 2011 si cheltulieli de judecata..se modifica si carnetul de munca,ca si cum as fi fost angajat?adica cu vechime si tot ce trebuie?sau asta nu se include?in sentinta mai scrie ca sunt incadrat pe perioada nedeterminta(inainte eram pe determinata),dar nu stiu daca asta inseamna ca si functionar public,sau personal contractual pe perioada nedeterminata.
Buna ziua.
Am primit o sentinta favorabila Curtea de Apel cluj,privind anularea deciziei de concediere,reangajare si plata salariilor pentru perioada concedierii ,adica pana acum 15 luni.
As dori sa stiu daca se poate sa trag cat mai mult de timp pana sa ma intorc la servici?
Sentinta de la Curtea de apel Cluj se trimite la domiciliu ,eu fiind din alt judet,sau trebuie sa merg sa o ridic de la Tribunalul din judetul meu?
In cat timp trebuie sa merg cu ea la angajator?
Examenul a fost scris?cat dureaza -3 ore? intreviul-30 min? cum este sala de examen? supraveghetori? subiecte pe masura bibliografiei?nu de alta dar am sa particip la un concurs in oct la ANFP..
Singurul fapt care s-a intamplat dupa angajare, a fost ca s-au blocat posturile de la stat si nu au mai fost concursuri.Dar in rest ramane valabil cum am zis,nici un act nu s-a mai semnat de la angajare in legatura cu contractul de munca,doar s-a facut evaluarea profesionala pentru toti angajatii de catre sefii lor,ramanand pe perioada determinata.A venit Ordin de la Bucuresti ca s-au taiat posturile cu perioada determinata si am primit decizia :inceteaza contractul de munca de drept conform art 55 lit a),coroborat cu art 56,alin(1),lit i) din legea nr 53/2003 codul muncii republicata-la expirarea termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata.
codul muncii , zice ca se poate prelungi de 3 ori contractul pe perioada determinata cate 12 luni,printr-un act aditional semnat de ambele parti,nu?.Nu s-a facut.Si pana sa se modifice Codul muncii trebuia ca dupa 2 ani ori sa fim dati afara,ori functionar public,ori reiinoit contract,orice...Nu s-a facut nimic.Pai nu am putea cere repunerea in functie ca si functionar public,pentru ca daca se facea treaba nu eram in situatia asta acum.