In cazul in care nu s-a trecut in contract suprafata spatiului, care sunt consecintele...amenda, etc..?
As dori sa intreb daca exista obligativitate pentru declararea suprafetei, in cazul unui spatiu comercial care s-a compartimentat in mai multe spatii si care s-au inchiriat. Adica contractele de inchiriere daca trebuie neaparat sa cuprinda si suprafata fiecarui spatiu, iar in cazul in care nu este trecut in contractul de inchiriere suprafata fiecarui spatiu in parte, daca exista pericolulde a se anula contractul sau ce alte probleme pot aparea din punct de vedere legal.
Eu nu am hotarare definitiva si irevocabila, am doar o hotarare irevocabila de la recurs .Ce trebuie sa fac?
Buna ziua. Am un contract de munca pe 4 ore si patronul, pt luna august ,mi-a spus sa stau in fara plata jumatate de luna pt ca nu are din ce ma plati. Eu vreau sa-mi depun demisia si nu stiu daca mai trebuie sa-mi depun preaviz si daca da , daca pot sa datez preavizul cu data primei zile de fara plata sau pot sa-mi dau demisia fara preaviz. Mentionez ca patronul nu stie ca vreau sa-mi dau demisia si ma astept sa nu fie de acord. Cum ma sfatuiti sa fac?
am o hotarare irevocabila de partaj din martie anul acesta , in care se decide constatarea nulitatii recursului partii adverse intrucat nu a motivat in termenul legal , impotriva unei decizii civile prin care au fost respinse apelurile declarate in cauza , ca nefondate, retinandu-se in esenta , ca solutia primei instante , in sensul vanzarii imobilului dobandit de parti in timpul casatoriei , este legala si temeinica , fata de faptul ca reclamanta parata a avut la dispozitie un termen de 6 luni pt a-si indeplini obligatia de plata a sultei in favoarea celeilalte parti , termen care insa nu a fost respectat. Apelul declarat de paratul reclamant a fost nemotivat , intrucat nu a platit taxa judiciara de timbru. Hotararea de la fond dispune vanzarea imobilului prin executor judecatoresc , in cauza privind reclamanta , paratul si un intervenient.
Spre surpinderea mea , cand am vorbit cu executorul judecatoresc , mi-a spus ca suntem in eroare si ca nu se poate pune in executare partajul , cerut de fosta sotie reclamanta , deoarece partajul nu este terminat. Nu inteleg despre ce este vorba, poate ma lamureste cineva , intrucat nu am avocat.
Revin la problema mea. Am discutat cu cei care trebuie sa-mi dea acea adeverinta autentica de radiere si mi-au spus ca si daca ii actionez in Instanta , voi primi termene peste 6-7 luni si vor sustine ca ri mi-au eliberat la vremea respectiva adeverinta de radiere, dar ca eu am stat in pasivitate si n-am radiat cand trebuia, iar acum daca am nevoie de o noua adeverinta , trebuie sa achit in totalitate datoriile , chiar daca am acel contract de garantie care spune clar pana la ce suma se poate executa. Ce am de facut in acest caz?
:) nu-i cunoasteti pe cei de la Cadastru! am incercat in fel si chip , refuz total , nu vor decat aceasta adeverinta autentica de radiere
multumesc pt raspuns! nu am un astfel de contract , am doar un contract de garantie imobiliara , in cazul in care nu vor fi achitate marfurile , suma datorata sa se recupereze din executarea imobilului , dar pana la concurenta unei anume sume
ce puteti sa-mi spuneti despre ,,obligatia de a face'' , temei legal , daca o societate refuza sa elibereze o adeverinta de radiere de ipoteca?
Multumesc pt raspuns .Puteti sa-mi spuneti si o lege , un articol si tinand cont de faptul ca prin eliberarea acestei adeverinte , ma impiedica sa vand imobilul care este obiectul unui partaj?