avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters21696

Activitate ContSters21696

Poate sa ma ajute cineva cu o informatie, la Biroul de achizitii este obligatoriu sa fie anajat un jurist? ce lege reglementeaza asta?
Răspuns la discuția concediere dubioasa
Tragic este ca nu doar eu, ca si consilier juridic, unic intretinator de familie, voi ramine pe drumuri.
Vor mai fii si alti 26 pe care din cite imi spuneti voi aici nu pot sa ii ajut.
In concluzie nu ma pot ajuta nici macar pe mine.
SLAVA legilor din Romania, si traiasca fericiti toti juristii care nu pot depasii pragul nepotimului, si care nu se pot ajuta nici pe ei.
Ce sa mai putem pretinde de a ajuta si pe altiii????
Ce juristi suntem?
Ar trebui sa ne fie rusine cind spunem ce functie ave.
Facem niste legi timpite intr-o tara idioata.
TRAIASCA JUSTITIA ROMANA, si cei care o fac.
Fie ca Dumnezeu macar lor sa le ajute sa le fie bine.
Ar trebui in cazul asta ca si medicii de la urgenta sa intervina doar cind le vin ca pacienti rudele.
Da-i dracu de romani fara minte si pile , va fi singura lozinca care ne va sluji ca lege.
Pcacat ca suntem oameni care fac legi.............
Lucrez de 3 ani de zile intr-o unitate pe post de C.J., insa in ultimele luni unitatea a angajat inca 2 persoane pe post de C.J. cit si alte functii, iar acum mi se aduce la cunostinta ca postum meu va fii desfintat din cauza situatiei economice slabe, fara sa se tine cont ca este singurul post din cadrul biroului, fara sa se tina cont ca sunt unic intretinator de familie. In urma cu 2 saptamini chiar unitatea a angajat un inginer.
Ce sanse am in justitie daca merg?
Răspuns la discuția am dreptul la spor ?
si in acest caz??? care este temeiul legal in acordarea lui timp de 12 luni
Un angajat a beneficiat de un an de zile de un salariu mai mare decit mentionat in CIM, din eroare sau lipsa de interes din partea celor de la salarizare nu a fost facut act aditional. In cazul in care va merge si va actiona in justitie ce sanse are de a se prevala de fluturasul de salariu si de a mentine salariul primit pina acum?
Răspuns la discuția am dreptul la spor ?

Mai exista un aspect: considerindu-se prejudiciata ca nu a meneficiat de acelasi salariu ca si titulara postului, avind un salariu mai mic, doar sporul a fost obtinut la data inlocuirii titularei pe post, prima inlocuitoare a actionat in instanta, iar instanta prin hotarirea data a considerat ca se poate bucura de salariul avut si sporul acordat.
Actionarea in instanta si luare hotaririi acesteia a fost data la un an dupa incetarea activitatii de inlocuire a titularei.
Deci la luarea hotaririi instanta a tinut cont si de acest spor, considerind ca salariul i-a fost acordat in mod corect
In aceasta situatie, se mai poate revendica acest spor?
Răspuns la discuția am dreptul la spor ?
titulara s-a intors dupa 2 ani, in primul am a fost inlocuita de o persoana , iar in al doilea an de o alta.
Prima persoana a continuat sa primeasca sporul chiar daca a fost mutata pe alt post, prin decizia primita spunea ca se va mentine salariul, si a primit incontinuare timp de un an acel spor.
Acum in ce baza legala ii poate fi luat sporul, sunt deja implicate aici 3 persoane care beneficiaza de acelasi spor, titulara si cele 2 inlocuitoare
As vrea sa stiu si eu daca o persoana are cerere pentru data de 29 si 30 de concediu fara salariu, iar pe data de 28 se imbolnaveste si prezinta certificat medical, ce se intimpla cu CFS? Se decaleaza? Sau trebuie facuta din nou cerere de concediu
Am o nelamurire, aprintr-o decizie angajatorul a trecut temporar intr-o functie al carei titular a plecat in concediu de maternitate si noului detinator al postului i-a acordat un spor de confidentialitate de 20 %. Dupa 6 luni, la-a trecut pe inlocuitor la locul sau de munca initial, i-a pastrat totusi in continuare sporul de confidentialitate, iar pe respectivul post a fost trecuta o alta persoana.
Dupa un am de zile , titulara postului se reintoarce din concediul de maternitate, iar angajatorul pretinde primului inlocuitor sa isi faca cerere pentru renuntarea la acest spor.
Consider ca intoarcerea titularei postului nu ar trebui sa afecteze salariul si sporul primului inlocuitor, spor care a fost mentinut un an de zile, chiar daca activitatea acestuia nu mai avea legarura cu atributiile celei plecate in concediu de maternitate.
Mentionez ca nu exista un act aditional la contractul de munca, ci doar o decizie in care se mentioneaza ca inlocuitorul este trecut inapoi la locul sau de munca , cu acelasi salariu. (un an de zile fiind-ui acordat spor)
Intrebarea mea : este legal sa se
Răspuns la discuția dispozitie incetare contract
decizia se poate intocmi si pe data de 04.06.2009 si aplicabilitatea ei sa inceapa cu data de 06.06