avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate pvs

Activitate pvs

Răspuns la discuția AJUTOR DE SOMAJ
Da am inteles. Va multumesc mult.
Răspuns la discuția AJUTOR DE SOMAJ
Perioada august 2010 - martie 2011 nu a jost angajat. Din marie 2011 - noiembrie 2011 a avut contract de munca pe perioada determinata adica 9 luni si de atunci nimic. Ma gandesc ca in august 2012 trece cele 24 de luni, si daca ar beneficia de somaj nu se mai poate face nimic. Va rog lamuritine ca e o situatie mai complicata. Multumesc.
Discuție AJUTOR DE SOMAJ
Am un prieten care a fost viceprimar pana in august 2010. In 2011 a lucrat 9 luni la o societate angajat cu contract pe perioada determinat. Intrebarea mea este: poate beneficia de somaj? Multumesc anticipat.
Va rog sa-mi spuneti si mie daca, un primar beneficiaza de ajutor de somaj. Mentionez ca a fost primar pana pe data de 10 iunie 2012. Va multumesc anticipat.
Sunt consilier local si urmeaza sa fiu numit in functia de administrator la o societate comerciala de drept privat si interes local infiintata cf. art. 36 din legea 215/2001 a administratie publice locale si intrebarea mea este - pot sa fiu si consilier local si administrator? sau sunt in stare de incompatibilitate?
Multumesc anticipat.
Vă rog să-mi spuneți și mie, dacă instanța de fond poate să dea o hotărâre definitivă și inrevocabilă în următorul caz de dizolvare consiliul local și anume;
-din 13 consilieri și-au dat demisia din consiliul local un nr. de 7 consilieri,
-doi rămași în consiliul local au hotărâri definitive și inrevocabile de la Curtea de Apel București ( dar au avut majoritatea în consiliu și nu sa dorit să se ia act prt. validarea altor consilieri)
-unu are hotărâre de excludere din consiliu dar e cu recurs în 15 zile
-și au mai rămas legal decât 3 consilieri
Întrebarea mea este dacă tribunalul poate da o hotărâre definitiva și inrevocabilă ținând cont de faptul că sa redus numărul de consilieri sub jumătate plus unu, sau va fi nevoie să se meargă la Cutrea de Apel?
Menționez că partidele nu m-ai vin cu supleanți. Muțumesc anticipat.
Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti si mie cum se poate angaja intr-o primarie pe post unic, un inspector de specialitate I A? Exista posturi vacante in organigrama dar sunt cu studii medii. Daca va veni avizul guvernului, pentru a demara procedura de concurs si ocuparea postului trebuie sa existe si hotarare de consiliul local cu organigrama modificata?Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Dizolvarea unui consiliu local
Mulțumesc mult, dar eu am găsit in legea 67/2004 pentru alegerea administraților publice locale la art. 131 alin 2 unde se specifică că, cu un an înainte de expirarea duratei normale a mandatului, nu se mai organizează alegeri ptr. consiliile locale, judetene etc. Vă rog frumos sa -mi spune-ți dacă e in vigoare acestă lege, respectiv art. 131 alin 2.
Am si eu o nelămurire și anume:
- cât durează dizolvarea unui consiliul local în urma reducerii consilierilor sub jumătate plus unu și nu se poate completa cu supleanți?
-dacă înainte cu un an de alegerile locale (adica înainte de noiembrie 2012)
se mai pot organiza alegeri pentru consiliul local, și care este actul normativ în care se stipulează că în ultimul an, nu se m-ai fac alegeri?
Mulțumesc anticipat.
Buna ziua
În urmă cu un an de zile, un consilier local a fost exclus din partid, dar nu şi din consiliul local pentru faptul că aveau majoritatea, şi au respins tot timpul proiectul de hotărâre privind excluderea din consiliul local. În acest timp s-a pronunţat instanţa de fond, unde a pierdut procesul, dar a făcut recurs, şi acum s-a pronunţat şi Curtea de apel Bucureşti, unde a pierdut din nou procesul, această hotărâre fiind irevocabilă.
Vă rog să mă lămuriţi şi să mă ajutaţi cu urmatoarele întrebări:
- la următoarea şedinţă de consiliul local trebuie să i se înmâneze şi acestui consilier local mapă? trebuie să m-ai participe la şedinţă?
- şi ce se poate face cu hotărârile unde acesta a votat timp de un an, cu toate ca nu m-ai avea acest drept cf. Legii 393/2004 art. h1.?
-ce se poate face ca cei vinovaţi de această situaţie sa raspundă pentru încalcarea legi?