Buna din nou. In cazul in care chiriasul doreste inreg contr de inchiriere la Fin pt diverse avantaje (adresa/mutatie, beneficii sociale etc.) iar propr amana acest lucru, chiriasul poate sesiza autorit competente? (Fiscul, ma gandesc).
Chiriasul poate folosi, cu acordul scris al propr, spatiile comune din bloc?(terase, boxe etc.). Eu cred ca da. Presedintele asoc de propr a aruncat insa in fata chiriasului vorbe gen "dumneata esti chirias doar"....amuzant poate, insa destul de serios daca ne gandim cum stiu/nu stiu legea unii, fie ei si presedinti...chiar si de asociatie
Buna ziua.
Daca un credit de nevoi personale a fost contractat inaintea casatoriei, fara giranti, iar dupa casatorie sotul care este titular in contract nu mai poate plati, pot fi urmarite si bunurile sotiei? Ea nu detine nimic in proprietate si primeste doar indemnizatia pt cresterea copilului (suma minima prevazuta de lege). Multumesc.
Buna tuturor. As dori sa stiu daca o firma neplatitoare de TVA poate fi inregistrata in ROI. Multumesc.
am intalnit un caz similar: nu avea bunuri pe numele sau, nici salariu, iar banca a acceptat sa primeasca doar diferenta ramasa pana la suma acordata imprumut, fara alte comisioane/dobanzi etc. poate aveti noroc si dvs.
Salve. Am un teren langa Vatra Dornei pe care intentionez sa il impart in parcele de cca 1000 mp. Costurile ocazionate de parcelare le-as suporta eu daca primesc avans pt o parcela de la cumparator. Insa, un antecontract in acest caz (sau un contract de V/C cu plata in rate) s-ar referi la un teren inca neidentificat cu nr parcela etc. (abia dupa primirea avansului voi achita dezmembrarea, parcelarea si intabularea fiecarei parcele din terenul mare). Asadar, se poate face o vanzare de bunuri viitoare in acest caz sau cumparatorul imi da banii in baza unui P/V semnat si de un martor (sau alta modalit linistitoare pt cumparator)? Multumesc,
D-le Flavius, puteti explica in detaliu sau sa ma trimiteti la cateva articole de lege pt a ma lamuri? Multumesc
Buna ziua. Am citit legea educatiei insa nu am gasit criteriile dupa care se inscriu copiii la gradinita. Exista norme de punere in aplicare a acestei legi? Poate o Hot. de Guvern? Multumesc.
Multumesc foarte mult pt lamuriri
Buna tuturor.
Ce garantii de plata poate solicita o firma intr-un contract de pres serv ca sa fie sigura ca beneficiarul va achita sumele respective?
In afara de fila CEC si BO, am citit undeva pe net de scrisoarea de garantie sau, undeva intr-un contract primit din alt stat, de "factura de schimb in alb".
Multumesc.
Da, aveti dreptate. M-am grabit scriind si era si tarziu in noapte. Chiria face parte din obiectul contractului, iar fiecare parte are o obligatie sau un drept corelate cu chiria. Multumesc pentru lamuriri.