avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate SebastianHorvat

Activitate SebastianHorvat

Buna ziua,
Un imobil are 2 coprietari cu cote diferite, unul din ei 3/8 si cel de-al 2-lea 5/8. Imobilul nu este divizat, nu exista impartire clara a acestuia in functie de cotele parte.
Nici unul din coproprietari nu locuieste acolo. Coproprietarul majoritar poate inchiria imobilul daca coproprietarul minoritar nu este de acord?
Buna ziua, un CMIMD (Cabinet Medical Individual de Medicina Dentara) poate avea un punct de lucru secundar?
Buna ziua,
Detin in CMI (cabinet medical individual) si tatal meu (PF) urmeaza sa imprumute, fara dobanda, cabinetul (bani necesari pt a cumpara echipamente) cu o suma mai mare de 15000e (bani transmisi prin banca).
Intrebarea mea este: acest imprumut trebuie declarant la Oficiul National de Prevenire si Combatere a spalarii banilor?
Buna ziua,
Detin un Cabinet Medical Individual. Doresc sa ma imprumut, fara dobanda, de la tatal meu cu o suma mai mare pentru a acoperi un avans pentru un imobil.
Urmeaza sa facem un contract intre el persoana fizica si cabinet legat de acest imprumut: suma, perioada de restituire, etc.

Intrebarea mea este daca trebuie inregistrat la notar sau nu?
Am mai citit ca nu trebuie atat timp cat se incheie contractul cu 2 martori. Din ce m-am interesat la notar se percepe un onorariu intre 0.25 si 0.5% din suma imprumutata.

Imi cer scuze daca nu am incadrat bine postarea.
Multumesc.
Buna ziua, persoanaA este asociat unic la firmaA. FirmaA are un contract de inchiriere a unui spatiu comercial (un birou - nu spatiu public) cu o primarie obtinut in urma unei licitatii. Contractul este facut pe 5 ani cu posibilitate de prelungire dupa expirare. Momentan au trecut 2 ani - chiria este platita la zi. Daca persoanaA nu mai vrea sa desfasoare activitate si isi vinde firma catre un alt srl, firmaB, aceasta din urma poate sa continue sa foloseasca acel spatiu pe baza contractelor de inchiriere si cumparare sau va trebui desfacut contractul de inchiriere si facuta din nou licitatie?
-Ambele firme functioneaza pe acelasi Caen;
-Niciuna din firme nu are datorii;
-Contractul de inchiriere nu prevede aceasta situatie.
Buna ziua,
Intrebarea mea este urmatoarea. Urmeaza sa-mi predau demisia, in c.i.m. este stipulat un termen de 20 de zile pentru preaviz, eu daca imi depun cererea astazi 18.12.2013, din zilele de preaviz (in cazul in care angajatorul nu este de acord cu demisia la zi) se scad zilele sarbatorilor legale ?
Va multumesc.
Buna ziua,
In noiembrie 2012 a decedat singurul meu var . Dansul nu a avut frati, sotie sau copii. Parintii lui au decedat. Mama lui a avut o sora (mama mea) iar tatal sau a avut 2 frati (probabil au avut copii la randul lor, nu stiu daca cei 2 mai traiesc sau nu). El a fost bolnav psihic si institutionalizat ( eu i-am fost tutore legal). Dansul detine 1/2 cota parte dintr-un teren, cealalta parte de 1/2 o detine mama mea ( teren mostenit de la bunicii mei). De asemenea detine si un cont bancar.
Din cate imi dau eu seama mostenitorii legali ar fii unchii respectiv maturile sale.
As avea doua intrebari:

1. Cine si ce cota ar primii fiecare dintre mostenitori ?
2. Rudele din partea tatalui sau nu le cunosc, dupa decesul tatalui prin anii '70 nu s-a mai tinut legatura deloc, nu au fost interesati de soarta sa, de boala, vizite sau altceva. Nu au fost nici prezenti la inmormantare, probabil nici nu au stiut de deces. Intrebarea e cum pot face succesiunea. La primarie am fost sa incerc sa ii caut pe cei doi unchi dar nu am reusit, oricum unul locuia in alt judet. Se poate merge la notar si sa se citeze unchii in presa si in caz de neprezentare sa se faca succesiunea doar matusii, pentru tot sau doar partial. Sau trebuie actionat in instanta si sa fie citati de judecatorie ?
Răspuns la discuția casa - curte - gradina
Da, dar gospodaria chiar este impartita in 2 zone una cu pomi fructiferi si pamant unde erau plantate legume, asta ma gandesc ca era gradina, si una in jurul casei unde era doar iarba, care presupun ca intra la curte. Ipozitul este platit la zi. Este destul de absurd sa platesc din nou impozit daca l-am platit de atat timp.
Buna ziua. Anul trecut in urma decesului unei matusi ( casatorita, sotul decedand innaintea sa), am mostenit 75% din 'casa + curte' (a existat un act de donatie, astfel eu am primit 75% din proprietate iar ceilati 25% s-au impartit la rudelor unchiului meu (7 la numar). Suprafata totala este de 900mp.
Am demarat procedurile de succesiune dar mi s-a cerut la notar o adeverinta ca nu am impozite restante. La directia locala de finante am intalnit o problema. In anul 2003, cred, s-a dat o lege in care fiecare proprietar declara pe proprie raspundere ce suprafata are in gospodarie, cat casa, curte si gradina (impozitele fiind diferite). Atunci s-a declarat ca exista atat curte cat si gradina probabil pentru a plati impozit mai mic. Problema apare ca in actul de donatie se mentioneaza "casa+curte" fara gradina. Mi s-a spus ca am doua varintate:
1. Se trece toata gospodaria ca si curte si platesc impozite restante + penalizati pe ultimii ani aproximativ 1000 ron.
2. Angajez un evaluator imobiliar sa determine el cat e curte cat gradina, care din spusele celor de la finante ma va ajunge tot la 1000 ron.

Si acum intrebarea mea ce pot face sa evit platile acestea. Mentionez ca am platit in fiecare an impozitul.
Va multumes
H.S.