avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate mihai_staicovici

Activitate mihai_staicovici

Multumesc D-le Tudor Valeriu!
Am inteles, insa ce pot face eu daca angajatorul imi desface contractul cu data de 16 august si nici macar nu sunt gata actele???
Mi-a spus ca le va primi prin mail si ma va chema sa le semnez: pana le primeste de la contabila lui, pana ma cheama sa le semnez....
Buna ziua!

Spuneti-mi si mie va rog daca este un interval impus (pentru un angajat care tocmai a"suferit" desfacerea unui CIM cu un art. care ii ofera dreptul la somaj) de la data incetarii CIM pana la depunerea dosarului la fortele de munca de care apartine cu localitatea?!
Exista un termen bine stabilit sau pana se obtin toate actele de la angajator, cele pentru dosar, etc.???

Sper sa vedeti acest mesaj cat mai curand!

Multumesc!
Multumesc mult pentru raspuns, mai complet de atat nu se putea.
O ultima intrebare: Daca eu am CIM pe perioada nedeterminata, ce articole mai raman valabile?
Răspuns la discuția Salariu compensatoriu
Hei, buna intrebare!
Si eu as avea nevoie de aceasta informatie!
De aceea rog pe cei care sunt de specialitate, sa urmareasca acest mesaj si sa ne dea si noua o lamurire!
Multumim!
Ok. Acest lucru l-am inteles (art 61, lit d = NU INDEMNIZATIEI DE SOMAJ).
Insa angajatorul m-a chemat zilele acestea sa semnez niste hartii "care ma dau in somaj" . Mai concret, eu vreau sa stiu ce art. trebuie sa scrie acolo la desfacerea CIM ca sa fiu sigur ca trebuie sa semnez si nu "ma pacaleste" zicand ca ma ajuta sa iau somaj si totusi acolo este un art. care nu imi va da deloc sansa la acel somaj.
Mai exact ce art. trebuie sa urmaresc pentru a putea semna linistit.
Buna ziua!
Spuneti-mi si mie va rog care sunt articolele de desfiintare a unui CIM (singurele articole valabile) in urma carora un angajat poate depune (si obtine totodata) dosarul pentru a primi indemnizatie de somaj??!
Mi s-a spus ca ... cu art. 61 lit. d fiind vina angajatului nu are dreptul la somaj, este adevarat?
Multumesc mult celor care sunt interesati de acest mesaj!
Răspuns la discuția SE POATE LUA SOMAJ?!?
Eu am inteles ce ati spus si nu prea!
Spuneti-mi daca in functie de datele pe care vi le-am comunicat (martie 2008 - lucrat fara intrerupere pana in 19 octombrie 2010, apoi 02 noiembrie 2010 pana in prezent) rezulta ce spuneti dumneavoastra??!?!
Buna seara!
In atentia persoanelor specilizate pe probleme de acest gen: Spuneti-mi si mie va rog: Daca am lucrat din luna a 3-a a anului 2008 pana in 19.10.2010, am incheiat cu art 55 lit b, m-am angajat la actualul loc de munca incepand cu 02.11.2010. La desfiintarea contractului cu un eventual articol in urma caruia pot primi indemnizatie de somaj, se poate considera ca am "acel an consecutiv" (cu toate ca este o "pauza" de 12 zile) ca sa pot beneficia de somaj?
Date fiind circumstantele ca pauza este de la 19.10.2010 (desfiintare CIM fost loc munca) pana la 02.11. 2010 ( incheiat nou contract actuala firma) sau nu?
Sper sa primesc un raspuns cat mai curand, deoarece ma aflu pe ultima suta de metri.
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Incetarea contractului de munca
Pai.. cererea facuta cuprinde zilele de CO (stabilite inainte sa decida ca nu mai doreste colaborare cu mine) pana la ultima zi care a aparut in urma anuntarii ca incheie CIM adica cuprinde perioada pana pe 08 august. Si... nu ma pot duce pe 08 sa continui ca si cum nimic nu s-a intamplat, deoarece nu mai primeste in incinta - din acest motiv ieri mi-a cerut sa fac toate cererile sa incheiem totul intr-o zi. Si degeaba ma duc pentru ca, de platit a decis ca ma plateste pana la data de incheiere a CO.
Răspuns la discuția Incetarea contractului de munca
Multumesc pentru interesul acestui subiect. Astfel, eu am facut o cerere de CO dupa ce mi-a spus ca nu mai doreste sa colaboram, mi-a "dictat-o" chiar administratorul, pentru o perioada ce acopera toate zilele de CO (calculate in ideea ca pe 08 august eu voi scrie acea cerere de incetare CIM. A luat-o, eu nu am niciun exemplar, nicio dovada clara ca mi-a aprobat-o. Insa el ma ameninta ca de pe 08 august ... imi va da absente nemotivate si .. nu va mai avea nevoie de nicio semnatura / cerere de incetare CIM. Ceea ce nu inteleg eu este urmatoarea treaba: de ce nu vrea sa imi faca o notificare cu acel 61 d si ma pune pe mine sa fiu eu cea care cere desfiintare, chiar daca nu este deloc asa? Nu este atat de usor sau...?
Domnule Valeriu Tudor va rog mult uitati-va pe cele scrise si spuneti-mi si parerea dumneavoastra, ca mai este asa putin timp pana pe 08 august si nu prea stiu "incotro s-o apuc" sa zic asa!
Multumesc inca odata celor ce imi acorda raspuns.