avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Activitate IoanaAda

Activitate IoanaAda

Răspuns la discuția act aditional CIM
Salariatii stiu prin contractul de munca de existenta unui CCM, existand o clauza in cuprinsul ei care face trimitere la acest document. Daca angajatorul tine neaparat sa afiseze CCM, ar trebui sa faca acest lucru in asa fel incat persoane exterioare companiei, care intra in firma, sa nu aiba acces la el, documentul continand de altfel, in multe cazuri, si grile de salarizare, coeficienti, bonusuri etc.
Răspuns la discuția act aditional CIM
Unde este reglemantat acest lucru? Regulamentul intern da, se afiseaza la loc vizibil, CCM insa nu.
@georgettagan

Perioada de preaviz din contract se modifica prin act aditional, nu stiam sa se poata modifica tacit o clauza contractuala. Trebuie sa aiba ceva la baza.
Răspuns la discuția concediu medical 180 zile
Din cate stiu eu este o obligatie a angajatorului se a dispune efectuarea unui control medical de catre medicul de medicina muncii la revenirea salariatului la locul de munca dupa o perioada de intrerupere mai mare de 6 luni.
Buna dimineata. Am o nelamurire legata de acest tip de contract , si anume: daca in contract exista o clauza care prevede ca "cesiunea dreptului de a reproduce su difuza opera se face pe o durata de 3 luni de la ziua incheierii si semnarii contractului." Intrebarea mea este dupa cele 3 luni autorul poate difuza si catre alte persoane continutul lucrarilor pentru care s-a inchieat contractul sau dupa cele 3 luni contractul expira de drept?
Multumesc.
Din cate stiu eu, cei care erau deja in concediu 3 - 7 ani la intrarea in vigoare a legii, beneficiaza de drept pana la expirarea termenului.

Insa eu am alta intrebare. Daca cineva care beneficiaza de acest concediu, se angajeaza intre timp, pierde indemnizatia?
Răspuns la discuția Salarii compensatori
Multumesc.
Răspuns la discuția Salarii compensatori
Din cunostintele mele, salariile compensatorii sunt supuse aceluiasi regim de impozitare ca orice alt salariu. Imi puteti confirma sau infirma aceasta informatie? Multumesc.
Răspuns la discuția Concediere mama revenita din cic
Chiar la inceputul ordonantei, articolul 1.

ART. 1
Prevederile art. 2 - 29 reglementează drepturile care se acordă persoanelor ai căror copii se nasc începând cu data de 1 ianuarie 2011, precum şi celor aflate în situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2), începând cu această dată.