avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Activitate crezzulina

Activitate crezzulina

Va multumesc pentru raspunsuri si sfaturi!
Va multumesc pentru raspunsuri !
Da, datoria este atat de mare , incat nu poate fi acoperita din fondul de rulment. ( dar cine poate sti ce suma se afla in fondul de rulment ?) .Din cate am inteles, asociatia nu mai are nici cenzor, deoarece era o doamna in varsta care s-a retras...in ceruri)
Am dori sa ne separam ,sa facem o alta asociatie de proprietari, doar pe scara; .este posibil asa ceva, avand in vedere ca avem un datornic vechi aici?
Situatia este mai complexa: ambele blocuri au amestecati locatari corecti si buni platnici cu locatari mai nevoiasi, care n au reusit sa isi achite datoriile la timp! Noi cautam de patru zile ( de cand nu avem apa) sa gasim o solutie eficienta!
Care ar fi primul demers sa infiintam o Asociatie noua, responsabila si eficienta?
Buna seara! Fiecare din cele doua blocuri are bransamentul sau...A existat si o negociere cu furnizorul ( C.U.P.Braila) si exista si un angajament de esalonare a datoriilor...
Din pacate nu s-a respectat angajamentul de plata ( domnul administrator nu a reusit sa achite integral a doua luna de angajament); in tot acest timp, noi toti locatarii caram apa cu sticle si bidoane de la o cismea improvizata, construita tot de furnizor, undeva in afara blocului...
Ce sa facem, in situatia in care nu avem nici timpul necesar, nici forta fizica necesara sa caram apa zilnic, pentru necesitatile curente ! care ar fi solutia legala, umana si rapida pentru acest fapt?
Buna ziua! Avem in comunitate o asociatie de proprietari care are datorii ; de trei zile ni s-a oprit apa rece potabila de catre firma furnizoare tuturor locatarilor ( doua blocuri ). Cum putem legal sa ne rezolvam aceasta problema urgent, sa ni se furnizeze apa in continuare apa rece in continuare, deoarece apa este vitala vietii? Mentionez ca eu locuiesc in acest bloc de cinci ani si sunt cu datoriile la zi. Va multumesc !
Bun a ziua!
As dori sa va intreb cum as putea sa procedez in urmatoarea situatie: fata mea a mostenit de la bunicul ei un apartament de bloc confort II; doreste sa faca o extindere de balcon, acesta situindu-se la parter. Actul de proprietate contine insa si patru uzufructuari (mama sa, tatal sau- plecat din tara, bunicul sau -care a decedat si sotia bunicului sau- care a decedat).
Pentru toate avizele si acordurile necesare eliberarii Autorizatiei de construire a balconului este insa nevoie si de acordul uzufructuarilor; acordul mamei il are, acordul tatalui nu il are ( nu este de gasit), exista certificatul de deces al bunicului, nu exista Certificatul de deces al sotiei bunicului.
Cum ar trebui sa procedeze vis-a- vis de Primaria locala, pentru a-i putea elibera acest document important, daca nu are toate aceste documente la dosar?
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Dreptul uzufructuarului
Din pacate, cel plecat a divortat de mine si nu doreste sa ma ajute in sensul asta! Ce pot sa fac in acest caz?
Buna ziua!
As dori sa stiu daca pot sa-mi construiesc si sa extind un balcon al unui apartament de bloc fara acordul unuia din uzufructuari...
Va pot detalia ca este vorba de un apartament de bloc al carui proprietar sunt , dar care are insa si alti doi uzufructuari in viata, unul dintre ei nefiind in tara! Pentru a obtine Autorizatia de construire este nevoie de acordul ambilor uzufructuari, sau este de ajuns doar unul?
Va multumesc anticipat!
Buna seara!
As dori sa stiu daca este legal ca cei de la Distrigaz sa-mi ceara in componenta dosarului de subventie gaze- ca pe Factura sa figureze numele meu (fosta sotie a sotului meu); ca sa detaliez, am divortat de curand, locuiesc in casa comuna a mea si a fostului sot ( acesta este plecat din tara) , folosesc centrala cu gaze si am incercat sa depun un dosar pentru subventie gaze. In privinta venitului ma incadrez, dar mi-au respins dosarul pe motiv ca pe factura de gaze nu apare numele meu, ci al fostului sot!
Au spus ca este nevoie pentru a rezilia Contractul de Hotararea de divort legalizara si de partaj! Eu partajul nu l-am intentat inca! Este corect si legal ceea ce se intampla? Va multumesc !
Răspuns la discuția Pensie alimentara copii majori
Cand anume trebuia ceruta pensia de intretinere? Actele justificatoare nu cred ca sunt probleme de a le obtine!
Multumesc pentru raspunsuri!
As dori sa stiu daca unui copil major- student in ultimul an de facultate-i se poate acorda pensie alimentara sau de intretinere (varsta este de 23 ani), daca am divortat de cca o luna, iar Hotararea de divort nu s-a redactat inca?
Va multumesc !