Multumesc mult pentru raspuns. Puteti sa mi spuneti cate capete de cerere se vor formula pentru ca de fapt asta e una din nelamuririle mele. O alta nelamurire ar fi ca in momentul incheierii contractului de donatie la notariat s-a realizat o schita oarecare adica fara cadastru prealabil care nu mai exista fizic la dosarul notariatului respectiv, unul din frati are cunostinta de ea, dar nu o are si nici nu a avut-o chiar daca se specifica in contract ca anexata, decat celalalt frate o are pentru ca il avantajeaza la impartire si probabil o va prezenta in instanta. Ce valoare are o hasurare facuta de mana in proces?
Revin in forum cu o noua rugaminte pentru sugestii care sa ma indrume intr-o noua problema cu care ma confrunt. In urma unui contract de donatie catre doi frati se specifica clar ce detine fiecare frate in cote egale inclusiv vecinatati pentru o incinta. Nelamurirea mea este dupa ce un frate solicita cadastru si intabulare a partii care i-a revenit pe baza acestui contract cum se face delimitarea clara si faptic in conditiile in care celalalt frate nu vrea sa-si faca cadastru si nici nu ar fi de acord cu un partaj de comun acord a curtii pe care cei doi au mostenit-o?
Va rog daca poate cineva sa ma indrume va multumesc mult anticipat.
Multumesc mult pentru raspuns. Ideea este ca pentru depunerea documentaiei la primarie ne-au fost solicitate date din buletinul fratelui mamei, o copie a ci ceea ce nu avem si ceea ce nu doreste bineinteles sa ne dea fratele mamei. Fara aceasta anexa 24 nu se poate actiona in instanta? E normal cum procedeaza functionarii primariei locale? Ce se poate face in situatia data?
Multumesc mult.
Va rog am nevoie de o sugestie pentru a solutiona urmatoarea problema: In urma deceseului bunicului sunt 2 terenuri de impartit intre mama si fratele ei. Fratele mamei refuza sa mearga pana si la primaria din localitate impreuna cu mama pentru a li se elibera Anexa 24 in vederea dezbaterii mostenirii la notariat. Ce parghii legale are mama in aceste conditii? Mentionez ca certificatele fiscale pentru anexa 24 sunt eliberate pe numele mamei. Astept cu interes orice raspuns care sa ma ajute.
Va multumesc mult.
Ideea este ca proprietarii vor sa se puna de acord pentru a nu ajunge in instanta. Nelamurirea este cand sa se puna de acord cei doi proprietari in momentul cand cel de la cadastru este prezent la masuratori sau inainte de lotizare? Multumesc mult.
Va rog mult ajutati-ma sa inteleg o chestiune de impartire a unui teren, o curte cu 2 case de locuit. In urma cadastrului terenul va fi impartit in 2 loturi. Pe o jumatate de curte se afla o constructie, iar cealalta constructie se afla exact in mijlocul curtii. E logic ca nu va fi darmata pentru a se imparti normal curtea in 2 jumatati distincte. Va rog sa mi spuna cineva care se pricepe sau a mai trecut prin asa o situatie cum se finalizeaza o astfel de situatie. Se plateste sulta pentru ce ocupa casa din terenul celuilalt?
Multumesc din suflet pentru orice raspuns.
Apelez din nou la ajutor in forum avnd urmatoare situatie la care as avea nevoie de indrumare. In urma cu aprox 15 ani bunicul meu a instrainat un teren de 2000 mp doar printr-o chitanta de mana unde este specificat ca s-a achitat suma solicitata si ca au fost prezenti si doi martori. Cei care au cumparat in felul acesta au posesie utila de atunci. Se mai poate recupera acel teren?
Multumesc frumos pt orice raspuns!
Va rog mai am o nelamurire cu privire la iesirea din indiviziune. Eu pot sau nu pot sa chem sa se efectueze masuratorile cadastrale doar pentru casa si terenul jumatatea de curte a noastra asa cum e clar scris in actul de donatie facut de bunicul meu sau trebuie sa se masoare toata curtea si abia dupa aia sa se faca dezmambrarea? si daca fratele mamei mele refuza sa facem cadastrul si intabularea ce am de facut legal? Trebuie sa astept dezbaterea succesiunii pentru terenul ramas neimpartit prin act de donatie sau poate fi facut oricand in paralel cadastrul pt curte? As vrea sa imprejmuiesc cu gard care sa ne separe proprietatile pentru ca acum fratele mamei este stapan si pe partea nostra deoarece el s-a mutat acolo.
Multumesc mult.
De inteles amiabil cred ca este exclus. Daca se tine cont de actul de donatie si nu de schita pentru ca nu are fundament se pare ca linia dreapta prin care voi face cadastrul il va dezavantaja clar pt ca ii divizeaza casa dupa cum va spuneam. Deci ramane doar instanta. Pe noi hasurarea de care vorbeam ne-ar dezavantaja clar si ma bucur ca am aflat ca o pot contesta. In momentul donatiei erau altele relatiile familiale sora-frate, acum a intervenit avaritia si asta trebuie sa contracarez eu imputernicita de mama. Multumesc mult pt raspunsuri.