Doresc sa cumpar un apartament. Am semnat antecontractul si am negociat (verbal) ca in pretul stabilit sa ramana in apartament mobila si electrocasnicele. Doresc ca inaintea semnarii contractului de vanzare-cumparare sa facem un proces-verbal in care sa trecem toate bunurile care vor ramane in apartament. Are valabilitate legala acest proces-verbal? Trebuie incheiat la notar un act aditional?
Multumesc,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am depus dosarul pentru a accesa un credit Prima Casa. Mi-a fost aprobat de catre banca, totul este in regula. Intre timp, am gasit un apartament pe care doresc sa il cumpar.
Problema este urmatoarea. Cei care il vand sunt mostenitori (2 frati vitregi). Au inceput succesiunea, pentru a intra in posesia actului de proprietate. Urmand ca dupa ce iese actul de proprietate sa faca, asa cum este firesc, intabularea si cadastrul.
In mod normal, la Prima Casa avansul se achita dupa ce exista si cadastrul, si intabularea. Proprietarii vor avansul inainte, in aceeasi zi in care le iese actul de proprietate de la notar, deoarece nu au bani sa achite notarul (aproximativ 1000 euro). Apartamentul este intocmai cu datele din actele vechi (1970), nu are pereti sparti sau alte modificari.
Ce pot pierde eu daca achit avansul inainte sa aiba cadastrul si intabularea? Exista vreun risc ca acestea doua sa nu poata fi facute si apoi sa trebuiasca sa incep recuperarea avansului dat?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea chestiune.
Lucrez in cadrul unei societati de 4 ani. Doresc sa imi dau demisia, deoarece vreau sa ma implic intr-un proiect personal, proiect in care nu voi lucra cu CIM, deci nu voi plati contributiile aferente.
Problema este urmatoarea: am nevoie de calitatea de asigurat, deoarece in luna iunie urmeaza sa fiu internata pentru un tratament.
Cum pot sa fac sa platesc contributia la sanatate? Se poate sa plateasca sotul meu pentru mine? Sa i se retina lunar din salariu?
In luna iunie, cand ma duc la doctor, trebuie sa duc adeverinta de salariat, pentru a avea dovada ca platesc contributiile, astfel nu ma interneaza.
Exista vreo modalitate prin care sa fiu asigurata, sa pot sa duc aceasta adeverinta, insa sa nu fiu anagajata cu CIM (sau cu alta forma de contract)?
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Eu si sotul meu ne dorim foarte mult sa adoptam un copil, intrucat, din pacate, o operatie pe care eu am facut-o recent nu ne permite sa facem copii..
Probleme financiare nu avem (veniturile lunare sunt in jur de 6.500 lei), insa, locuim cu chirie in Bucuresti, intr-o garsoniera, pt ca am considerat ca este suficient pt nevoile noastre prezente. Avem contract de inchiriere, deci, locuim, cum s-ar spune..legal.. Suntem din orase diferite si avem buletinele, implicit adresa de domiciliu, fiecare in orasul in care s-a nascut. Am vazut ca se fac verificari la adresa de domiciliu a parintilor adoptatori? In cazul nostru, ce locuinta ia legea in calcul: unde locuim cu chirie, adresa din buletin a sotului sau adresa din buletin a mea?
Am citit pe diverse forumuri ca daca sotii locuiesc cu chirie nu se incadreaza in conditiile necesare aprobarii dosarului pt adoptie. Asa este? Ne putem lua gandul de la acest lucru pana cand ne vom cumpara casa noastra?
Astept cu interes un raspuns.
Va multumesc!
Am absolvit Facultatea de Filosofie, detin diploma de licenta si doresc sa intru in invatamant ca invatator (profesor clasele I-IV).
Imi puteti spune, va rog, ce cursuri trebuie sa fac? Specializari/ echivalari/ cursuri postuniversitare? Se poate sa urmez astfel de cursuri sau este obligatoriu sa urmez facultatea de Pedagogie (licenta, 3 ani)?
Unde ma pot adresa sa obtin toate informatiile necesare?
Sunt absolvent al Facultatii de Filosofie (buget, zi, 3 ani). In timpul facultatii, am urmat cursul de pedagogie doar in primul an.
Am urmatoarele intrebari:
1) Daca decid sa urmez cursurile de formare a personalului didactic, acest an se ia in considerare sau este nevoie sa urmez tot modulul?
2) Daca urmez un master in literatura, intre timp urmez modulele necesare pentru cariera diactica, pot sa predau limba romana? Sau pot sa predau doar filosofie iar pentru a putea preda limba romana este necesar sa fiu licentiata in litere?