avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate patriciutza

Activitate patriciutza

"(5)Autovehiculul supus sechestrului potrivit dispoziţiilor prezentului articol va putea fi folosit de către debitor până la valorificare, dacă acesta depune sau remite executorului judecătoresc o poliţă de asigurare negociabilă, la o sumă asigurată cel puţin egală cu valoarea de asigurare a autovehiculului"

Cine imi "traduce" ce inseamna polita de asigurare negociabila?
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția poprire salariu
Ar fi posibil sa execute gajul si in acelasi timp sa curga si poprirea ,sa zic asa, pt a se stinge intreaga creanta? Nu inteleg motivul pt care nu au incercat sa execute gajul
Răspuns la discuția poprire salariu
Valoarea masinii nu acopera creanta.Presupun ca aceasta a fost cauza pt care au apelat la poprire salariala. Exista vreun mod prin care as putea scapa de poprire?
Discuție poprire salariu
Buna ziua ,
am facut un imprumut la o casa de ajutor reciproc si am garantat imprumutul cu o masina . Nu am mai platit de ceva timp si m-am trezit cu poprire pe salariu. Intrebraea mea este daca nu ar fi trebuit sa incerce sa -si recupereze banii mai intai din vanzarea masinii, care a fost pusa gaj , si apoi sa apeleze la poprire? Nu existe nicio ordine in aceasta privinta?
Ce suma mi se cuvine la incetarea contractului de munca pt zilele de concediu neefectuate,daca salariul meu brut este 1380 lei iar nr zilelor de co neefectuate este de 9?
Multumesc.
Prin incetarea contractului de munca cu acordul partilor. Asta daca si angajatorul este de acord, bineinteles.
Buna ziua , as dori sa stiu daca exista vreo lege care spune ca institutia creditoare este obligata , la cererea debitorului , sa inmaneze acestuia copii xerox dupa actele facute la momentul imprumutului. Am nevoie de aceste acte pt a le prezenta unui avocat ,iar institutia refuza sa elibereze . Pe ale mele nu le mai gasesc din pacate.
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția contestatie la executare
Multumesc frumos .
Răspuns la discuția contestatie la executare
Cat timp am la dispozitie sa inaintez judecatoriei o contestatie la executare din momentul in care aceasta a fost publicata pe site-ul portal.just?
Răspuns la discuția contestatie la executare
Alt bun nu am . Dar as vrea sa stiu daca creditorul (care este o institutie de tip c.a.r.) poate intra direct in posesia masinii ,dupa incuviintarea executarii silte a judecatoriei, sau este obligat sa scoata bunul la vanzare prin licitatie ,iar dupa vanzarea lui isi va recupera banii?