Am primit de la Primaria din comuna o adresa prin care un angajat al firmei noastre are o amenda de 1688.60 lei. Am sunat la Primarie si m-i sa spus sa-i virez din salariu o treime din suma .
Cum se procedeaza ( sunt obligata sa-i virej eu bani ca si angajator?)
Daca da, cum se opereaza in stat ( luncrez in Saga) , la ce salariu se raporteaza .
Aceasta suma o impart pe 3 luni?
Va multumesc #-o
Da am inteles, dar ca educatoare poate fi angajata? si in fisa de post ii trec efectiv ce lucreaza cu copii. Si scuzati dar nu inteleg de tce trebuie schimbata cartea de rezidenta permanenta - acesta nu tine loc de BI ? Ea nu a lucrat la un alt angajator, acum se angajeaza pt. prima data. Va multumesc frumos si imi cer scuze ca insist dar trebuie sa procedez corect.
Putem angaja la o gradinita privata o persoana care are liceul absolvit in Bulgaria , si are cursuri la universitatea Cambrige mentionez ca nu are facultate absolvita. Aceasta este nascuta in Bulgaria si are o carte de rezidenta permanenta cu dom. in Bucuresti.
Doresc sa stiu daca o putem angaja sa predea engleza la gradinita noastra ( si pe ce post -foarte important) si daca cartea de rezidenta este suficienta pt. angajare Va multumesc frumos
Va rog sa ma lamuriti in urmatparea problema:
Trebuie sa inchiiem o conventie civila pt. o perosoana care este pensionar.
Acesta este sef dispozitiv formatiune de paza
Ce dari trebuie sa plateasca societatea ( va inteb pt. ca fiind pensionar nu stiu daca plateste sanatatea, pensia si impozitul)
Situatia este urmatoarea: pot sa inchei un contract de voluntariat la o gradinita privata? Este vorba de un antrenor tenis pentru copii prescolari, acesta are 30 de ani.Mentionez ca o sa presteze in jur de 4 ore / sapatamana.
Multumesc frumos
Am urmatoarea problema:
Lucrez la 4 firme cu cate 2 ore /zi. La una dintre acestea am functia de baza.
Intrebarea mea este: cum se calculeaza vechimea si implicit pensia?
Am o angajata care este in concediu crestere copil ( copilul face 2 ani pe 03.06.14), cererea este depusa pt. cei 2 ani, acum este din nou insarcinata si trebuie sa nasca in martie 2014. Ce trebuie sa fac eu pentru personal? Rog sa-mi dati ( daca se poate) toti pasii care trebuiesc facuti pentru personal( avand in vedere ca acum contractul este suspendat) . Va multumesc foarte frumos
Stiu ca nu va suparati dar va mai deranjez cu o intrebare:
In revisal cum o sa procedez daca contractul acesteia este suspendat ;
cum prelungesc suspendarea?
Da, am inteles si va multumesc frumos
Ma ocup de perosnal si am urmatoarea problema:
O angajata este in ccc pana in iulie 2014 , azi m-a anuntat ca este din nou insarcinata. Ce trebuie sa fac?
1. Instintez din nou ITM-ul cu privire la nastere sau nu mai este nevoie?
2. Cum procedez in Revisal( va rog sa-mi spuneti pasii)
3.Ce acte trebuie sa-i dau eu pt. primarie?
4.Trebuie sa faca cerere acum? eu zic ca nu pt.ca contractul este suspendat.
Va rog sa-mi raspundeti mai amanuntit. Si va multumesc foarte frumos.