Cum se realizeaza numerotarea inscrisurilor care insotesc cererea catre CEDO? Ghidul este neclar. Traducerea in romana specifica "numerotarea paginilor". Or peste tot se vorbeste de numerotare file. Deci, este vorba de file sau pagini? Copiile se fac fata/verso sau numai fata? Daca este vorba de pagini, numerotarea se face pe fata in dreapta sus si verso tot in dreapta sau fata dreapta sus si verso stanga sus? Am nevoie de acest raspuns urgent pentru cei care cunosc procedura si au mai facut asa ceva. Cu succes normal. Multumesc
In cf cu art.153(2) din Legea educației 1/2011: Diploma de absolvire sau de licență a absolvenților învățământului superior de lungă durată din perioada anterioară aplicării celor trei cicluri tip Bologna este echivalentă cu diploma de studii universitare de master în specialitate. Cum sunt considerati absolventii facultatilor clasice cu licenta obtinuta in iulie 2006 avand in vedere ca primul an de aplicare Bologna a fost cu incepere din 2005-2006 astfel ca nu era posibila absolvirea unei facultati clasice si sustinerea unei licente Bologna.
Avand in vedere art de mai sus, este legala transformarea unei functii in ceea ce priveste studiile, considerandu-se ca un absolvent de facultate clasica, studii sup de lunga durata, poate fi "adus" la studiile sup de scurta durata de 3ani tip Bologna stiindu-se ca cele doua nu suporta comparatie, ultimul fiind bazat pe credite, la 3 ani fiind insuficiente a egala studiile sup de lunga durata fara absolvirea a inca 1-2ani in plus?
Eu ma refer la urm caz: o persoana a lucrat in firma, a iesit la pensie si a cerut prelungire contract. S-a acceptat, insa, la acordarea sporului de vechime, s-a afirmat ca ptr pensionari nu este valabil. Este legal? Persoana ar trebui sa beneficieze de 25% spor cf cumulului de vechime, adica cel de pana la pensionare+ cel cumulat prin prelungire contract, insa i se refuza.
Un contract de muncă pe perioadă determinată nu generează vechime în muncă, chiar dacă angajatul este pensionar dar unitatea a aprobat continuarea lucrului? Cf. Codului Muncii, art.16(5) Munca prestată în temeiul unui contract individual de muncă constituie vechime în muncă. Cum se procedează în cazul unui pensionar, reîncadrat în baza unui contract individual de muncă? Cum se va calcula vechimea ? Numai anii care rezultă de la data încheierii noului contract până la data prezentă sau cumulativ cu cei lucrati pana la pensie?
In urma unei sesizari la o autoriate a statului, aceasta, fara voia mea, a inaintat cazul politiei care, la randul ei, a trimis-o la parchet si au facut o plangere penala din ea, sau ceva de genul asta ca nici eu nu mai stiu. In niciun moment nu mi s-a cerut acordul ci mi-au trimis scrisorele cand actiunea era deja pusa in miscare . Eu nu am vrut acest lucru pentru ca orasul din care era acuzatul/a, era foarte departe de orasul meu si nu merita efortul de a ma deplasa 200 de km pentru o chestiune care putea fi rezolvata de Politie. Nu cunosc care sunt imprejurarile si de ce tot tam-tamul asta cu Politia care trimite la Parchet care "investigheaza" si care, culmea, claseaza. Eu cred ca s-a facut pentru bani, sa justifice si sa ia bani dupa urma mea. Mai ales ca, m-am trezit ca nu au mers sa verifice persoana care trebuia, lucru care il faceau prin solicitare directa la banca unde persoana mi-a depus niste bani, dar nu toti. Mai cred ca escrocul respectiv are mari pile pentru ca in clasarea cazului m-am trezit cu CNP-uri diferite la aceeasi persoana drept pentru care am facut plangere impotriva clasarii. Insa increngatura de procurori a respins-o si pe asta. M-am adresat superiorilor lor si le-am zis sa imi rezolve problema prin reanalizare dar nu in instanta. Ca sa se razbune cred, ca altfel nu imi explic, au considerat ca as fi facut plangere in instanta. Ceea ce nu era corect. Ideea este ca nu stiu pe cine au chemat acolo pentru ca sunt mai multe cnp-uri si nu mi s-a precizat cine e persoana. In cazul in care am confirmarea certa ca persoana nu e cea/cele chemata/e de ei, ce pot face? Eu as vrea sa-i dau in judecata ori pe: politistii judiciari care au facut prostia, ori procurorii care au instrumentat si clasat cazul si sa le cer daune morale pentru ca mi-au amanat cazul cu lunile si m-au facut tot pe mine sa le platesc o gramada de acte pe care mi le cereau sa le autentific la notar, iar amanau si iar mai cereau ceva. Din fraudat am ajuns sa platesc si in plus si nici sa nu-mi recuperez banii iar escrocul e liber si face asta si cu altii. Cum procedez? Ar fi mai bine sa dau in judecata statul in civil si sa cer in baza documentelor suma perceputa pe taraiala aia cu actele plus suma datorata de escroc? Ma gandesc sa invoc viciul de procedura si faptul ca nu au chemata pe cine trebuia. Nici nu stiu cine sunt aia care au fost chemati acolo. Problema este ca nu vreau sa ma duc sute de km sa-i dau in judecata ci sa-i dau in orasul meu. Ce sanse am in demers daca am dovada ca persoana nu e niciuna din cei chemati de ei, in baza CNP. Multumesc
Stiu ca subiectul este vechi insa am un punct de vedere de care cred ca trebuie tinut cont. In primul rand, nu conteaza facultatea ci omul. Omul care face o facultate fara a fi prezent la cursuri si isi cumpara o diploma, da se poate si exemplele sunt cu sutele de mii in Romania, nu va fi in stare sa execute cu profesionalism nicio sarcina, acolo unde va fi angajat, tot pe pile ca altfel nu are cum. Omul care va studia si se va implica, va reusi sa faca totul cu profesionalism, indiferent de facultate. Dupa mine Bologna asta e o prostie. Eu am facut Spiru Haret in Bucuresti, 5 ani in 4, la ID. Nu era vorba sa dai grila, dadeai examene tip vechi, cu intrebari si raspunsuri kilometrice. Nu stateai in fata calculatorului acasa, de altfel multi am fost pacaliti, pentru ca nu exista infrastructura inca pe atunci sa faci asta. Mergeai ca nebunul la cursuri o luna si dadeai vreo 19 examene ca se puneau si cele din anul al cincilea. Cum ziceam 5 ani ]n 4. Ce nu-mi place la Bologna: in cei 3 ani se fac exclusiv 3 ani si nu 5 in 3. Ceea ce inseamna ca noi astia cu 5 ani suntem practic adusi la 3 ani in corespondenta Bologna. Daca v-ati intrebat cum sunt astia cu Bologna asa destepti in ziua de azi, aveti raspunsul. Pe mine sincer ma deranjeaza. Pentru ca eu consider ca aia cu 3 ani trebuie sa faca inca 2 sa ajunga la ceea ce am facut eu, adica 5. Si este nedrept sa ma pui pe mine sa fac un master, dupa 5 ani de studiu, si sa ma compari cu un tasti-basti care, vezi-doamne, a facut "masterul"dupa 3 ani ! Inseamna ca eu trebuie sa fac 4+2 adica 6 ani pe cand ei fac 5 ani. Cei care au facut facultatea in 5 ani sunt si mai dezavantajati, fac 7 ani, iar astia numai 5. In plus, mai se dau si destepti, multi dintre ei, venind in administratie si facand un mare caca pentru ca te duci la ghiseu si vezi o privire tampa si un ins tinerel care-si bate joc de tine si te trimite din usa in usa pentru ca habar nu are si nici nu il ajuta capul ala cu 3 ani de Bologna sa fie profesionist.
Solicit explicatii in urmatorul caz:
1. O autoritate publica are datorii de milioane printre care vreo 6 milioane lei la ANAF
2. ANAF-ul blocheaza, la un moment dat conturile autoritatii respective, iar salariatii nu pot lua salariile. Motivul comunicat este acela ca nu exista un cont destinat salariilor angajatilor, in exclusivitate, fiind un cont comun cu restul activitatilor.
3. Este adevarata motivatia? Daca exista un cont exclusiv pentru salariile angajatilor, in contextul blocarii de catre ANAF, acest cont putea asigura plata salariilor? Se poate crea acest cont cu destinatia exclusiva "salarii angajati"?
Multumesc
As dori sa stiu daca este legal urmatorul caz:
1.un angajat solicita concediu paternal de la o autoritate publica. Obtine si ramane in acest concediu un an de zile, primind indemnizatie
2.pe parcursul anului respectiv, infiinteaza o firma si cu ea incheie contracte cu alta autoritate publica cu acelasi asociat ca aceea la care e angajat si obtine indemnizatia
In contextul de mai sus, este legal ca barbatul sa ia indemnizatia respectiva si sa obtina venit din alta parte cu firma sa? Nu am cunostinta daca a declarat al doilea venit obtinut cu firma proprie.
Buna seara, multumesc pentru raspunsuri. Nu se doreste implicarea oficiului juridic din societate pentru a nu se induce in eroare. Mai mult nu pot comenta. Se doreste adresare oficiale instantelor, judecatorie/parchet. Prejudiciul este de domeniul milioanelor de lei.
Judecatorie teritoriala insemnand de judet ori municipiu? Multumesc
In cadrul firmei s-a produs un prejudiciu foarte mare de catre o persoana. A fost constatat ulterior de curtea de conturi si a ramas ca firma sa se constituie parte in dosar penal si civil pentru recuperare. Procesul a fost trenat de o serie de manageri care ascund si devin suspiciosi in momentul in care angajatii intreaba de acest lucru. Cum se poate afla daca firma a introdus in instanta actiunile respective? Unde se poate adresa o cerere de genul acesta? La parchet? La tribunal? Multumesc