avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters219752

Activitate ContSters219752

Discuție mostenire
Deci mama mea s-a recasatorit in anul1979 cu tatal meu vitreg ,impreuna cu acesta procedand in anul 1990 la cumpararea unui apartament cu 2 camere ,apoi in anul 2000 au cumparat un garaj auto si un autoturism ,
-in anul 1989 s-a nascut sora mea (copilul mamei mele cu actualul ei sot la acea vreme),toti 4 locuind in acelasi imobil
-in anul 2014 tatal meu vitreg a decedat ramanand eu mama si sora,dar nici pana in prezent nu a facut masa sucesorala,totusi acum o luna a vandut garajul la notariat
intrebarea mea este1. putea vinde acel garaj fara a face masa sucesorala?si 2.poate sa instraineze apartamentul sau autoturismul fara consimtamantul meu?

va rog sa ma lamuriti cat mai detaliat
am primit astazi intr-un proces urmatoarea solutie

Solutie: Admite excepţia necompetenţei funcţionale .Trimite cauza spre soluţionare unui complet specializat în soluţionarea litigiilor cu profesionişti.Dată în şedinţa Camerei de consiliu.Pronunţată în şedinţa publică

Ce urmeaza acum trebuie sa primesc citatie pentru un nou proces?
Răspuns la discuția suspendare executare silita
poate cineva sa-mi raspunda?
singurul bun pe care il am este un teren luat impreuna cu sotia mea de la sora ei ,dar la acest contract s-a pastrat uzo fructul dela socrii mei care au drept de folosinta,pe toata durata vietii
poate fi execuatat acest teren
am inteles ca ,conyestatia trebuie sa o depun in 15 zile del adata somatiei
in aceste 15 zile executorul poate face demersurile executarii pe salar conturi etc?
dar in pe timpul judecarii contestatiei?
in cat timp pot face aceasta contestatie si unde trebuie sa o depun
din momentul contestatiei se suspenda executarea?
am avut un imprumut ca persoana fizica facut cu alta persoana fizica pentru suma de 4900 euro la data de 5 06 2012 cu termen scadent la data de 5.09.2012 cu act notarial la acel termen am achitat 3000 euro persoanei iar restul m-am inteles verbal sa-i achit in 12 luni nu am facut act pentru cei 3000 euro care i-am dat
ieri6.03 ma trezesc cu somatie de la un executor ca in termen de 1 zi sa achit suma de 4900 euro catre creditor in caz contrar se va trece la executare silita
intrebarea mea este cum as putea suspenda aceasta executare silita pana ma impac cu creditorul asupra debitului ramas deci cum as putea suspenda aceasta executare
Răspuns la discuția recurs
va multumesc
dovada ca nu am venituri pot sao fac prin o declaratie pe propria raspundere impreuna cu declaratia pe proprie raspundere ca nu am beneficiat de ajutor public judiciar termenul e marti la ora 9 sau cu ce alte acte pot dovedi?
Răspuns la discuția recurs
si cum pot totusi sa aman si plata taxei de timbru pana la urmatorul termen ce asi putea sa scriu in intampinare nu am banii necesari pana marti cand este recursul
acesta este adevarul
pot afirma si este real ca nui lucrez nicaieri
si daca pierd acest recurs mai exista alta cale de atac?
Discuție recurs
am depus recurs la un proces de pretentii ,in care vreau sa aduc dovezi ca am achitat 75 %din suma datorata si marti am recursul,dar nu am reusit sa angajez un aparator si sa platesc taxa de timbru solicitata pt recurs
daca eu am depus recursul marti la proces pot sa cer un nou termen pt angajare aparator si achitare timbru?
buna ziua
va rog frumos sa ma lamuriti am facut cu o persoana un contract de imprumut in 10 rate cu titlu executoriu prin notariat , prima rata am achitat-o numerar in mana creditorului (si eu debitorul si creditorul suntem persoane fizice) a trecut 3 saptamani de la data ratei si el nu mai recunoaste ca i-am dat rata la data scadenta acum deja urmeaza rata 2
mai poate la 3 saptamani sa reclame asa ceva sau trebuia imediat la data scdenta sa puna in miscare titlu executoriu

va multumesc