avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Activitate remus_luca

Activitate remus_luca

Va rog sa-mi spuneti daca in apelul penal procurorul sau partile pot formula cereri suplimentare fata de cele formulate in fond si daca nu care este textul care interzice acest lucru?
Multumesc anticipat!
La camera preliminara ( "camera neconstitutionala") nu se citeste actul de sesizare.
Răspuns la discuția Camera preliminara
Cititi Decizia CCr nr.641/2014. Procedura de camera preliminara va fi cu citarea partilor.
Am gasit o prelegere pe site-ul CCR semnata de magistratul asistent sef Senia Mihaela Costinescu intitulat "EFECTELE DECIZIILOR CURTII CONSTITUTIONALE IN DINAMICA APLICARiI LOR" unde se pune semnul de egalitate intre cauzele in care s-a ridicat exceptia si cele in care nu s-a ridicat exceptia de neconstitutionalitate, daca decizia este aplicabila ambelor situatii si daca in cauza nu s-a pronuntat o hotarare definitiva. Ambele cazuri sunt considerate pendinte. Oricum CCR s-a pronuntat fara echivoc ca inculpatului i-a fost incalcat dreptul la aparare si la un proces echitabil. Astept si alte opinii.
Totusi in decizia CCR se statueaza faptul ca la camera preliminara i-a fost incalcat dreptul inculpatului la aparare si la un proces echitabil, mai precis art. 6 CEDO. Potrivit art. 20 din Constitutie tratatele internationale la care romania este parte au prioritate fata de legile interne. Cum ar putea fi valorificata aceasta situatie?
Va rog sa-mi raspundeti daca in noul Cpp este prevazut vreun termen limita la care trebuie inmanata citatia inculpatului inainte de a se prezenta la sedinta de judecata( 5 zile, 3 zile etc/).?
Cu stima
Va rog respectuos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
Doua judecatorii s-au declarat competente sa solutioneze o cauza penala.

Vreau sa sesizez instanta imediat supetioara sa solutioneze conflictul de competenta.
Cum procedez?
Ridic exceptia de necompetenta teritoriala in fata ultimei instante conf. art. 39(2) Cpp si apoi invoc art. 43 Cpp, sau cum ?
Multumesc
Răspuns la discuția Salariu brut/net
Dar prima intrebare? Ce apare in anuntul angajatorului?
Referitor la salariile oferite de angajatori si care apar in anunturile de angajare date in diverse medii, este vorba de salariul net sau brut ( ex. 400-500 euro/luna) ?
Sau cand se negociaza cu angajatorul ce negociem, salariul brut sau net?
Cu respect,
Remus
Intr-o cauza s-a facut contestatie impotriva rezolutiilor procurorului de netrimitere in judecata ( art. 278 Cpp). Instanta competenta sa solutioneze plangerea a fost Judecatoria Tg. Mures ( dupa domiciliul invinuitului, al partii vatamate si dupa locul comiterii faptei), care a admis plangerea. Invinuitul a facut recurs. Instanta competenta sa judece recursul ar fi fost Tribunalul Mures, dar partea vatamata a obtinut o stramutare a judecatii plangerii a Tribunalul Cluj. Recursul a fost respins, iar dosarul a fost trimis la Parchetul d.p.p. Jud. Tg. Mures pentru inceperea u.p. fata de invinuit.
Urmeaza ca dupa imtocmirea rechizitoriului, dosarul sa fie trimis in judecata.
Care este instanta competenta sa judece fondul, Jud. Tg. Mures (dupa domiciliul inculpatului si locul unde s-a comis infractiunea,etc.) sau Jud. Cluj ( unde a fost stramutata judecarea plangerii conform art. 278 Cpp)?
Va rog sa-mi indicati si temeiul de drept, nu numai opinii personale.
Cu respect.