Anul acesta voi da examen pentru primire in profesie ca avocat stagiar si am nevoie de un sfat de la dvs.
1) Daca ma voi inscrie in Baroul Bucuresti, pot face stagiatura pe langa un avocat care face parte din alt barou dar care are sediu secundar si in Bucuresti? Eu am domiciliul in Teleorman insa imi doresc sa profesez in Bucuresti.
2) Daca ma voi inscrie in Baroul Teleorman presupun ca pot lucra la o casa de avocatura din Bucuresti insa nu imi pot infiinta cabinet individual in alt oras in afara celor din judetul Teleorman. Este corect?
Cel mai mult ma intereseaza sa pot face stagiatura pe langa avocatul respectiv. Va multumesc!
In cazul unui proces intre parata Intreprindere Individuala si reclamant persoana fizica cine raspunde in urmatoarea situatie eu sau avocatul)
-intreprinderea individuala este radiata in timpul procesului si ii aduc la cunostinta avocatului acest lucru insa el ia decizia de a nu aduce la cunostinta instantei despre acest lucru si continua procesul.
-procesul este pierdut insa avocatul vrea sa faca recurs in numele aceleeasi firme , care dealtfel este radiata spunand ca raspunderea este a lui in ceea ce priveste acest "fals" ca sa zic asa .
Este intradevar asa ? Eu mi-am facut datoria de a aduce la cunostinta avocatului toate noutatile si e suficient sau pot fi tras si eu la raspundere ca nu am adus la cunostinta personal instantei de cele intamplate ?
Ce ma sfatuiti sa fac ? Se poate semna un contract prin care intradevar sa raspunda doar avocatul de recurs si de ascunderea faptului ca firma este radiata ?
Va rog sa ma ajutati cu o parere daca se poate . O sa detaliez pe scurt speta.
Pe data de 15 feb 2012 Reclamanta A cheama in judecata pe Parata B (Intreprindere Individuala ) cerandu-i sa refaca o lucrare de termopan executata in urma cu aproximativ 2 ani pe temeiul ca nu a fost executata corespunzator .
In timpul procesului Parata I.I. a fost radiata de la Reg Com fara a aduce la cunostinta instantei de acest lucru si continuand astfel procesul pana acum 2 saptamani cand a fost pronuntata solutia:
Parata a fost obligata la plata sumei de 5000ron (sau refacerea lucrarii ) + cheltuieli de judecata in valoare de 1800 ron .
Posibilitate recurs in 15 zile.
Intrebarea care se pune :
1) Avand in vedere ca I.I. a fost radiata , inteleg ca nu se mai poate pune in executare solutia instantei decat daca se indreapta impotriva persoanei fizice care a detinut intreprinderea . Este corect ?
2) Se mai poate formula recurs ?
3) Pot fi sanctionat ca am continuat procesul , am semnat acte in cadrul procesului , am pus stampila intreprinderii pe diverse acte din cadrul procesului , nu am adus la cunostinta instantei ca intreprinderea a fost radiata ?
4) Care ar fi cea mai convenabila solutie pentru mine(parata) ?
Va rog sa ma ajutati deoarece stiu ca dvs aveti cunostintele necesare pentru a ma indruma .
Deasemenea tin sa mentionez ca nu s-a adus la cunostinta instantei faptul ca , in timp ce se afla in proces cu reclamanta , firma respectiva a fost radiata de la Reg. com.
Adica reclamanta nu se poate rasfrange impotriva persoanei fizice care a detinut firma ? Nu exista absolut nicio posibilitate (exemplu : chemarea in judecata a persoanei fizice care a avut firma ) pentru ca firma respectiva sa plateasca anumite despagubiri??
Astazi am aflat pronuntarea intr-un dosar in care parata este Intreprinde Individuala iar reclamanta Parohia Romana. Parata a fost obligata la plata sumei de 5000 lei (sau refacerea lucrarii de termopane asa cum cere reclamanta ) si la cheltuieli de judecata in valoare de 1800 lei.
Drept de recurs in 15 zile.
Intrebare : ce se poate intampla acum daca Intreprindere Individuala a fost radiata de la Reg.com in urma cu 12 luni , in timpul procesului?
Mai poate fi trasa la raspundere ?
Speta a fost data la examen. Ideea este ca eu am scris ca nu este intemeiata apararea formulata de Z, nefiind vorba de fideiusiune ci de ipoteca. Ciudat este si faptul ca dl prof. Boroi , la ultimul curs, a rezolvat aceasta speta si a spus ca nu se aplica Beneficiul de discutiune.
Tocmai asta este intrebarea. Se aplica art 2294(Beneficiul de discutiune) in acest caz? Eu ma gandeam ca nu se aplica deoarece nu a fost incheiat autentic contractul de fidiusiune ci au constituit o garantie personala.
X il imprumuta pe Y cu 25.000 lei. Acest imprumut este garantat de Z cu o ipoteca asupra casei sale prin contract incheiat in forma autentica intre X si Z. Intrucat Y nu a platit la scadenta, X a cerut scoaterea la vanzare a casei lui Z pt a-si indestula creanta de 25.000 lei.
Z s-a aparat solicitand ca X sa il urmareasca mai intai pe debitorul sau Y.
Acum cateva zile am oprit masina in fata magazinului meu. Pe acea strada , pe ambele parti este oprirea interzisa insa acolo se parcheaza mereu , inclusiv eu fac acest lucru. Politia nu ii sanctioneaza pe ceilalti decat pe mine, defapt este un anume agent care are pica pe mine si ori de cate ori ma prinde , ma amendeaza. Doar ca de data asta s-a intamplat altfel.
Prima data a venit la mine unul dintre agenti si m-a rugat sa imi mut masina pe partea cealalta , lucru pe care l-am si facut. Imediat ce am mutat-o pe partea cealalta , la scurt timp, a venit alt agent care a vrut sa imi dea amenda.
Acesta , avand ciuda pe mine, mi-a adresat urmatoarele cuvinte : "Iarasi te ard, moldovene!" . Va dati seama ca atunci cand am auzit aceste cuvinte am refuzat sa mai prezint actele si in acel moment agentul a inceput sa traga de mine, sa ma bage cu forta in masina de politie si am fost dus la sectie.
Este normal sa se intample asa ceva? Au voie sa ma ia cu forta?