avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Activitate drew31

Activitate drew31

Răspuns la discuția grile examen UNPIR
Buna seara,
Daca sunteti amabili sa imi trimiteti si mie grilele pentru examen, raman recunoscator.
botserban@yahoo.com
Va multumesc.
Spuneti-mi, va rog, ce inseamna "impozitarea pe cote forfetare"? Mai exact, care ar fi celalalt sistem de impozitare si cu ce se diferentiaza?
Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Salut,
Am sunat si eu la INPPA mai devreme si raspunsul a fost: teoretic vor avea o singura varianta grilele. Practic,nu stim sigur. Cei din comisie vor decide!

E bine ca se ia in calcul,chiar si teoretic,posibilitatea de a avea un singur raspuns.

O zi buna!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum sa-si exprime doleantele cu privire la uzufruct daca el nu are discernamant?
Bine-nteles, va trebui un certificat medical care sa-i constate starea "pierderilor de memorie", ca daca acestea sunt la nivelul de "am uitat unde mi-am lasat ochelarii" acest lucru nu se va intampla.
Dar daca starea sanatatii psihice este de-o asa natura incat domnul are nevoie de un tutore care sa-i indeplineasca actele, nu va fi nevoie de consimtamantul lui!
Iar daca starea nu este atat de grava, nu vad care este problema in a-si da consimtamantul in fata notarului ca renunta la uzufruct.
Inca un aspect: daca se va institui un tutore care sa-i administreze bunurile nu e exclus sa fie incuviintat si respectivul act de dispozitie cu autorizarea prealabila, dupa ce se vor avea in vedere necesitatile interzisului.
Poate sa vanda apartamentul (mai precis doar nuda proprietate) daca cumparatorul este de acord cu uzufructul viager care oricum nu-l va afecta din moment ce tatal este la azil si nu-si exercita dreptul de uzufruct decat, probabil, prin tutore.
Ramane la aprecierea cumparatorului daca doreste sa accepre acest lucru...conteaza f mult de cine este acesta si daca reusiti sa incheiati o astfel de intelegere cu el.
"Ei" nu trebuie sa dovedeasca nimic. Cat sunt in viata, e bunul lor si fac ce doresc cu dansul. El, eventual, fratele, va trebui sau nu sa dovedeasca ceva, pentru ca va trebui sa asteptati ca parinii sa decedeze. Cu cat va trece mai mult timp intre incheierea contractului si deschiderea succesiunii cu atat va fi mai greu de dovedit ca nu s-a incasat o suma de bani.
Cat despre contractul verbal de intretinere, nici nu complica nici nu ajuta. Nici nu cred ca va fi pus in discutie de catre fratele care are conractul de v-c in mana...iar sa-l invocati d-voastra presupune sa-i dovediti atat existenta cat si faptul ca intretinerea nu s-a ridicat la valoarea pretului ceea ce ar putea fi haotic mai ales daca va trece mult timp.
Răspuns la discuția mostenire dupa deces
Pai la succesiune doar d-voastra si copiii veti veni asadar nu trebuie sa va faceti griji. Sora nu este mostenitor rezervatar si vine la succesiune doar daca nu exista descendenti...ceea ce nu este cazul de vreme ce aveti copii.
Asupra casei aveti un drept de abitatie pe o perioada de un an daca nu aveti o locuinta proprie (dar practic veti putea locui acolo pana vor dori copiii iesirea din indiviziune; un an va acorda legea), drept pe care il pierdeti mai repede in conditia in care doriti sa va recasatoriti.
Toate acestea nu vor fi valabile daca sotul va dori sa dispuna de cotitatea disponibila in favoarea surorii prin testament.
Teoretic cumparatorul ar trebui sa respecte dreptul de abitatie cu conditia sa fi facut public acel drept, astfel incat sa-i fie opozabil.
Inscrierea drepturilor reale in cartea funciara DUPA primirea somatiei de plata este inopozabila atat creditorului cat si adjudecatarului.
Daca ati primit respectiva instiintare inseamna, cel mai probabil, ca banca nu a fost de-acord cu propunerea d-voastra.
Cu siguranta aveti un contract incheiat cu dansii din care va veti putea lamuri ce drepturi au, cum pot actiona, in ce termene si in ce conditii in cazul in care d-voastra nu va indepliniti obligatiile pe care vi le-ati asumat.
Daca este vorba despre un credit garantat cu o ipoteca, cel mai probabil ca vor prefera sa profite de acest drept, obtinand suma integrala si nu in rate lunare, asa cum v-ar fi comod d-voastra. Sau poate nu prezentati garantia ca puteti suporta o anumita rata lunara.
Ar trebui sa prezentati contractul unui specialist si acesta sa va indrume corespunzator, astfel incat sa nu riscati prea multe neplaceri pentru o suma atat de mica.