avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Activitate cornelpricop

Activitate cornelpricop

Buna ziua. Va scriu dintr-o postura "interesanta" zic eu. Am sa fac un mic istoric la zi:
-din luna martie 2013, am fost numit, prin decizie, de catre D.A. ca si director interimar al O.S.P.A.. Am acceptat aceasta functie avand in vedere ca mi s-a promis sprijinul D.A. pentru rezolvarea problemelor ce se vor ivi.
-din luna martie si pana in septembrie nu am luat nici un salar (niciunul dintre angajatii OSPA). In septembrie ni s-au alocat o anumita suma de bani care au ajuns pt. plata salariilor pana in luna iunie.
-din luna octombrie am avut promisiuni ca ni se vor aloca alti bani, pentru decontarea contractelor ce le aveam in derulare si au fost avizate de catre D.A.
-in luna decembrie am primit de la M.A. o corespondenta, printre care se amintea "management defectuos". Acest lucru a stat la hotararea mea de a demisiona din functia de director interimar, alaturi de faptul ca din luna iulie 2013 nu am luat nici un ban, niciunul dintre angajati. Aceste doua motive au fost trecute in demisia inregistrata la D.A. inca din 13 decembrie 2013.
Nelamurirea mea este ca cei de la D.A. sustin ca INCA (la data de azi, 28.01.2014) sunt interimar deoarece trebuie sa treaca termenul de preaviz (dar nu am primit nici un act in scris, ci doar informatii verbale), dar eu sutin ca din momentul depunerii demisiei, prin motivatia ei, pot sa demisionez fara acel preaviz, invocand (verbal) acelasi articol ca si D.A, art.81 din C.M, doar ca am facut referire la ultimul paragraf.
Intrebare este CINE ARE DREPTATE? Unde pot gasi ceva acte juridice, daca exista, care sa imi sustina parerea mea?
Va multumesc.
Buna ziua.
Sunt angajat la o institutie si am facut un contract de colaborare cu un SRL in luna august. Am incasat o anumita suma de bani in luna septembrie (cu retinere la sursa a 10% ca si impozit). Vreau sa stiu ce alte taxe am de platit, unde si pana cand?
Va multumesc pentru sprijinul acordat.
Buna ziua. Numele meu este Pricop Cornel si lucrez la Oficiul de Studii Pedologice si Agrochimice Maramures, o institutie publica, extrabugetara.
Zilele trecute s-a ridicat problema, in cadrul institutiei noastre, de acordarea unor prime de Pasti sau cel putin acordarea salariului anticipat cu cateva zile, normal este data de 12 a fiecarei luni.
As dori sa stiu daca exista vre-o reglementare in acest sens, fie macar un articol de lege sau interpretarea lui.
Va multumesc anticipat pentru ajutor. O zi buna sa aveti.
OK Am inteles. Dar tin sa iti zic ca din luna August asta fac. Am facut o CERERE catre conducerea institutiei noastre, in urma careia am obtinut un raspuns f vag, si la DADR care a emis acea decizie pe care dna directoare nu a puso in practica. Mersi pt intelegere si idee. O zi buna sa ai
Buna ziua. Ma numesc Cornel Pricop si va scriu din nou. Am mai scris in momentul in care am avut probleme cu salariul de merit, care mi s-a luat pe nedrept si fara a fi anuntat, fapt pt care am depus sesizari atat la institutia la care lucrez (OSPA MARAMURES) cat si la Directia Agricola Maramures.
In urma acelor sesizari am primit o DECIZIE de la DADR Maramures, cu nr 548 din 12.09.2006 (de care noi apartinem si suntem subordonati), prin care "dispune conducatorului Oficiului de Studii Pedologice si Agrochimice Maramures, repunerea acestuia (a mea) in situatia de mai inainte, cu privire la drepturile salariale, care urmeaza sa fie restituite, de la data neacordarii, respectiv 1 iulie 2006 - la zi" si "refacerea statelor de functiuni". Pana aici totul e OK, DAR ...
Apar parerile doamnei directoare care nu respecta aceea DECIZIE de la un for superior. Adica nu am acelasi salariu ca in IUNIE, ci mai diminuat (fara alte decizii scrise). Ce pot sa mai fac? Fac alte sesizari si la Ministerul Agrigulturii (MAPDR) sau unde? Unde se poate cataloga aceasta fapta a conducatorului institutiei la care lucrez?
Va multumesc anticipat. Astept si mesaje private pt a va putea trimite prin mail si actele (scanate) de care vorbeam.
Sa AUZIM NUMAI DE BINE !!!!
Buna ziua. Ma numesc Cornel Pricop si va scriu din nou. Am mai scris in momentul in care am avut probleme cu salariul de merit, care mi s-a luat pe nedrept si fara a fi anuntat, fapt pt care am depus sesizari atat la institutia la care lucrez (OSPA MARAMURES) cat si la Directia Agricola Maramures.
In urma acelor sesizari am primit o DECIZIE de la DADR Maramures, cu nr 548 din 12.09.2006 (de care noi apartinem si suntem subordonati), prin care "dispune conducatorului Oficiului de Studii Pedologice si Agrochimice Maramures, repunerea acestuia (a mea) in situatia de mai inainte, cu privire la drepturile salariale, care urmeaza sa fie restituite, de la data neacordarii, respectiv 1 iulie 2006 - la zi" si "refacerea statelor de functiuni". Pana aici totul e OK, DAR ...
Apar parerile doamnei directoare care nu respecta aceea DECIZIE de la un for superior. Adica nu am acelasi salariu ca in IUNIE, ci mai diminuat (fara alte decizii scrise). Ce pot sa mai fac? Fac alte sesizari si la Ministerul Agrigulturii (MAPDR) sau unde? Unde se poate cataloga aceasta fapta a conducatorului institutiei la care lucrez?
Va multumesc anticipat. Astept si mesaje private pt a va putea trimite prin mail si actele (scanate) de care vorbeam.
Sa AUZIM NUMAI DE BINE !!!!
Mentionez ca "sunt in posesia" statelor de functiuni, care arata CLAR ca inainte de 1 ianuarie 2006 erau doar 2 persoane ce beneficiau de SM (doamna directoare si secretara) iar cu statul de functiuni din 1 febr. "apare" un slar de merit (al 3-lea pe unitate) la mine, ramanand cate unul la doamna directoare si secretara. DECI salariul de merit a fost acordat DIRECT mie, nu "l-am preluat".
Pot face vineri o hartie (dupa ce iau salariul) catre Conducerea Institutiei prin care sa cer INFORMATII si CLARIFICARI sau pot merge DIRECT la ITM?
In oricare din situatii va rog sa imi trimiteti (daca puteti) o CERERE tip la cornelpricop@yahoo.com .
VA MULTUMESC anticipat
Multumesc pentru tot.
Am nevoie de o CERERE pentru ziua de vineri prin care sa ii cer SOCOTEALA conducerii. Daca exista asa ceva. Mai am nevoie de IDEI, ce trebuie sa fac mai tarziu, dupa ce aflu acest lucru OFICIAL.
Cu respec,
Cornel
Salutare.
Ma numesc Pricop Cornel si sunt din Baia Mare. Lucrez ca inginer pedolog la Oficiul de Studii Pedologice si Agrochimice Maramures (OSPA MM).
Iti scriu aceste randuri deoarece am mare nevoie de AJUTOR in unele probleme (grave zic eu) ce se petrec la Institutia noastra. In continuare am sa iti descriu situatia mea.
Am fost angajat in iulie 2004 pe acest post. Fisa postului "zice" ca sunt inginer pedolog, ceea ce si sunt, dar nu specifica nimica de utilizarea calculatoarelor (mentionez ca sunt singurul care cunoaste utilizarea acestuia mai detaliat). In urma multor lucrari efectuate pe calculator si altor sarcini (extra-profesionale) am primit din luna IANUARIE 2006 un salariu de merit (15%din salariul de baza) si 10% spor utilizare calculator. Cu acest lucru a fost deacord atat doamna directoare cat si seful de birou de la ingineri. Pana aici totul este OK.
Ei, zilele trecute am aflat (zvonuri) ca mi s-ar retrage salariul de merit, MENTIONEZ FARA O ATENTIONARE sau o hartie OFICIALA, ci doar o decizie a doamnei directoare. Azi, vineri 4 august, am vazut (adevarat ca in mod neoficial) statul de functiuni si ASA ESTE. S-a hotarat DIMINUAREA salariului meu, mai exact retragerea salariului de merit, dar INCA DIN IULIE 2006. Acest lucru, ca si multe altele, le consider un ABUZ, am studiat anumite "treburi" de pe net si am aflat ca salariul de merit se acorda pt 1 an de zile.
ACUM va (iti) cer ajutorul, daca e posibil.
Ma intereseaza care sunt conditiile de retragere a salariului de merit, si CE TREBUIE SA FAC cand aflu in mod oficial (adica vinerea ce vine cand e zi de salariu)? Exista o anumita "metodologie"?.
Va raman recunoscator,
CORNEL PRICOP