avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Activitate cnastase

Activitate cnastase

Indraznesc sa va adresez o intrebare: colegul meu de cabinet a fost condamnat definitiv pt conducere autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice. El este innebunit ca va fi exclus din barou? Ce parere aveti?
eventual as putea incheia un act aditional prin care sa rectific eroarea?
Buna ziua! am mare nevoie de un sfat. in situatia in care din eroare s-a trecut o data eronata in contractul de asistenta juridica, ce consecinte poate avea acest fapt? se poate incheia un act aditional prin care sa rectific? poate avea consecinte penale?
se poate proba un fals in lipsa actului original?

Buna ziua! am maaare nevoie de sfatul dvs!! am introdus o plangere penala prealabila la parchet dar nu am indicat domiciliul meu si cnp-ul , asa cum prevede legea 202/2010. mi s-a restituit , prin urmare, pe cale administrativa, pt completare. problema e ca, dupa ce mi s-a restituit, a iesit din termenul de 2 luni. ce ma fac?? am trimis o noua plangere in care am indicat resedinta(caci locuiesc la cineva, nu la domiciliul de pe buletin) si cnp.problema e ca prima plangere, cea facuta in termen, era semnata de avocat, iar a doua de mine, insa a doua a fost trimisa dupa expirarea termenului de 2 luni. mi se va respinge ca nefacuta in termen, in conditiile in care cea facuta in termen era semnata de avocat si nu demine? am mare nevoie de sfatul dvs. multumesc.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Spuneti-mi, va rog, cum pot face sa mi se admita in instanta efectuarea unei expertize pt recalcularea alcoolemiei? Ce argumente juridice as putea aduce? mentionez ca am fost depistat in trafic cu halena alcoolica, am refuzat proba cu etilotestul, dar peste 20 min mi s-a recoltat prima proba de sange, a iesit alcoolemie 2, iar la o ora diferenta a doua proba, alcoolemie 1,70. am fost trimis in judecata si doresc sa solicit o expertiza pt recalcularea alcoolemiei. ce sanse am?
Răspuns la discuția avocat plangere penala pt fals
in ceea ce priveste mandatul avocatului in cauza, el vizeaza, printre altele, si redactarea plangerii. ce parere aveti in acest caz?
Buna ziua! am nevoie de sfat pt un coleg ce e , de asemena avocat si care a avut un client extrem de dificil. iata despre ce e vorba. a formulat pt clientul sau o plangere penala prealabila , a semnat-o clientul, insa nu a inserat prevederile prev de art 222 cpp, in sensul cnp-ului si a domiciliului. i s-a restituit plangerea pe cale administrativa, a completat-o, insa a modificat cu pixul data savarsirii infractiunii, care din eroare aparea ca fiind data de 3, modificand-o in 8. acest aspect nu avea oricum nici o relevanta, caci plangerea era facuta in termen oricum. in plangerea initiala restituita aparea insa data de 3. modificarea a facut-o dupa ce a semnat clientul. acum, clientul care nu e in nici un fel prejudiciat vrea sa-i faca avocatului plangere pt fals bsi uz de fals. colegul e innebunit. ce parere aveti dvs?
Buna ziua! am nevoie de un sfat. sunt avocat, am incheiat un contract de asistenta cu un client ce avea ca obiect" plangere penala", nespecificand ce obiect are aceasta plangere. Era vorba de plangere penala pt abuz de incredere, plangere pe care am formulat-o in termen legal. Concomitent cu relatarea faptei ce formeaza obiectul acestei infractiuni, acest client mi-a spus ca ar fi fost amenintat, insa nu avea absolut nici un mijloc de proba, motiv pt care nu l-am sfatuit sa formulam plangere si pt amennintare, caci cel ce l-a amenintat i-a mentionat ca-i va face, la randu-i, palngere pt denunt calomnios.Clientul este o pers de o calitate indolielnica, amenintandu-ma ca-mi face plangere penala intrucat nu i-am facut plangere si pt amenintare.ce ar trebui sa fac? contractul viza strict abuzul de incredere, insa nu este inserat acest aspect, ci doar planegere penala.
Buna ziua! am maaare nevoie de sfatul dvs!! am introdus o plangere penala prealabila la parchet dar nu am indicat domiciliul meu si cnp-ul , asa cum prevede legea 202/2010. mi s-a restituit , prin urmare, pe cale administrativa, pt completare. problema e ca, dupa ce mi s-a restituit, a iesit din termenul de 2 luni. ce ma fac?? am completat-o ca atare, cu resedinta(caci locuiesc la cineva, nu la domiciliul de pe buletin) si cnp. mi se va respinge caa nefacuta in termen? am mare nevoiue de sfatul dvs. multumesc.