avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Activitate MIHAI ANCA NCOLETA

Activitate MIHAI ANCA NCOLETA

La art 249 din Codul Fiscal din 2003 CAPITOLUL IX > CAPITOLUL II se precizeza :
" (3) Pentru clădirile proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, după caz, persoanelor juridice, altele decât cele de drept public, se stabileşte taxa pe clădiri, care reprezintă sarcina fiscală a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, în condiţii similare impozitului pe clădiri.

Norma metodologică din 22.01.2004 > Paragraf > 17. > (2) precizeaza mai clar :
" (2) În cazul clădirilor proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, după caz, se datorează taxa pe clădiri, care reprezintă sarcina fiscală doar pentru persoanele juridice, concesionari, locatari, titulari ai dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, în condiţii similare impozitului pe clădiri. Dacă o persoană juridică - concesionar, locatar, titular al dreptului de administrare sau de folosinţă - încheie ulterior contracte de concesiune, închiriere, administrare sau folosinţă pentru aceeaşi clădire cu alte persoane, taxa pe clădiri va fi datorată de utilizatorul final.
cum ati fost angajat daca firma nu exista ?
www.avocatnet.ro/content/art...
un raspuns dat de acest site .
cifra de afaceri de la 01.10.2011-30.09.2012
din decont , randul tva colectata .
Răspuns la discuția Neplatitor de tva
Pe perioada cand ati emis facturi cu TVA dar erati neplatitor de TVA va trebui sa depuneti DECLARATIA 311. „Declaraţie privind taxa pe valoarea adăugată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a fost anulat conform art. 153 alin. (9) lit. a) – e) din Codul Fiscal”.

Astfel, potrivit dispoziţiilor art. 11 alin. (1 indice 1) şi alin. (1 indice 3), contribuabilii cărora li s-a anulat înregistrarea în scopuri de TVA conform prevederilor art.153 alin. (9) lit. a) – e) nu beneficiază de dreptul de deducere a taxei pe valoarea adăugată aferente achiziţiilor efectuate în perioada în care codul de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat, dar sunt supuşi obligaţiei de plată a TVA colectate, aferentă operaţiunilor impozabile desfăşurate în perioada respectivă.

De asemenea, potrivit art. 156 indice 3 alin. (10), persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat conform prevederilor art.153 alin. (9) lit. a) – e) din Codul Fiscal şi care desfăşoară activităţi economice în perioada în care nu au cod valabil de TVA, sunt obligate să depună o declaraţie privind taxa pe valoarea adăugată de plată.

Răspuns la discuția cod caen nerespectat
SI AR PUTEA SA VA INCADREZE SI LA EVAZIUNE FISCALA . DEPINDE..
Răspuns la discuția cod caen nerespectat
LA UN EVENTUAL CONTROL( MAI ALES DACA AVETI CIFRA MARE DE AFACERI) TOATE FACTURILE EMISE SI PRIMITE CARE PRIVESC ACTIVITATEA PENTRU ACEL COD CAEN , VOR FI TRANSFORMATE DE ORGANELE DE CONTROL IN TVA DE PLATA SI CHELTUIELI NEDEDUCTIBILE ( ADICA UN IMPOZIT PE PROFIT MARIT) .