avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Activitate Milos Alexandru

Activitate Milos Alexandru

Buna ziua,

Bunul meu prieten plateste fiului sau pensie alimenatara desi fiul sau are deja 24 ani si a terminat anul acesta facultatea la zi. Eh, intrebarea este daca acum, dupa terminarea facultatii, in cazul in care fiul sau va urma si cursurile pentru master, mai are obligatia de a-i plati fiului pensie alimentara?
clio06 a scris:

concediul medical nu se trece in carnetul de munca


Ei bine, atunci cum poate fi convinsa o duduie de la agentia de somaj ca numarul de zile de concediu medical nu se trece in carnetul de munca???
Cunostinta mea nu poate primi ajutorul de somaj pentru ca nu i s-a specificat in carnetul de munca nr zilelor de concediu medical.Aceste zile sunte prevazute doar in adeverinta emisa de societate in mod expres pentru agentia de somaj. Mentionez ca omul are stagiu de cotizare necesar pentru a beneficia de somaj, deci nu se impun alte piedici.


ART. 6
(1) Modificările intervenite în executarea contractului de munca, după
întocmirea carnetului de munca, se înscriu în acesta în termen de 15 zile de
la data producerii lor.

(2) Actele pe baza cărora se fac înscrieri în carnet, privind activitatea
desfasurata, vor cuprinde: denumirea unităţii şi perioada în care s-a
lucrat, cu indicarea datei de începere şi de încetare a raportului de munca,
precum şi precizarea modului de încadrare - pe durata nedeterminată sau
determinata, prin transfer în interesul serviciului sau la cerere -, în toate
cazurile cu menţionarea temeiurilor legale pe baza cărora a avut loc
încadrarea, modificarea sau încetarea contractului de munca;

Cu remarca personala ca in practica prea putina inregistreaza medicalele in carnete, fapt ce consider ca nu aduce niciun fel de prejudiciu titularului :)

Desi nu sunt specialist in domeniu, totusi, ma gandesc ca un simplu nestiutor...suspendarea cim pentru incapacitate temporara de munca nu poate fi asimilat nici cu incadrare nici la modificare pentru ca nu se modifica niciun element din cim si nici la incetarea cim....

De asemenea ITM-ul este de parere ca suspendarea cim nu se opereaza in Revisal deoarece acest lucru nu este prevazut in metodologia de completare a revisalului. Pai daca in revisal trec aceleasi modificari si inregistrari ca si in carnetul de munca cum ma poate obliga cineva sa trec suspendarea cim pentru un concediu medical in carnetul de munca?
Ceva nu se leaga. Cred ca termenul de suspendare nu este perceput cum trebuie de unii angajati ai institutiilor de stat...
Dvs ce arere aveti in cazul asta?
Buna ziua,

Va solicit sprijinul in urmatoarea problema: O societate a avut un salariat care a fost 30 zile calendaristice consecutive in medical. Rugamintea mea este daca puteti sa-mi mentionati baza legala unde este mentionata obligativitatea firmei sa inscrie in carnetul de munca aceste 30 zile de concediu medical.

Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția cumul de functii
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Buna ziua,
Dupa lungi cautari si pareri pro si contra va solicit si dumneavoastra un punct de vedere asupra urmatorului aspect:
1. Ionescu - angajat in functia de Analist servicii client cu CIM 8h, durata nedeterminata i se propune ca in cadrul aceleasi societati sa ocupe si postul de manager proiect. Vreau sa stiu daca se poate sa i se intocmeasca in cadrul aceleasi societati al doilea CIM, care va fi pe durata determinata cu timp partial de lucru 2h/zi. Daca este legal asa, va rog redati-mi si baza legala.


Cu multumiri anticipate

M.A.
Buna ziua,

Apelez a "n"-a oara la sprijinul dvs.

Trebuie sa detasez o persoana de cetatenie romana (salariata in cadrul unei societati comerciale romanesti) pe teritoriul Serbiei.
Marturisesc ca am intrebat la ITM dar acolo au dat din umeri. Mi-au aratat o Comunicare privind detasarea unei persoane din Franta pe terit. Romaniei apoi au incheiat sec spunand ca nu prea au informatii clare.
Cum procedez?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Sa aveti o primavara frumoasa,

M. Alexandru
Răspuns la discuția angajare cetatean francez
Va multumesc foarte mult pentru ajutor
Buna ziua,

As dori sa aflu de la dvs, care sunt demersurile pentru a angaja un cetatean francez. Dorim sa ii facem contract de munca aici in RO, dar el va locui in Franta. Se va deplasa de 2 ori pe luna in ro si va fi cazat la un hotel. deci nu va fi nevoie sa locuiasca aici. Daca se poate sa-mi mentionati si baza legala de unde ma ot documenta, v-as ramane profund indatorat.

Cu stima,
Alex Milos
Stimata Doamna urmaresc cu interes problema dvs. Nu sunt specialist in domeniu dar ma intereseaza cum a-ti rezolvat problema deoarece am si eu un caz aproape asemanator.