a depus intampinare prin care nu e de acord cu divortul, fara cerere reconventionala. vreau sa renunt la judecata divortului, trebuie sa fac o cerere sau nu ma prezint la urmatorul termen?
am sanse sa raman cu copilul in romania sau voi fi obligata la reinapoierea lui in strainatate?
am obtinut prin ordonanta domiciliu minorei la mine in strainatate. nu am respectat programul de vizita al tatalui mutandu-ma in romania cu copilul. mi-a trimis executorul acasa si mi-a deschis preoces amenda civila. am introdus si eu o ordonanta prin care cer schimbarea domiciliului minorei in romania. am sanse sa castig? mai platesc amenda?
Am un avocat, dar nu sunt multumita. Nu inteleg ce e de facut. Cum pot schimba domiciliul copilului stabilit in urma unei ordonante printr-o hotarare ramasa definitiva si irevocabila si pusa in executare silita( nu cat de legata e executarea asta) ? Sunt obligata sa scot fata din tara? Asistenta sociala de aici abia asteapta asa un caz . Nu gasesc intelegere cu tatal care locuieste la cativa km de mine.
In urma unei Ordonante Presidentiale am obtinut domiciliul fetitei de 2 ani la mine in strainatate , iar tatal dreptde vizita. Copilul este la bunici in romania, comunicandu-i tatalui ca il voi aduce in curand la resedinta din strainatate pt vizitele tatalui. Am primit o executare silita in 10 zile sa vada copilul in strainatate. Copilu are pojar e in carantina. Datorita neintelegerilor cu tatal precum si posibilitatea ivita de a lucra in Romania nu mai doresc aducerea copilului in strainatate. Cum contestez executarea silita? Cu o noua ordonanta?
Pot face contestatie la executare si cere schimbare domicil in romania? Ma mut si eu in romania.
La primul termen procesul de divort s-a amanat . Pot cere straputarea procesului in italia, amandoi avem resedinta in italia. Copilul e nascut in italia. Printr-o ordonanta prezidentiala copilul are domiciliu la mine la mama. Imi convine sa fac lucrul asta? Stiu ca dureaza dar poate sunt mai protejate aici.
In urma ordonantei a obtinut un program de vizita , dar copilul e la parintii mei i. Romania. Mi a trimis executorul si cere in 10 zile sa aduc copilul in italia plus plata cheltuielilor. In comunicarea adusa de executor scrie conform deciziei..... E un numar de decizie din 2011 , nu stiu sa am o decizie din 2011. O pot contesta?
sunt in divort si am cerut ca domiciliul minorului sa fie stabilit la mine. deoarece trebuie sa amanajez noua locuina (am locuuit in alta tara cu sotul si copilul, urmeaza ca eu si copilul sa ne mutam in alta localitate) am decis sa las copilul in grija parintilor mei pt cca o luna. ma poate afecta acest lucru in stabilirea custodiei si a domiciliului minorei de 2 ani. tatal o poate lua de la parintii mei? poate reclama ca nu ma ocup de ea?
Cum calatoresc cu minorul daca locui toti 3 in strainate in cazul divortului tatal nu e dispus sa mearga nici la consulat nici la un notar datorita costurilor si nu pt ca nu e deacord. Copilul meu trebuie sa pastreze legaturile si restul familiei din Romania sau alte tari. Cum se realizeaza acest lucru. Divortul e pe rol si am cerut acest lucru . Instanta se poate pronunta?
E un drept sau o obligatie pt tata in a avea custodia comuna?