avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate sara-maria

Activitate sara-maria

Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati si pe mine in lamurirea unei dileme...Pe scurt datele sunt urmatoarele: in momentul de fata sunt in concediu de crestere copil pana la 2 ani, am optat pentru a doua varianta; copilul a implinit varsta de 1 an in luna decembrie; pe data de 20 februarie imi voi relua activitatea, dupa care voi solicita stimulentul de insertie, insa in jurul datei de 20 martie ar putea ramane sotul meu in concediu de crestere pana cand implineste copilul 2 ani (pana atunci nu poate, are de rezolvat probleme de serviciu).
Intrebarea mea este daca se poate acest lucru, practic, poate continua tatal concediul de crestere copil in conditiile date, adica din luna martie (cand copilul are varsta de 1 si 3 luni) si pana la implinirea varstei de 2 ani (deci, existand aceasta ,,pauza" din 20 feb cand incep eu serviciul si pana in 20 martie)? Stiu ca are si tatal dreptul sa stea o luna in concediu, in ceea ce priveste stimulentul l-as suspenda in momentul in care ar ramane tatal... Daca se poate, m-ar interesa foarte tare articolul, legea care reglementeaza prolema noastra, fie in sens pozitiv sau negativ pentru noi...
Multumesc anticipat!
Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema: in prezent sunt in concediu de ingrijire si crestere copil, nu beneficiez de prevederile OUG 111/2010 (am nascut in decembrie 2010), am mai mult de 1.200 lei pe luna si voi sta acasa 2 ani. Acum sunt insarcinata cu al doilea copilas (data nasterii probabila undeva in august 2012, deci in intervalul celor doi ani) si nu inteleg cum se procedeaza...intru in concediu de sarcina si lauzie dupa ce nasc si se intrerupe primul concediu sau pot sa termin primul concediu de crestere copil si dupa acceea intru in cel de-al doilea concediu de crestere copil optand pentru una din cele doua variante ale OUG 111...cum si din ce se va calcula cuantumul celui de-al doilea concediu de crestere si ingrijire copil? Multumesc!
Buna ziua! Cum procedez la recensamant, avand in vedere ca am domiciliul intr-o localitate, iar in alta localitate am o garsoniera, proprietate personala? Ma intereaseaza cum se procedeaza in cazul garsonierei, nu locuiesc acolo si nu stiu ce trebuie sa fac?
Multumesc pentru ajutor!
Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti si mine intr-o problema... In prezent sunt in concediu de ingrijire si crestere copil...beneficiez de prevederile legii ,,vechi" (am nascut in decembrie 2010) si intentionez sa stau acasa cu copilul 2 ani. Intrebarea mea este daca din concediul de ingrijire si crestere copil pot intra direct in concediul de sarcina si lauzie fara sa ma duc la serviciu deloc, practic sa ,,leg" cele doua concedii si de care lege as beneficia la cel de-al doilea copil?
Va multumesc!
Buna ziua! Am incheiat un contract de inchiriere, eu in calitate de proprietar, cu o persoana juridica si as dori sa stiu cu ce acte trebuie sa merg la finante pentru a-l inregistra. Si daca se poate inca ceva: este corect ca firma respectiva, ca pe langa o copie de pe actul de proprietate, sa-mi ceara si un extras de carte funciara emis acum (eu am unul din 2007 de cand am proprietatea)?
Va multumesc!