Stiti cumva exista un normativ referitor la ferestre ? Mai clar, domnii care vor monta tamplaria vor sa puna doar un singur ochi de geam mobil la dormitor si bucatarie , iar la balcon au montat, atentie, 2 geamuri mobile pe centru si cate un geam mobil pe laterala. Eu nu stiu cum verificatorul si-a dat girul pe o asemenea solutie.
Cu alte cuvinte, vreau sa stiu daca din punct vedere legal exista o modalitate de a-i contrange sa monteze, asa cum este normal, cate doua geamuri mobile la fiecare gol de fereastra. Poate exista ceva legat de siguranta la incendii.
Societatea noastra se afla in procedura de insolventa, cu administrator judiciar provizoriu, nefiind confirmat de adunarea generala a creditorilor,nu are hotarare data de catre judecatorul sindic. Suntem in situatia ingrata ca judecatorul sindic, care se ocupa de dosarul nostru sa fie din cei 4 arestati de curand.
V-am dat aceste detalii intrucat suntem intr-o situatie cu totul speciala, in sensul ca am derulat proiecte europene, o parte din sumele pe care le datoram furnizorilor si angajatilor sunt la masa credala.
In baza ordonantei 29/2014 pentru modificarea OUG 64/2009 avem posibilitatea de a depune o cerere de plata ce poate acoperi atat datorii curente efectuate in proiecte dar si pe cele inscrise la masa credala.
Va trebui sa prezentam aceasta situatie adunarii creditorilor si sa le solicitam acceptul pentru efectuarea platilor din masa credala dar trebuie sa facem referire si la legea insolventei.
Este specificat undeva vreo exceptie pentru plati din masa credala fara sa se lichideze datoriile curente ?
Am mare nevoie de o parere avizata.
O societate in insolventa poate apela la FONDUL DE GARANTARE PENTRU PLATA CREANŢELOR SALARIALE pentru plata salariilor restante (3 luni) in luni diferite ? Ma refer la faptul ca unii angajati si-au primit salariile intr-o luna in timp ce altii nu avand in vedere ca se lucreaza pe proiecte. Cu alte cuvinte se pot alege pentru fiecare salariat cele 3 luni in care se solicita plata salariilor in cuantumul stabilit de lege ?
Cat timp dureaza de la indeplinirea tuturor formalitatilor pana se vireaza banii ?
Chiar daca, din cate am inteles, angajatii ce au calitatea de creditori sunt inscrisi "automat" de catre administratorul judiciar la masa credala, in cazul unei firme intrate in insolventa, acestia nu trebuiesc notificati privind sumele reprezentand salarii neplatite, ce intra la masa credala ?
Pe perioada insolventei, in limita sumelor de care dispune angajatorul, acesta nu ar trebui sa plateasca in mod prioritar salariile catre angajati si apoi datoriile catre furnizori scadente ulterior instituirii procedurii de insolventa ? Este corect sa se aplice o prorata(aceiasi) la salarii si la datoriile catre stat ale angajatului si ale angajatorului ?
In conditii in care o societate comerciala intra in insolventa si se declara falimentul, datoriile catre angajati cu o vechime mai mare de 6 luni se mai platesc, avand in vedere faptul ca in conformitate cu procedurile contabile aceasta se evidentiaza in contul de datorii catre angajati si sunt inscrise in prezent in acest cont ?
Acum 3 saptamani mama mea a fost lovita pe trecerea de pietoni in timp ce traversa regulamentar. Urmare accidentului are 3 fracturi la un picior si ruptura de ligament.
Dupa ce ambulanta a dus-o la spital a venit si politistul care a facut constatarea la fata locului si a pus-o sa semneze niste hartii fara sa ii lase nici un exemplar din ceea ce a semnat. Peste o saptamana cand am reusit sa luam legatura cu el si l-am intrebat ce hartii a semnat mama , cerindu-i sa ni ne arate a spus ca dosarul a plecat la parchet.
Cel care a comis accidentul nu s-a interesat de starea mamei si tot ce am aflat de la politist a fost numele acestuia.Am solicitat de la politie o trimitere catre IML pentru obtinerea unui certificat medico-legal si am facut demersurile necesare pentru obtinerea acestuia.
Poate fi transmis dosarul la parchet fara sa fie insotit de certificatul medico-legal ? .
Care sunt pasii pe care trebuie sa ii facem ? Si pentru ca persoana care a lovit-o pe mama nu se poate numi "om" deoarece nu l-a interesat ce s-a intamplat cu cea pe care a lovit-o dorim sa depunem plangere penala contra acestuia. Un sfat din partea dumneavoastra, a celor care cunoasteti legea in toate aspectele ei ar fi binevenit. Multumesc !