avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate mihaelabmihaela

Activitate mihaelabmihaela

Buna ziua! Din 2016 sunt tutorele fratelui meu - major, interzis judecatoresc, persoana cu handicap grav, hotararea judecatoreasca ”era” definitiva! In 2023, la primaria de domiciliu, s-a solicitat de catre judecatorie, o ancheta sociala la domiciliul fratelui. In 2024, mi s-a solicitat, tot de catre judecatorie, sa il internez pt 24-48 ore, la spitalul judetean de urgenta, sectia psihiatrie. Azi, in 2025, am primit o citatie, de la judecatorie, -reexaminare punere sub interdictie din oficiu!... nu mai este definitiva? Cat poate sa dureze? Mentionez ca dosarul are nr din 2023, acum suntem deja in 2025!
Si... a doua problema - in urma cu cativa ani, am vandut un teren extravilan (proprietar-fratele), in baza hotararii de tutore si o dispozitie de la primarie. Acum, pt o vanzare tot a unui teren extravilan, trebuie numit curator, prin judecatorie? Tutorele poate fi si curator? Sau o alta persoana?
Multumesc!
Răspuns la discuția Rol tutore in vanzarea unui teren
Buna ziua, dupa ce am rezolvat problema cu dispozitia eliberata de catre primarie, acum, notarul imi mai cere o alta dispozitie prin care sunt autorizata/imputernicita sa gestionez contul fratelui. Mentionez ca are cont in care ii intra indemnizatia lunara de handicap, cardul e la mine, eu l-am gestionat mereu. De asemenea, notarul mi-a mai cerut si aprobarea bancii respective. Ma puteti ajuta cu mai multe detalii? Multumesc!
Răspuns la discuția Rol tutore in vanzarea unui teren
Multumesc!
Buna ziua, printr-o sentinta civila, sunt numita tutore al unei persoane majore cu handicap grav(fratele meu). Mama doreste sa vanda un teren (unde sunt mostenitori mama si respectivul frate). Notarul imi solicita o dispozitie prin care primaria autorizeaza vanzarea proprietatii fratelui...??? Ma puteti ajuta? despre ce este vorba? Multumesc!

Buna ziua, am un frate(46 ani)-persoana cu handicap grav. La decesul tatalui, la dezbaterea mostenirii, a trebuit sa numim un curator, care sa-l reprezinte la notar; la fel si la alte doua vanzari-cumparari teren (unde erau doi mostenitori, mama si el); de fiecare data ne-am adresat autoritatii tutelare de pe langa judecatoria de care apartinem si totul a decurs usor, simplu si repede.
Anul trecut, prin vara, am solicitat din nou, acelasi lucru, la aceeasi judecatorie... dar s-a respins dosarul... iar in urma apelului-tribunal, acelasi raspuns: nefondat!
Intrebarea mea este: ce pot sa fac mai departe? sa solicit interzicere judecatoreasca? care sunt pasii, documentele necesare? mai pot sa "leg" dosarul trecut la cererea viitoare? cat dureaza?(celalalt a durat 8 luni) pana la interzicerea judecatoreasca si numirea unui tutore, se poate solicita numirea unui curator special?
Multumesc!
Buna ziua, am un frate(46 ani)-persoana cu handicap grav. La decesul tatalui, la dezbaterea mostenirii, a trebuit sa numim un curator, care sa-l reprezinte la notar; la fel si la alte doua vanzari-cumparari teren (unde erau doi mostenitori, mama si el); de fiecare data ne-am adresat autoritatii tutelare de pe langa judecatoria de care apartinem si totul a decurs usor, simplu si repede.
Anul trecut, prin vara, am solicitat din nou, acelasi lucru, la aceeasi judecatorie... dar s-a respins dosarul... iar in urma apelului-tribunal, acelasi raspuns: nefondat!
Intrebarea mea este: ce pot sa fac mai departe? sa solicit interzicere judecatoreasca? care sunt pasii, documentele necesare? mai pot sa "leg" dosarul trecut la cererea viitoare? cat dureaza?(celalalt a durat 8 luni) pana la interzicerea judecatoreasca si numirea unui tutore, se poate solicita numirea unui curator special?
Multumesc!
Răspuns la discuția majorare salariu cu 01 12 2015
Multumesc... asa gandeam si eu, asa e cazul meu; in schimb, sunt primarii in care legea a fost inteleasa altfel; stiu cazuri in care, chiar daca nu au un serviciu public de asistenta sociala, referentul/inspectorul cu atributii de asistenta sociala din cadrul compartimentului beneficaza de cei 25% si a mai beneficiat si de cei 100 lei incepand cu 1 ianuarie 2015 (OUG 70/2014).
Răspuns la discuția majorare salariu cu 01 12 2015
Daca asistentii personali beneficiaza de cei 25%, asistentul social (inspector asistent cu atributii de asistenta sociala si autoritate tutelara din cadrul compartimentului unei primarii) de care marire beneficiaza: de cea de 10% sau de cea de 25%?
Răspuns la discuția Indemnizatie de handicap
Faceti o greseala: daca ar fi fost gradul II (accentuat), ar fi avut indemnizatia de 272 lei; spuneti ca are 39 lei, ceea ce inseamna gradul III (mediu).
Ati incercat sa faceti o contestatie (in termen de 30 zile)?
Răspuns la discuția criterii de majorare salariala
Perfect de acord! Lucrez intr-o primarie de comuna, sunt inspector cu atributii de asistenta sociala si autoritate tutelara-salariul brut 1146 lei, la fel cum e si al femeii de servici!... eu am studii superioare, ea are 8 clase! In schimb compartimentul contabilitate, taxe si impozite, casierie, au salariul aproape triplu decat al nostru, al celorlalti... cat a reprezentat 12% sau 10% pt noi, cei cu salriile mici si cat reprezinta pt cei cu salariile mari... e atata dezbinare intre noi!... mereu ne intrebam daca cele cu salarii mari lucreaza cu doua capete si cu patru maini? Nu e nici un pic de dreptate!