Sexul masculin
data nasterii 04.01.1967
data inscrierii initiale la pensie 01.09.2010
varsta la data inscrieri la pensie 43 ani 7 luni si 27 de zile
varsta la data deciziei medicale din 2013 - 47 ani 7 luni si 3 zile
stagiul total de cotizare realizat : 19 ani 10 luni si 6 zile
in conditii normale de munca : 7 ani 8 luni si 19 zile
in conditii specilae de munca : 1 an 3 luni si 28 de zile
in grupa a 2 a de munca legea 3/1997 : 6 ani 2 luni si 19 zile
stagiul aferent conditiilor de munca : 2 ani
perioada asimilata : 1 an 3 luni si 26 de zile
stagiul aferent perioadelor de incapacitate temporala de munca : 1 an 3 luni si 4 zile
Buna seara . As avea o intrebare. In anul 2010 am iesit in pensie de invaliditate cu 580 de lei fiind incadrat in gradul 2 . Cu toate ca eram bolnav in 2012 mi-a fost taiat gradul din 2 in 3 si mi-a venit suma de 380 lei . In august 2013 , am reprimit din nou gradul 2 , dar astazi am primit decizia in care apare suma de 380 lei (cu toate ca am trecut de la un gradul 3 la gradul 2) . De ce nu sa revenit la suma initiala (580 lei pentru gradul 2) si am reprimit aceasi suma de 380 lei corespunzatoare gradului 3 avut ? Cum se recalculeaza trecerea de la un grad la altul ? Ce trebuie sa facem in cazul in care mi-au calculat gresit trecerea de la un grad la altul ? Va multumesc foarte mult
Buna seara . Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu un lucru . In momentul de fata sunt somera . Daca un angajator intentioneaza sa ma angajeze din somaj si va beneficia de anumite bonusuri din partea statului ca ma angajeaza din somaj , dupa ce eu voi naste si voi beneficia de indemnizatia de maternitate , aceste beneficii primite din partea statului de catre firma angajatoare vor avea vreun efect negativ in vreun fel asupra indemnizatiei pe care trebuie sa o primesc ?. Va multumesc foarte mult
Buna ziua
Am o intrebare legata de concediul de maternitate . In momentul in care sunt in concediu de maternitate , angajata fiind , cine imi plateste (indemnizatia) acest concediu ? statul Roman sau firma la care sunt angajata ? si unde se depun actele pentru concediu de maternitate (ce institutie se ocupa ? ) ? . Va multumesc foarte mult
Buna seara
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire legata de somaj . Deocamdata sunt in somaj . Daca inchei un contract de munca part-time (4 ore pe zi , sau mai putin) din care sa nu imi rezulte un venit net mai mare de 500 ron , pot continua in paralel si cu somajul ? .Sau orice venit obtinut duce la pierderea somajului ? Sau exista o anumita suma maxima (venit) prin care sa pastrez si somajul ? . Va multumesc f mult
Va multumesc foarte mult de raspuns , dar nelucrand in domeniul dumneavoastra tot nu inteleg f bine un amanunt . Deci , daca eu inchei contracte de asigurare cu CNPAS , ANOFM si CNAS , trebuie sa platesc 778 lei + contributiile de 31.3% la pensii , 5.5% la sanatate si 1% somaj ? sau doar contributiile de 31.3% la pensii , 5.5% la sanatate si 1% somaj din valoarea 778 lei ? . Si daca inteleg f bine , daca toate aceastea sunt platite voi beneficia de indemnizatia de maternitate , nu ?. Imi cer scuze pentru repetarea unor intrebari ,dar vreau sa ma lamuresc f bine in ceea ce priveste aceasta situatie , pentru ca inteleg mai greu sistemul asta social . Va multumesc f mult inca odata
Buna seara
Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema . Momentan sunt in somaj (mai am 3 luni de somaj) . Am inteles ca este posibil de la momentul in care m-i se termina somajul , sa contribui in nume propriu cu o anumita suma pentru a avea un fel de continuitate . Adica , sa am toate contributiile la stat platite (CAS , somaj, pensie) . 1. Daca in aceasta perioada de contributie in nume propriu (toate contributiile obligatorii platite de la momentul terminarii somajului) raman insarcinata , o sa primesc indemnizatia de maternitate ? 2. Cum se calculeaza suma datorata statului , care sa acopere toate contributiile obligatorii (avand in vedere ca am studii superioare) ? . 3. Unde se platesc contributiile respective ? . 4. Legat de contributia la sistemul de pensii , cum m-i se adauga aceste contributii la vechime respectiv valoarea pensiei ? . Va multumesc f mult
Buna seara
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire . Sunt somera si as dori sa aflu daca exista o prevedere legala legata de perioada de proba in cazul in care imi gasesc de lucru . Mai exact , daca imi gasesc un loc de munca si dupa o perioada scurta de timp ( de exemplu 2 luni) sunt data afara sau imi dau demisia , pot reveni si continua cu somajul (din care am plecat initial)? , sau orice intrerupere a somajului inseamna anularea lui ?
Va multumesc foarte mult