Cunoaste cineva daca a intrat in vigoare in 2007 vreun nou act normativ care sa prelungeasca durata contractelor de inchiriere pentru suprafetele locative?
Ultimul pe care il stiu este OUG 8/2004.
Daca contractul de inchiriere cu consiliul local a expirat in luna aug 2007, iara casa a fost retrocedata in iun 2007 fostilor proprietari, in actiunea in evacuare, pot cere prin reconventionala obligarea proprietarilor la incheierea unui nou contract de inchiriere, mai ales, ca se aplica spetei si OUG 8/2004?
Multumesc elis, lucrurile astea le stiam deja, intrebarea era daca trebuie sesizata administratia financiara pt a a demara procedura de vacanta, care ar fi etapele, ce acte trebuie pt a obtine certificatul de vacanta, in afara de certificatele de deces si anexa 1?
Draga mea cristina nu are importanta daca sunt sau nu de specialitate, dar cred ca nu stii ca atunci cand e vorba de o succesiune de pe urma unor pers decedate fara niciun fel de mostenitori, aceasta revine statului si, in acest caz actiunile trebuie formulate impotriva statului prin ministerul de finante. e f simplu ce ai sugerat tu, dar vreau sa imi arati astfel de actiuni admise de instanta! la primul term, primarul, ca reprezentant al municipiului si nu primaria cum ai sugerat tu, invoca exc lipsei calit pr pasive, care e admisa de inst de pe scaun. sunt curioasa daca ai avut uzucapiuni admise astfel dupa modif legii 215 sau chiar si inainte.
bunurile ramase fara stapan intra in prop statului. raman la teoria mea. va rog sa ma sfatuiti in ceea priveste obtinerea certificatului de vacanta succesorala.
are cineva o alta parere?
Am un teren pe care il posed de peste 30 de ani, dobandit prin chitanta de mana de la doi soti care au decedat fara mostenitori, unul in 1973 si altul in 1980. vreau sa introduc actiune in uzucapiune dar cred ca trebuie sa ma judec cu statul. am anexa 1 / 24 de pe urma celor doi soti decedati pe care imi scrie succesiune vacanta. ce trebuie sa mai fac si care e procedura pentru a obtine acest certificat pt ca apoi statul sa figureze ca parat?
daca aveti alte idei va rog sa le comunicati.
Nu ma mai mira nimic la organele de politie din Romania! acum o luna tatal meu l-a blocat pe un vecin f dificil cu masina, stind ca va sta scurt timp acasa. cand a coborat sa plece acesta era f nervos in fata blocului spunandu-i tatalui meu cum de si-a permis sa il blocheze, iar el i-a explicat ca este locul lui de parcare pe care il foloseste si intretine de 20 de ani, l-a asfaltat recent si ca nu ii convine ca el sa il foloseasca, cu atat mai mult cu cat parcheaza in asa fel incat blocheaza pe toata lumea. vecinul a continuat sa afirme ca va chema politia si ca i va arata el cine este si ca il va "aranja". tatal meu l-a facut cap patrat si a plecat. in tot acest timp nu era nimeni de fata, doar un vecin care a vazut toata secventa de la geam. tot acesta ne-a zis ulterior ca la nici 5 minute a venit un echipaj de politie care a completat ceva si ca a oprit un om care trecea. azi am primit prin posta proces-verbal de contraventie pentru art. 2 pct. 1 din Legea 61 cu tulburarea linistii publice. cum este posibil ca acest nene militian sa completeze un proces-verbal de contraventie fara ca contraveninetul sa fie prezent, fara sa constate practic vreo contraventie... e clar ca vom contesta procesul verbal si imi e la fel de clar ca acest minunat vecin are pe cineva in politie, ca altfel nu s-ar fi miscat atat de repde. intrebarea mea este ce am putea sa ii facem vecinului care vad ca si-a format o practica dina chema politia. pt ca nu e prima data, ciar ne-a formulat o plangere penala pt distrugere pt ca si-a gasit caucuiucurile taiate i parcare, care a fost solutionata prin neinceperea urmaririi penale. am putea sa ii facem plangere pt abuz in servciu politistului, care a consemnat niste aberatii si care practic nu a vazut nimic?
Mersi Gabriela, dar m-ar interasa mai multe detalii, cum se procedeaza exact si in baza carei legi.
vreau sa mai precizez inca o data ca pt acest teren nu s-a urmat nicio procedura de retrocedare pe nici una din legile proprietatii, iar terenul este intravilan, nu a fost posedat de fostul proprietar in toata aceasta perioada, acum fiind in proprietateta unei universitati din iasi.
astept cu nerabdare o sugestie.
Am inteles ca reconstituirea dreptului de proprietate privata privind un teren intravilan (in oras) se poate cere oricand, fiind imprescriptibila. Mi-a zis cineva care a facut cerere pe lg. 18/1991 abia in 2004 privind un astfel de teren si a obtinut titlu de proprietate. Eu nu am gasit o astfel de dispozitie, dar daca stie cineva de o astfel de prevedere va rog sa mi-o comunicati, respectiv actul normativ. Am inteles ca ar fi un ordin de prefect sau o hotarare, nu stiu mai multe.
Am inteles ca reconstituirea dreptului de proprietate privata privind un teren intravilan (in oras) se poate cere oricand, fiind imprescriptibila. Mi-a zis cineva care a facut cerere pe lg. 18/1991 abia in 2004 privind un astfel de teren si a obtinut titlu de proprietate. Eu nu am gasit o astfel de dispozitie, dar daca stie cineva de un astfel de prevedere va rog sa mi-o comunicati, respectiv actul normativ. Am inteles ca ar fi un ordin de prefect sau o hotarare, nu stiu mai multe.
pana anul asta intre univ de medicina si spitale se incheiau niste protocoale, prin care se asigura colaborarea acestor institutii in sensul primirii la practica a studentilor si tinerilor absolventi. de anul asta, odata cu legea 95/2006, nu se mai numesc protocoale, ci contracte de colaborare.
intrebarea mea este urmatoare: credti ca este intemeiata cererea spitalelor de a incheia aceste contracte cu titlu oneros, atata timp cat in legea sanatatii si in legea invatamaneutlui nu se precizeaza nicaieri de o plata in acest sens?
mai mult decat atat univ de medicina are in proprietate mare parte din aparatura ce se foloseste in spitalele universitare, deci practic le pune la dispozitie si echipament si oameni...
Mersi de incurajari!
Din fericire eu nu voi avea prea mult de umblat, pt ca voi face totul prin corespondenta, eu fiinf din Iasi.
Oful meu cel mare e: cine, cum se face descrierea marcii vizuale, eu avand de inregistrat o marca combinata, cat de amanuntita trebuie sa fie, in rest la completarea rubricilor nu e problema.
Si inca ceva, de ce a durat atat de mult cercetarea documentara, oare daca solicit o cercetare in 5 zile, pt care taxele sunt mai mari, nu se termina totul mai repede?
Ah, si inca un aspect f important care va priveste, nu mai tin minte care este exact situatia dv., dar pe langa faptul ca trebuie sa platiti toate darile la stat timp de 12 luni consecutiv, pt a beneficia de indemnizatia de crestere copil, mai trebuie sa figurati ca platitor de impozit, adica sa apareti in tara ca reazlizati o activitate, un venit, pt care platiti impozit la stat, la fel pt o perioada de 12 luni inainte!