avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters222705

Activitate ContSters222705

poate sa faca si revizuire pe art.322, pct.8, ca se incadreaza.
intradevar, nu are legatura citarea la fond cu cea pentru recurs.
Totusi, instantele din Romania au un principiu de la care nu se dezic, adica esti citat sau nu esti citat, in dosar vor exista mereu probe ca citarea s-a facut conform dispozitiilor legale.
Justitiabilii stiu despre ce este vorba, asa ca nu exista nici o cale de a "intoarce" aceasta hotarare data de instanta de recurs. Eventual o revizuire, cu respectarea cadrului legal.
Domnule moderator, cu stima pe care vi-o port, trebuie sa va spun ca dvs. cunoasteti doar partea care va intereseaza, doar ca ... legea penala sanctioneaza astfel de "atitudini", adica este interzis prin legea penala sa modifici sau sa intrerupi apa, gaz, curent, decat daca obti o hotarare judecatoreasca, lucru care nu se obtine, dealtfel.
Noi am studiat si codul penal si pe cel de procedura penala, si am gasit ca vom suporta consecintele daca am face cum ne dorim.
Ceea ce nu stiu, sau nu vor sa stie presedintii de asociatii este ca pot face plangere penala impotriva furnizorului de servicii, daca acesta din urma nu urmeaza calea legala pentru a-si recupera datoriile de la asociatii. Fiecare presedinte de asociatie face cum doreste, fie urmeaza calea legala, fie isi urmeaza calea lui, incalcand legea, dar ... nimeni nu va fi de partea unui presedinte de asociatie, cand acesta va fi tras la raspundere pentru ceea ce a facut, sau cei care au luat hotarari de acest gen (comitet executiv), vor raspunde in mod solidar cu presedintele de asociatie.

Va multumesc pentru atentionare si pentru faptul ca ati "cenzurat" o parte din raspuns ... partea buna este ca ati lasat sa se inteleaga ceea ce am vrut sa spun.


O zi buna !
[EDIT] Domnule moderator, si noi suntem administratori de asociatie si ne-am interesat, oprirea apei potabile contravine legii romane, care sanctioneaza penal aceasta fapta.
Nici instanta nu da o sentinta de a fi oprita apa necesara supravietuirii, iar institutii cum ar fi "sanepidul" da amenzi drastice celor care fac acest lucru.
[EDIT] Noi am studiat problema pe toate partile si nu exista cale legala de a opri apa rece [EDIT].

Interventie moderator

V-am sters aproape jumatate din mesaj care era un atac la persoana. Daca se va mai repeta, va voi sterge tot mesajul, fara sa mai fac selectia partilor decente de cele indecente.
Răspuns la discuția Recurs ICCJ
@olimpia_ilie, intrebarea mea a fost alta, ca de citit stiu si eu sa citesc ce anume judeca ICCJ.
Ai uitat sa precizezi ca ICCJ judeca si cauze civile, nu doar penale.






Interventie moderator

@Zocor, va rog sa renuntati la remarci facute cu scopul de a jigni participantii la discutie.Limitati-va la comentarii ce privesc strict subiectul .Multumesc.
Răspuns la discuția Recurs pierdut
Asadar, vad ca nu s-a inteles un singur lucru, pe care domnia-voastra il uita sau il neglijeaza, si-anume ca nu poti da statul in judecata atata timp cat nu te-ai judecat cu el, altfel CEDO s-ar alege cu milioane de cereri, care in cea mai mare parte vor fi respinse.
Spuneti ca domnul avocat a avut o scapare, cum dealtfel putem avea toti, dar acest lucru chiar il incurca pe user in aflarea unei cai legale de a continua sau nu, demersurile sale in justitie.
Singurul lucru pe care l-am spus, si care observ ca va deranjeaza enorm, este acela ca speta de fata nu se incadreaza in formularea unei cereri catre CEDO, pentru ca userul nu are nici o sansa si va pierde timp si bani, in mod nejust, mai ales daca a fost indrumat gresit de cineva, care "a avut o scapare".
Rolul acestui forum este bine definit, si noi, utilizatorii venim cu diverse probleme, incercand sa aflam caile legale care ne pot ajuta in diverse situatii.


Numai bine !
Răspuns la discuția Recurs pierdut
Doamna @legally_aid, observ cu tristete ca una vorbim si alta interpretam, iar acest lucru nu este benefic si nici nu ajuta userul care a ridicat acest subiect.
Eu am raspuns domnului @avocat_lascoschi, excluzand varianta CEDO pentru user, deoarece domnul avocat face referire la speta userului, adica recursul impotriva angajatorului.
Poate v-ar mai ramane si varianta cu CEDO insa vedeti ca termenul este de 6 luni si curge de la data finalizarii recursului.


Nu stiu daca domnia-voastra ati formulat vreo cerere catre CEDO, doar precizez ca eu am facut-o si cunosc posibilitatile ca o cerere sa fie acceptata la CEDO, dar in speta de fata nu este cazul.
Trebuie sa te judeci intai cu statul, apoi dupa ce termini toate caile de atac, poti formula o cerere catre CEDO ... si astepti sa vezi daca-ti este acceptata sau respinsa.
In cazul expus de domnia-voastra, ar insemna ca orice cetatean al acestei natiuni, daca este nemultumit de hotararea instantelor, sa apeleze la CEDO, lucru exclus si neacceptat de forul european.



O zi buna !


Răspuns la discuția Recurs pierdut
Nu are nici o treaba CEDO, pentru ca userul nu se judeca cu statul roman, ci cu o firma privata, cel putin asa reiese din discutie (statul roman nu prea face contracte pe perioade determinate, astfel incat angajatul sa nu respecte perioada contractuala), iar in acest caz CEDO nu are competenta de judecare.
Sper sa ma insel, daca userul vine si cu alte detalii.
Doamna @ynocentta, acesta, intradevar este un raspuns inocent, in conditiile in care ex-sotia lui i-a spus ca nu o intereseaza nimic despre masina si ca nici nu mai stie cui a vandut-o (tranzactia facandu-se acum cativa ani).
Ramane valabila doar varianta a doua, cea cu SPR evidenta autoturisme, poate are sanse sa scape de corvoada datoriilor incasate in mod corect de catre o primarie, cu functionari incorecti (acestia nestiind sa explice persoanei ce anume are de facut in situatia data, chiar daca el a insistat pe acest lucru).
Multumim.
Sesizarea instantei de judecata prin modalitatea transmiterii actelor prin fax NU constituie absolut nici o problema, ca de aceea au instantele nr. de fax, doar nu este pentru decor.;)
Nu are nici o relevanta lipsa persoanei la termenul de judecata, pentru ca persoana poate lipsi chiar daca a primit citatie, referitor la transmiterea actelor prin fax.
Eu am precizat ca am trimis acte la Curtea de Apel (recursuri, contestatii in anulare) si au fost acceptate, fara a se face mentiunea la termen "conform cu originalul".
Posibil sa traim in lumi paralele, intr-o tara paralela (doar trece paralela 45 prin Romania), astfel ca o mica parte dintre instante nu cunosc rolul lor activ si nici modalitatile de depunere a actelor, care se poate face direct prin registratura instantei, prin posta, cat si prin fax.
Sa speram ca nu este asa cum spune domnul avocat, pentru ca in acest caz nu mai putem trimite acte catre instante, nici prin metoda "posta romana", pentru ca nu putem face dovada "conform cu originalul":-/
Intrarile si iesirile prin serviciul fax sunt contorizate, deci nu se poate invoca lipsa actelor transmise prin fax.