Buna seara! Am o intrebare mai delicata legata de subiectul postat anterior de mine si anume:
1. Aduc urmatoarele argumente:
- sotia mea a primit in urma mutarii mele dintr-o garnizoana in alta o indemnizatie in procent de 50% din solda mea lunara cf. L 80/1995 "statutul cadrelor militare" art. 20'1;
- la data mutarii mele sotia avea loc de munca si pentru a primi aceasta indemnizatie a fost necesar sa renunte la locul de munca din orasul din care m-am mutat;
- din aceasta indemnizatie i s-au retinut impozitul pe venit (16%) si contributiile pentru asigurari sociale de sanatate (5.5%);
- a fost declarata in declaratiile 112 si 205 (sectiunea 16 "impozit din alte surse").
Avand in vedere aceste argumente, eu pot sa dau statul in judecata pentru discriminare sau pentru o anomalie a legilor care reglementeaza indemnizatia de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani?
Mentionez ca Agentia de plati si inspectie Sociala Salaj a dat urmatorul raspuns:
"Respingerea acordarii drepturilor are la baza urmatorul motiv: solicitanta nu a realizat in ultimul an anterior datei nasterii copilului, timp de 12 luni venituri supuse impozitului, potrivit prevederilor art. 46, art. 55 alin. 1-2 si a art. 71 din Codul Fiscal si nici nu se incadreaza in situatiile prevazute de art. 2 alin. 5 din OUG 111/2010. Indemnizatia acordata de Ministerul apararii nationale in perioada ________, se incadreaza in categoria veniturilor din alte surse, prevazute la art. 78 Cod Fiscal, venituri ce nu intra in categoria veniturilor supuse impozitului avute in vedere de OUG 111/2010".
Va multumesc!
Va multumesc! Din aceasta indemnizatie i s-au retinut si virat impozitul pe venit si contributiile pentru asigurari sociale de sanatate...
Indemnizatia primita de sotiile/sotii cadrelor militare (cf. Legii 80/1995) mutate in alta garnizoana in interes de serviciu se incadreaza in categoria veniturilor care intra in calculul indemnizatiei de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua! Am fost cu masina la un service si mi-au stricat-o! Au adus un expert autorizat pentru a expertiza motorul! Daca se dovedeste a fi vina lor , ce daune le pot cere in instanta in afara de cele materiale, avand in vedere faptul ca mi-au tinut masina in service 3 saptamani (si cred ca mai dureaza) si nici masina sa mi-o inlocuiasca nu mi-au dat!
Va multumesc anticipat
Buna ziua! Am nevoie de un sfat in ceea ce privesc service-urile! Joi, 25 octombrie, am fost la un service cu o problema si am plecat de acolo cu alta problema, din cauza folosirii de catre mecanic a unui spray de pornire care a provocat anumite stricaciuni la motor. Le-am spus celor din service ca motorul nu merge asa cum a mers la inceput si ca are o "bataie fier pe fier", la care ei mi-au spus ca este de la un injector pe care trebuie sa-l verific; asa am si facut, dar injectoarele nu au nici un fel de problema iar mecanicii de la service-ul la care am verificat injectoarele au constatat stricaciunile pe care acel spray de pornire le-a provocat....
Intrebarea mea este: ce este de facut in asemenea situatii?
Buna seara!
Vreau sa-mi cumpar o masina din Germania si as dori sa dau statul in judecata fara sa mai platesc aceasta taxa! Pot circula cu masina in tot acest timp? si daca da, va rog mult sa-mi scrieti legea sau unde ma pot interesa! Multumesc anticipat!
Lucrez la o institutie publica! Aceasta din urma acorda o compensatie pentru chirie, fapt pentru care ne-au solicitat contract de inchiriere! Acum au inceput sa verifice la fisc valabilitatea contractelor!
Daca contractul meu de inchiriere este reziliat de catre proprietar fara acordul meu, institutia publica respectiva imi poate retine bani din salariu? Este legal?
Va rog sa ma ajutati si in acelasi timp sa imi scrieti si baza legala! Multumesc!
Multumesc frumoss pentru raspuns!
Buna ziua! Ma confrunt cu o problema...si as dori un raspuns ferm din partea dvs...
Lucrez intr-o institutie publica si beneficiez de compensatie pentru chirie in cuantum de 50% din salariul de baza.
Daca proprietarul la care am stat cu chirie in baza unui contract de inchiriere a mers la AFP si a reziliat contractul unilateral, fara stirea mea, sau daca a falsificat suma din contract, il pot actiona in instanta fiind reprezentat de un avocat fara ca eu sa particip?
Problema este ca eu nu am participat la incheierea contractului de inchiriere, deoarece eram mult prea aglomerat si am semnat in alb documentul, proprietarul incheind contractul si mi-a adus doar o copie de pe acesta (eu doar de copia contractului am avut nevoie pentru a-mi constitui dosarul pentru a beneficia de compensatia de chirie).
Eu cum imi pot stabili nevinovatia fata de institutia publica unde lucrez in cazul in care se vor face controale sau orice astfel de actiuni....?
Va rog sa-mi raspundeti!
Multumesc anticipat!