Contractare servicii contabile. Bună ziua, societatea mea X dorește să încheie cu Societatea Y un contract prestări servicii de înființare SRL și servicii contabile pentru aceasta nouă societate Y care se va înființa. Poate societatea mea X să subcontracteze o firmă de contabilitate, autorizată CECCAR care să efectueze aceste servicii pentru firma Y? Menționez ca societatea mea nu e autorizată CECCAR.
Multumesc
Problema e ca parcarea este subterana. Pe niciun loc de parcare nu are documentație cadastrală și în acte fiecare proprietar a cumpărat un loc de parcare care de altfel apare pe o schiță care nu este legalizată. Apartamentul meu cu apartamentul vecinului a fost un duplex. Acest duplex avea un loc de parcare fata, spate. Cand duplexul a fost transformat in 2 apartamente, veche a administrație le a dat celor 2 proprietari un alt loc de parcare. Acel loc de parcare a fost pierdut în instanță întrucât a făcut reclamați un vecin ca e pe locul de la intrare. Acum s a revenit la locul inițial. Chipurile proprietarul de dedesubt are locul de parcare în fața, iar locul meu e în spate dansului. Eu am încercat pe cale amiabilă. Dansul nici măcar nu locuiește în compex. Și a adus o mașină și o ține parcată acolo cu prelata. Mi-e nu mi se pare normal, ca el sa poată parca, pe un loc pe care nici măcar nu are acte legale, doar ca apare intr o schiță desenata, și eu sa rămân fără loc de parcare în condițiile în care 20 mp din parcarea subterana is ai mei cumpărați, doar ca nu am documentație cadastrală pe ei. Cum aș putea totuși sa soluționez această problemă. Pe cale amiabilă nu se poate pentru ca dumnealui nu dorește sub absolut nicio formă să discute.
Mulțumesc frumos mitabiciclista a scris:
Avea dreptul pentru că chiar dacă nu ar fi blocatorul ci masina lui parcată pe locul lui de parcare ,dumneavoastră cum intrati sau cum ieșiți?Te duci la el să ii ceri sa scoată masina din parcare ca să intri sau să ieși tu?Chiar nu puteți să parcați undeva unde nu aveți acces.Cele doua locuri,unul in spatele celuilalt trebuie deținute de un singur proprietar.
Coduri Caen.
Buna ziua, de curând a expirat sediul social al companiei și a trebuie sa îl prelungim. Compania pe care am contractat-o, ne-a sfătuit ca trebuie modificat actul constitutiv și la secțiunea de coduri CAEN, întrucât legea s a modificat și acum pe actul constitutiv nu mai poate sa apara decât un cod Caen. Și dacă dorim mai multe coduri CAEN trebuie sa plătim o taxa pentru o noua mențiune și putem selecta câte 15 coduri CAEN iar taxa este de 250 lei. Menționez ca înainte pe actul constitutiv erau trecute 3 pagini de coduri CAEN. Acum pe hotararea AGA este trecuta mențiunea de schimbare a sediului social cât și mențiunea ca se radiază coduri caen și se păstrează doar 15 coduri CAEN secundare. Voiam sa confirm cu Dumneavostra ca este adevărat acest lucru și intr-adevăr este o lege care specifica acest lucru. Va mulțumesc,
Buna ziua, acum un an am achizițonat un apartament, rezultat dintr-un duplex care a fost separat in 2 apartamente. Conform contractului de vânzare cumpărare eu am achiziționat un loc de parcare de 14 mp la subsolul blocului. Problema este ca acest loc de parcare este in spatele locului de parcare al vecinului meu, și eu nu am nici o alta cale de acces, decât prin parcarea vecinului. Acesta și-a instalat un blocator și refuza sa îmi dea cheia de la blocator, sa pot sa-mi scot mașina, care in momentul de fata e blocată in parcare. El susține ca știam foarte bine situația locului de parcare in momentul achiziției, și ca nu am nici un drept sa trec peste locul dumnealui. Vecinul este proprietarul celui de-al 2 lea apartament, rezultat din împărțirea duplexului in 2 apartamente. Acum 15 când s a făcut acesta împărțire, vechea asociație le a trasat alte 2 locuri de parcare, undeva pe o cale de Access. Dar in acte nu s-a dat nimic. Ei au parcat acolo timp de 15 ani, pana in ziua când un alt proprietar i-a dat in judecată, întrucât parchează ilegal pe calea de Access. Acele locuri de parcare au fost anulate conform hotărârii judecătorești și proprietarii au fost nevoiți sa revină la locul inițial, care a aparținut acelui duplex. Ma puteți sfătui ca rog, ce as putea sa fac in aceasta situație sa pot avea acces la locul meu de parcare? Menționez faptul ca nu exista cadastru și intabulare pentru aceste locuri de parcare de la subsolul blocului. Am contactat administrația și ea mi a spus ca nu se poate baga, întrucât este proprietate privată și nu are nici un drept . Avea acest vecin dreptul sa își monteze blocator pe locul lui de parcare, având in vedere ca mașina mea se afla la momentul respectiv in parcare și astfel mi a blocat accesul sa o pot scoate sau intra in parcare?
Va mulțumesc.
Noi suntem tot o firma de rent a car. Firma căruia i a dat mașina sa o închirieze este tot firma de rent a car. Avem doar un proces verbal de predare, semnat, in care stipulat ca mașina este Instaread buna și ca a fost predata. Firma căruia i am dat mașina nu vrea sa-și asume nici o responsabilitate, spunând ca se ma întâmpla sa se fure mașini. Ei au închieiat un contract cu persoana care ulterior a înmatriculat mașina cu acte false și a vândut-o in Germania. Pot face ceva sa-mi recuperez prejudiciul? Sau trebuie sa-mi asummpierderea in totalitate?
Buna ziua,
Dețin o firma de rent a car și am dat fără contract unei alte firme de rent a car o mașina. Aceasta firma, a închiriat mașina cu contract, unei persoane care ulterior a declarat mașina furată. Aceasta persoana a reînmatriculat mașina cu acte false in Germania și a vândut-o. Mașina a fost găsită in Germania, dar legea germana, nu-mi da dreptul sa îmi recuperez mașina, întrucât considera cumpărătorul Neamț de buna credință și îmi spune sa ma întorc împotriva individului căruia i-a fost închiriată mașina. Dosarul este acum la parchet. Întrebarea mea este, cum
Pot sa îmi recuperez prejudiciul? Pot sa ma întorc împotriva firmei care a închiriat mașina acelei persoane? Eu nu am semnat nici un contract cu aceasta firma, care de altfel aparține nasului meu. Ma poate ajuta un avocat in aceasta speța?
Acum 2 luni i am dat mașina mea nasului meu care are o firma de rent a car. Acesta a închiriat-0 mai departe la o terta persoana care nu a mai adus-o înapoi, și care a înmatriculat o pe numele lui cu acte false in Germania și a vândut-o in Germania la un dealer auto.
Mașina are seria de șasiu blocată, și a fost găsită de poliție, in momentul când dealerul auto a încercat sa o vândă. Poliția din Germania refuza sa sechestreze mașina și sa mi-o trimită, spunând ca legea germana prevede ca dealerul auto este cumpărător de buna credință, prin urmare mașina ii aparține. Îmi puteți spune ce as putea sa fac in aceasta situație sa îmi recuperez mașina sau pierderea. Menționez ca persoana care a furat mașina este doar o Săgeata probabil. El neavând bunuri cu care sa ma despăgubească.
Îmi puteți spune va rog dacă o societate poate transfera unei persoane fizice o suma mai mare de 10000 de lei? Și cum ar trebui sa fie înregistrat acest transfer in contabilitate. Sunt necesare doc justificative?
Buna ziua,
Îmi puteți spune va rog dacă o persoana juridică vinde un imobil pentru care s-au strâns in avans cheltuieli cu reparația fațadei la asociația de proprietari, reparații care nu au avut loc pana in momentul vânzării. Cum își poate recupera vânzătorul aceste fonduri de la asociația de proprietari având in vedere ca suma de bani plătită in avans apare in contabilitate și care pentru ase descarca trebuie insotita de un act ; in acest caz este contractul de fatada si receptia ei , ambele acte neexistand la data vanzarii .
Cumparatorul care este tot persoana juridică este obligat sa preia aceste cheltuieli? Cum vot fi trecute in contabilitatea cumpărătorului?
De curând am semnat un antecontract de vânzare cumpara pe numele societății pe care o dețin plătitoare de TVA.
Menționez ca apartamentul îl cumpăr de la o alta socoate plătitoare de TVA.
Am semnat antecontractul de vânzare cumpărare in urma căruia a fost plătit un avans de 90% și urmează sa semnam zilele acestea contractul de vânzare cumpara și sa restitui restul de plata.
Înainte de semnare vânzătorul mi-a transmis ca ar ma fi de plata o suma in valoare de 1000 de EUR către compania dansului, reprezentând alte fonduri pe care le-a strâns la asociația de proprietari. Aceste fonduri ar fi plățile in avans pe care dumnealui ca vânzător le-a efectuat către asociația de locatari pentru reconstrucția fațadei blocului.
Dansul a menționat ca a plătit acești bani lunar dar nu a menționat și ca vrea sa primească acești bani de la mine datorită faptului ca el vinde apartamentul și lucrările cu amenajarea fațadei nici măcar nu au început.
Mi se pare inoportun ca înainte de semnarea finala a contractului de vânzare cumpărare sa mi fie adusă la cunoștința ca mai am de achitat aceasta suma de bani.
Dumnealui motivează ca asta este o practica generală, ca vânzătorul sa își recupereze de la proprietar fondul pe care l-a acumulat la asociația de proprietari.
El menționează ca suma aceasta pare in contabilitatea dansului ca un activ contabil. Orice suma in contabilitate care se descarca trebuie insotita de un act ; in acest caz este contractul de fatada si receptia ei , ambele acte neexistand la data vanzarii .
Ma puteți sfătui va rog cum ar trebui sa procedez? Nu am cunoștințe foarte bune de contabilitate și nu as dori nici sa actionez in detrimentul companiei mele sau al dumnealui. Care ar fi practica legală in aceasta situație?