din ce am mai citit pe forum am inteles ca sotia supravietuitoare are 50% din tot, iar la dezbatere se impart cei 50% ai sotului decedat, din care 1/4 are drept si sotia. Nu este asa? Rezulta ca sotia mosteneste:1/2+1/4=3/4
care este cota parte a unui sot supravietuitor cu un copil natural si 2 copii vitregi?
in conditiile in care eu m-as ocupa de inmormantare, as aduce inbunatatiri locuintei, m-as folosi de terenuri, plata impozite, si m-as muta in locuinta care imi revine din testament si in decursul a cele 6 luni acestia nu accepta in scris mostenirea....am sanse sa imi maresc cota? sau cum pot face sa nu imi fie atacat testamentul?
aceasta cota de cat este?
strabunica mea mi-a facut testament lasandu-mi "toate bunurile mobile si imobile", sotul acestea a decedat, au facut dezbaterea dupa el, mai are 2 copii vitregi(copii strabunicului) carre si-au luat cota parte de la strabunicul. Strabunica a avut si ea cu starbunicul 2 copii, ambi decedati si 3 nepoti, in testament a scris notarul ca are cunostinta de drepturile acestora si ca cu toate aste vor fi incalcate (ceva de genul). I-am facut examen psihologic si am depus adeverinta ca este in deplina facultatilor mentale . Poate fi atacat testamentul? eu cred ca doar de nepoti, pt ca cei 2 copii vitregi nu au ce cauta.
am patit si eu asta...nu conteaza ca nu vrea sa se prezinte...se judeca fara persoana in cauza...iar la sf ii trimite hotararea acasa!
dar tatal vitreg are pensie....mama nu are nici un venit....eu am achitat toate cheltuielile si urmeaza sa achit si sulta....el nu ar poate sustine ca a achitat toate cheltuielile +sulta daca doar el a avut venit in casa? (infara de mine)....teoretic mama nu avea cu ce sa le plateasca....prectic le-am platit eu...Acum mama imi poate face de vanzare-cumparare fara acceptul lui, nu?
Buna ziua! As avea si eu o problema legata de un titlu de proprietate. Mama mea a deschis un proces pentru iesirea din indiviziune...la proces nu s-au prezentat fratii ei...ea a castigat procesul in sensul ca a cerul bunurile in natura cu plata sultei pentru ceilalti frati. Problema apare deoarece a facut hotararea definitiva si irevocabila si vrea sa faca titlu de proprietate, ea fiind casatorita cu o persoana care nu a ajutat-o cu nici un ban la proces. Toti bani au fost dati de mine...circa 40 de milioane( experti, taxe, avocat). Ea poarta numele sotului si nu vrea ca facandu-si titlul cu numele lui si fiind si casatorita cu el, nu vrea ca el sa aiba vreun drept asupra proprietatii ei, se poate asa ceva? Mentionez ca sulta urmeaza sa o achit tot eu.... Deci tatal vitreg are vreun drept? Mama poate trece pe mine fara acordul lui?
Buna ziua! As avea si eu o problema legata de un titlu de proprietate. Mama mea a deschis un proces pentru iesirea din indiviziune...la proces nu s-au prezentat fratii ei...ea a castigat procesul in sensul ca a cerul bunurile in natura cu plata sultei pentru ceilalti frati. Problema apare deoarece a facut hotararea definitiva si irevocabila si vrea sa faca titlu de proprietate, ea fiind casatorita cu o persoana care nu a ajutat-o cu nici un ban la proces. Toti bani au fost dati de mine...circa 40 de milioane( experti, taxe, avocat). Ea poarta numele sotului si nu vrea ca facandu-si titlul cu numele lui si fiind si casatorita cu el, nu vrea ca el sa aiba vreun drept asupra proprietatii ei, se poate asa ceva? Mentionez ca sulta urmeaza sa o achit tot eu... urmand sa imi treaca mie totul....