avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Activitate scutariualinaioana

Activitate scutariualinaioana

Răspuns la discuția mostenirea
Am inteles.Multumesc mult.
Ce anume sa conteste,daca legal eu am dreptul la mostenire,daca am acte care dovedesc ca sunt fiul lui?Mentionez ca tatal meu a actionat legal dea lungul vietii cu privire la datoria lui de parinte,mi-a platit mereu pensia alimentara.Nu doresc sa mi se insuseasca toata mostenirea,vreau doar dreptul meu.Nu prea inteleg ce ar putea sa conteste.
Multumesc mult.Dreptul de optiune succesorala il pot obtine de la orice notar public?
Imi cer scuze la ce va referiti cand spuneti"Atentie mare la acceptarea mostenirii.Va puteti pierde drepturile."Si as dori sa precizez ca cu referire la acte detin doar o copie a certificatului de deces,actele de proprietate sunt la sotia defunctului care nu este de acord sa imparta mostenirea.Ce as putea sa fac in aceste conditii?Sa o somez in judecata?Si daca pe titlul de proprietate ca titulari sunt trecuti si defunctul si sotia?Drepturile de mostenire ii apartin in totalitate sotiei sau partea tatalui poate fi impartita?Multumesc mult.
Discuție mostenirea
In cazul unei persoane decedate,fara testament care sunt modalitatile de impartire a mostenirii?Mentionez ca decedatul pana in momentul mortii lui activa intro casatorie de 12 ani,in care s-a nascut un copil,baiat.Inainte de aceasta casatorie a incheiat o alta casatorie in care s-au nascut 3 fete si un baiat.Vreau sa stiu ce acte imi sunt necesare pentru a participa la impartirea mostenirii.Mentionez ca imi cer aceste drepturi din calitate de fiu din prima casatorie.
Buna ziua. Cum sa incep.....Am decis sa plec dintro societate din cauza tratamentului folosit de catre angajator pentru angajati.Desi mi se aduceau acuzatii nefondate am considerat ca e mai bine sa parasesc firma legal,cu preaviz de demisie si toate procedurile.Doar ca pe parcursul perioadei mele de angajare,in jur de 5 ani am fost martora a multor nedreptati si vizibile incalcari ale legii.In primul rand lucrez la firma de cand aveam 16 ani,am lucrat o perioada foarte mare de timp fara contract,am fost obligata sa semnez anumite cereri de concediu fara plata pentru 2 saptamani,in fiecare luna.La un semnal de alarma tras de angajati ni sa spus ca nu are nici un efect asupra cartii de munca,ca nu se diminueaza perioada de lucru,doar ca anul acesta la o solicitare a fisei fiscale am vazut ca aveam si 200 d lei salariu pt o luna.Problema este ca eu am semnat doar ca nu stiam ce semnam. Au mai fost angajati care sau adresat ITM-ului dar nu au rezolvat nimic pentru ca angajatorul este o persoana influenta.De exemplu cand vine un control,si in sala se afla 6 ospatari,cei care stiu ca nu au contract sau activeaza pe o alta societate,pur si simplu acestia parasesc sala si nimeni nu sesizeaza absenta lor desi automat nr ospatarilor se reduce considerabil.Nu stiu ce sa fac pentru ca eu am dorit sa inchei colaborarea in conditii bune doar ca mi se aduc incontinuu foarte multe jigniri si afirmatii nefondate..MULTUMESC
Multumesc mult.Dar nu ma obligat nimeni sa imi dau demisia.Eu doresc sa demisionez pentru ca pur si simplu nu putem sa mai colaboram.Tot ce vreau e sa plec din firma legal si sa dispun de drepturile mele
Buna seara.In prezent ma aflu in preaviz in cadrul unei societati cu caracter comercial .Am un contract de munca incheiat pe o perioada de 3 luni ,dar durata colaborarii mele cu angajatorul este consemnata de alte contracte de munca incheiate pe perioada nedeterminata in cadrul altor societati,dar sub numele aceluiasi administrator. Problema mea este ca mi sa transmis de catre managerul firmei ca avand in vedere ca sunt in preaviz de demisie nu voi mai beneficia de aceleasi drepturi si anume cele cu caracter patrimonial.In plus sa demonstrat aceasta supozitie prin sustragerea sumei de 200 de lei pe care ii primeam de la alta firma.Firma in cauza are un contract de colaborare cu societatea.Eu nu aveam contract de munca incheiat cu aceasta firma.Mi sa mai transmis de asemenea ca daca nu voi indeplini in timpul preavizului toate cerintele consemnate in contact,nu voi mai beneficia de salariu si de lichidare.Problema este ca indeplinesc toate cerintele cu mici exceptii,dar angajatorul nu.Pot semnala aceste probleme undeva?Angajatorul este si o persoana influenta.Va multumesc
Buna ziua. In nolul Cod al muncii durata preavizului de demisie este de 20 de zile calendaristice sau lucratoare? C anume se ia in considerare?Programul meu normal care include si zilele lucratoare ale lunii sau va trebui sa vin mai mult de 20 de zile la munca? Daca se aproba ultima varianta as putea sa vin la munca numai in zilele lucratoare si sa nu accept marirea nunmarului de zile de preaviz? As dori sa incgei contractul cu unitatea respectiva pe cale legala si sa fiu la curent cu drepturile mele de angajat. Multumesc
Răspuns la discuția angajare fara contract de munca
este vorba despre un serviciu part time,cel la care am aplicat fara a semna contractul de munca.Avand in vedere ca am un loc de munca legal si stabil nu iam dat prea multa importanta contractului de munca.In concluzie nu ma pot adresa ITM-ului fara a fi sanctionat si eu.?initial am dorit un contract de munca si iam prezentat angajatorului si o copie dupa CI.Nu mi sa prezentat nici un contract,desi am prestat servicii firmei pe o perioada de 1 an.