avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Activitate annahm11

Activitate annahm11

Este legal ca dupa plangerea formulata de angajat catre angajator cu privire la faptul ca faptele care fac obiectul cercetarii nu sunt descrise si angajatul nu intelege ce i se imputa, dupa 5 luni si ceva sa se faca o noua convocare, cu mentiunea din partea reprezentantului "ati facut plangere, aveti o recercetare disciplinara, formulata asa cum ati dorit"? Stresul, nedreptatea, umilintele nu conteaya? Un om, de 5 luni este tot in tensiune.
Ce plangere se poate face si unde, in cazul in care Convocarea pentru cercetarea disciplinara prealabila nu cuprinde o descriere a faptelor, astfel incat angajatul sa isi poată pregati apararea? Dupa solicitarea unor precizari de catre angajat, una din fapte este inlocuita cu o alta presupusa. Ulterior, in procesul verbal, se mentionează precum ca faptele, asa cum sunt ele prezentate aici, i-ar fi fost prezentate si angajatului. Multinationala doreste cu orice pret obtinerea demisiei de la angajat sau concedierea.
Multumesc.
Si totusi poate fi si mijloc de tortura, daca, inainte de a-i vorbi unui angajat despre presupuse fapte, o comisie vine si ii spune acestuia: "compania nu te mai vrea", "compania este deyamagita de tine", "nu credeam sa fii in stare de asa ceva".... pana sa vii cu presupuse fapte, dupa ce tu ai participat la dezvoltarea multimationalei in Romania, nu cred ca iti pica bine, oricat de puternic ai fi. Dovada ca si dupa 6 luni, cauta alte probe decat "faptele" expuse ulterior in cercetarea preliminara, deoarece primele nu au fost sustenabile, deci nu au putut conduce la o decizie.

POPA GHEORGHE a scris:

Greu de crezut ca intrebarile puse de o comisie de cercetare a unui eveniment produs in firma (chiar daca s-a produs in timpul programului de lucru) pot fi considerate metoda de tortura. Cauzele producerii evenimentului trebuie elucidate. Comisia de cercetare eveniment produs (minim 3 persoane), desemnata de angajator prin decizie interna, nu este procuror, nici politist (nici acestia nu au dreptul legal de a practica tortura).

In cadrul unei cercetari disciplinare pentru care nu s-a emis o decizie, la aproape 6 luni de la inceperea procesului de cercetare, deoarece faptele imputate nu au putut fi sustinute de catre comisie, este legala "cautarea cu orice pret" a unor noi fapte in cadrul aceleaiasi cercetari? Cu cat timp inainte de inceperea investigatiilor/ cercetarii, se pot aduce probe cu filme (se cauta in arhivele multinationalei, imagini cu o vechime mai mare de 6 luni). Altfel spus, pentru colectarea unor posibile fapte, este legala folosirea unor imagini cu vechime de 5-6 luni si mai mult? Multumesc
Frauda de catre un salariat de la supermarket-ul in care lucreza a unui pachet de biscuiti, unui pachet de servetele si unui recipient cu apa plata, cum trebuie cercetata de catre angajator? Este motiv de concediere si cercetare disciplinara? In cat timp de la producerea faptei aceasta poate fi reclamata in instanta, daca angajatul nu accepta demisia, prin waterboarding-ul comisiei de disciplina?? Multumesc anticipat!
Buna ziua! Va multumesc frumoas pentru raspunsul elaborat! O zi frumoasa!
Buna ziua! Va multumesc frumos pentru raspuns. Ma situez de partea angajatului ! O zi frumoasa !
Cum se incadreaza evenimentul de la locul de munca in cazul in care unui angajat, in timpul unei cercetari, din cauza presiunii comisiei de cercetare, i se face rau, ajunge la UPU cu salvarea si este supus procedurilor medicale timp de 6 ore. Se considera eveniment de munca sau in afara muncii?
Pentru interventie HIPEC in Romania, diagnostic carcinom peritoneal, exista un sistem de decontare prin casa de asigurari de sanatate?
Multumesc foarte mult!