In anul 2006 impreuna cu un prieten am infiintat o societate (avand calitatea de asociat unic si adminitrator) aceasta desfasura activitatea in alt judet mai departe de mine, drept pt care prietenului meu i-am facut o imputernicire urmand ca el sa se ocupe de intreaga activitate a firmei, iar eu mi-am vazut de serviciu.
La 2 ani de zile (2008), ma retrag din societate prin cesionarea partilor sociale catre un nou asociat care preia intre patrimoniul (active plus datorii) inregistrat in MOF ( aveam si mici datorii catre finante in cuantum de 1500 lei).
Intre timp pana in 2012 firma din care m-am retras creeaza si mai multe datorii catre finante, ajungand la o suma mare.
Prin urmare, primesc o citatie de la serviciul investigatii fraude, prin care sa ma prezint la ei pt aceasta societate.
La ce ma pot astepta, au trecut 4 ani de atunci si nu ma cautat nimeni sa dau o explicatie !!!
Cand merg la politie sa duc actele doveditoare prin care m-am retras din societate si prin care persoana care a preluat firma declara ca preia cu tot patrimoniul inregistrata si in MOF?
Sunt parte intr-un proces la ICCJ (litigii cu profesionisti) si avocata este plecata in concediu, iar eu am primit de 2 saptamani citatie pt luna care vine in legatura cu un recurs facut de o pers caruia ia fost respinsa cererea de prima instanta.
Vreau sa vad si eu cea depus cealalta parte la ICCJ sa stiu masuri se pot lua ( nu sunt din Bucuresti) sa pot depune intampinare.
(Inainte) firma avea un cap. social de 1000 lei, impartit in mod egal intre 2 asociati (50 parti sociale de fiecare), (acum) in urma cooptari de alti 2 noi asociati (total 4) se majoreaza de catre acestia (ultimi 2 asociati) cu inca 100 lei (total cap. social 1100 lei).
Cum pot imparti partile sociale intre asociati, avand in vedere ca ultimii 2 asociati contribuie cu 100 lei la cap. social (deci partea care le revine lor este mai mica)
In cazul unui ucenic la locul de munca, daca acesta a terminat scoala profesionala se mai poate continua contractul de ucenicie ( a facut practica la noi pe perioada scolii )