avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Activitate Serghei_B

Activitate Serghei_B

Răspuns la discuția Societate - investigatii fraude
Multumesc d-nle avocat.
Buna,

In anul 2006 impreuna cu un prieten am infiintat o societate (avand calitatea de asociat unic si adminitrator) aceasta desfasura activitatea in alt judet mai departe de mine, drept pt care prietenului meu i-am facut o imputernicire urmand ca el sa se ocupe de intreaga activitate a firmei, iar eu mi-am vazut de serviciu.

La 2 ani de zile (2008), ma retrag din societate prin cesionarea partilor sociale catre un nou asociat care preia intre patrimoniul (active plus datorii) inregistrat in MOF ( aveam si mici datorii catre finante in cuantum de 1500 lei).

Intre timp pana in 2012 firma din care m-am retras creeaza si mai multe datorii catre finante, ajungand la o suma mare.

Prin urmare, primesc o citatie de la serviciul investigatii fraude, prin care sa ma prezint la ei pt aceasta societate.

La ce ma pot astepta, au trecut 4 ani de atunci si nu ma cautat nimeni sa dau o explicatie !!!

Cand merg la politie sa duc actele doveditoare prin care m-am retras din societate si prin care persoana care a preluat firma declara ca preia cu tot patrimoniul inregistrata si in MOF?

Multumesc.
Buna,

Sunt parte intr-un proces la ICCJ (litigii cu profesionisti) si avocata este plecata in concediu, iar eu am primit de 2 saptamani citatie pt luna care vine in legatura cu un recurs facut de o pers caruia ia fost respinsa cererea de prima instanta.

Vreau sa vad si eu cea depus cealalta parte la ICCJ sa stiu masuri se pot lua ( nu sunt din Bucuresti) sa pot depune intampinare.

Cum pot verifica dosarul?

Multumesc.
Multumesc.
Buna,

(Inainte) firma avea un cap. social de 1000 lei, impartit in mod egal intre 2 asociati (50 parti sociale de fiecare), (acum) in urma cooptari de alti 2 noi asociati (total 4) se majoreaza de catre acestia (ultimi 2 asociati) cu inca 100 lei (total cap. social 1100 lei).

Cum pot imparti partile sociale intre asociati, avand in vedere ca ultimii 2 asociati contribuie cu 100 lei la cap. social (deci partea care le revine lor este mai mica)

Multumesc.
Răspuns la discuția Marcã înregistratã - siglã
Multumesc de raspunsuri

Imi este permis sa folosesc o sigla ( a unui cunoscut fabricant de produse IT ) modificata pe site.

Nu vreau sa incalc drepturile marcilor inregistrare si mai bine intreb.

Ce ma sfatuiti?

Multumesc.
Răspuns la discuția Contract de ucenicie
Multumesc.

In cazul unui ucenic la locul de munca, daca acesta a terminat scoala profesionala se mai poate continua contractul de ucenicie ( a facut practica la noi pe perioada scolii )

Multumesc.
Răspuns la discuția Radiere atv si vanzare
Multumesc Lucian, este de 200 cc.