O societate a cesiona (contract de vanzare parti de fond de comert)t: stocuri, imobilizari, creante, datorii (furnizori si credit bancar).
Rezultatul cesiunii este pozitiv (datoriile sunt mai mari decat creantele)
In urma cesionarii a incasat o anumita suma. Intrebarea este: rezultatul cesiunii este venit impozabil? sau doar suma incasata?
Multumesc!
aveti nevoie sa tineti registrul de incasari si plati ( se trec incasarile si platile aferente activitatii desfasurate)si registrul inventar. sunt contabil si sunt PFA, ma puteti contacta daca aveti nevoie.
multa bafta!!!
chiar nu stiu cum stau lucrurile cu prima, daca e trecuta in ccm si firma a dat faliment...era bun un avocat... cred ca tin de juridic problemele dumneavoastra....
multa bafta!!!!
m-am ofticat ca am dat-o in bara cu salariile compensatorii, nu m-am "lovit" de ele ... inca
spre rusinea mea, aveti dreptate, asa este dar sunt limitate la salariu mediu net pe firma/societate...
este obligatoriu depunerea bilanturilor la ONRC... contabilul dumneavoastra nu stie asta?
mai bine va prezentati la ONRC cu copii vizate de adm.financiara a bilanturilor, disketa cu bilanturile, platiti taxele si eventuala amenda si mergeti inainte, de ce sa va complicati... vedeti cat este amenda si faceti un calcul...
contabilitatea se tine ca orice contabilitate a unui magazin normal cu intrari si iesiri, nu e diferit
vezi Codul Fiscal, trebuie obtinut un certificat de rezidenta fiscala
Coroborarea prevederilor Codului fiscal cu cele ale convenţiilor
de evitare a dublei impuneri
Art. 118. - (1) În înţelesul art. 116, dacă un contribuabil este rezident al unei ţări cu care România a încheiat o convenţie pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi capital, cota de impozit care se aplică venitului impozabil obţinut de către acel contribuabil din România nu poate depăşi cota de impozit, prevăzută în convenţie, care se aplică asupra acelui venit, potrivit alin. (2). În situaţia în care cotele de impozitare din legislaţia internă sunt mai favorabile decât cele din convenţiile de evitare a dublei impuneri se aplică cotele de impozitare mai favorabile.
(2) Pentru aplicarea prevederilor convenţiei de evitare a dublei impuneri nerezidentul are obligaţia de a prezenta plătitorului de venit certificatul de rezidenţă fiscală.
(3) Macheta certificatului de rezidenţă fiscală şi termenul de depunere a acestuia de către nerezident se stabilesc prin norme.
Certificatele de atestare a impozitului plătit de nerezidenţi
Art. 120. - (1) Orice nerezident poate depune o cerere la autoritatea fiscală competentă prin care va solicita eliberarea certificatului de atestare a impozitului plătit către bugetul de stat de el însuşi sau de o altă persoană, în numele său.
(2) Autoritatea fiscală competentă are obligaţia de a elibera certificatul de atestare a impozitului plătit de nerezidenţi.
(3) Forma cererii şi a certificatului de atestare a impozitului plătit de nerezident, precum şi condiţiile de depunere, respectiv de eliberare se stabilesc prin norme
- platile compensatorii inseamna salarii, prin urmare se impoziteaza
- primele de craciun se dau dar ramane la latitudinea angajatorului,indiferent de perioada lucrata
-puteti cere daune, parerea mea
offf. patronii habar nu au ce inseamna munca de contabil.
asa este.
cine are nevoie de contabil ma poate contacta indiferent de domeniul de activitate (nu am lucrat in partida simpla).