Am primit hotărârea scrisă pentru un proces de partaj judiciar. Sunt mulţumit de împărţirea pământului, dar nu şi de faptul că nu am primit şi despăgubirile cerute (arendă şi subvenţie) pentru un hectar de pământ.
Întrebare: Dacă fac apel pentru despăgubiri în termen de 30 de zile, când devine definitivă hotărârea primită? Pot beneficia de pământul primit (2/3) sau trebuie să aştept soluţionarea apelului?
Pe 16.08.2016 pe site-ul Judecătoriei X apare sentinţa judecătorească pentru un proces de partaj judiciar din 2012. Am scris 2 petiţii on-line şi una scrisă şi înregistrată la Arhiva Judecătoriei pentru urgentarea redactării hotărârii. Ce pot să mai fac pentru a mi se comunica hotârârea scrisă?
Vă mulţumesc anticipat!
Am plătit impozitul pe teren şi imobil pentru anii 2015 şi 2016 în data de 29.06.2016. Am primit bonificaţia de 10% pentru anul 2016. Nu mi-a fost redusă dobânda pentru impozitul restant pentru anul 2015. Cică era valabil până pe 31.03.2016. Eu cred că aveam dreptul la o reducere de aproximativ 45%.
Va mulţumesc!
Un Ttlu de Proprietate are 3 hectare. A fost anulat partial si acum 2 hectare imi revin mie dupa judecata. Cum si cat le cer celor care au detinut anterior eronat/cu rea-vointa terenul pe care l-au arendat an de an? Arenda? Subventie? Arenda + Subventie? Dobanzi? Dar impozitul cine-l plateste? Societatea care a aredat pamantul? Partea adversa? Eu?
Multumesc!
După o hotărâre (fond funciar) favorabilă a Judecătoriei partea adversă a făcut apel la Tribunal. Instanţa respinge apelul - ca nefondat - şi păstrează hotărârea Judecătoriei ca definitivă.
Întrebare: Există o altă cale de atac (Curte de Apel) şi cât trebuie să aştept până pot deschide procesul pentru succesiune?
Vă mulţumesc!
Am primit Încheierea (cu Hotărârea completului de judecată favorabilă) şedinţei publice a unui dosar civil pe data de 18.03.2015 (trimisă de la Judecătorie pe 17.03.2015).
Când expiră termenul dreptului de apel al celeilalte părţi?