avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Activitate adonis33

Activitate adonis33


Asa au inceput problemele mele in urma cu 4-5 ani.

<Problema mea pare sa fie una dificila si va rog sa ma ajutati sa trec peste aceasta problema.
In urma cu 1 an am incheiat un contract de vanzare-cumparare bun mobil ( rulota comerciala ) cu plata in rate de la o firma din Timisoara. Vanzatorul (firma) a oprit C.I.V ( cartea tehnica a vehicului ) ca garantie a bunei mele credinte ca voi plati bunul .Acest lucru este specificat in contract. Contractul a fost perfectat la sediul unui avocat . Vanzatorul mi a eliberat factura fiscala si chitanta pe suma data ca avans, platile ulterioare au fost facute numerar (am chitante ) transfer bancar si on-line prin posta Romana.Dar......!!
Mai aveam de plata 3000 lei si achitam valoarea integrala a bunului moment in care am solicitat vanzatorului sa ne intalnim si sa-mi elibereze C.I.V si chitanta pe aceasta suma.
Dupa mai multe amanari si trageri de timp din partea vanzatorului ( administratorului firmei
) am aflat ca bunul este gajat la banca si banca doreste executarea bunului deoarece firma
( vanzatorul ) nu si a platit creditul. in aceasta situatie cei de facut ? Am facut presiuni asupra vanzatorului si acesta abia a reusit sa plateasca banci suma de 3500 lei dintr-un total de 17.000 lei credit.Pot face plangere penala pentru inselaciune ? Banca poate executa bunul ? Eu sunt un cumparator de buna credinta care la data semnari contractului n am stiut ca bunul este deja gajat daca stiam acest lucrtu evident ca nu asi fi facut aceasta afacere ce imi da dureri de cap si saptamani de nesomn.
Am deschis o actiune la instanta civila prin care doresc sa obtin dreptul de proprietate al rulotei comerciale deoarece consider ca banca a facilitat practic aceasta inselaciune deoarece a lasat C.I.V la indemana firmei care ma inselat. >

...................................................................................................................................................

Intre timp (dupa 5 ani) creditul luat de la banca de individ (firma ) a fost achitat si bunul scos de sub gaj . Plangerea penala facuta la parchet a fost respinsa printr-o rezolutie a prim-procurorului pe motiv ca acesta nu m-ar fi inselat si ca speta respectiva tine de o actiune in instanta de drept civil sau comercial. Individul refuza in continuare sa-mi predea C.I.V-ul vehiculului desi au trecut mai bine de 3 ani de cand i-am platit integral valoarea bunului.

Acum caut cea mai buna solutie juridica prin care pot inmatricula vehiculul pe numele meu.
Nu stiu ce tip de actiune sa introduc la tribunal astfel incat in baza ei sa-mi fie recunoscut dreptul de proprietate asupra bunului avand toate documentele necesare pentru proba cu inscrisuri, respectiv factura de vanzare a bunului ,chitante de plata,ordine de plata , extrase de cont bancare prin care fac dovada ca mi-am indeplinit in totalitate obligatiile si-am achitat integral valoarea bunului si cu toate acestea firma (individul) refuza eliberarea C.I.V


Intre timp creditul luat de la banca de individ (firma ) a fost achitat si bunul scos de sub gaj . Plangerea penala facuta la parchet a fost respinsa printr-o rezolutie a prim-procurorului pe motiv ca acesta nu m-ar fi inselat si ca speta respectiva tine de o actiune in instanta de drept civil sau comercial. Individul refuza in continuare sa-mi predea C.I.V-ul vehiculului desi au trecut mai bine de 3 ani de cand i-am platit integral valoarea bunului.

Ce tip de actiune in instanta pot demara pentru ca dreptul de proprietate sa imi fie recunoscut si sa pot inmatricula vehiculul pe numele meu?

multumesc
Răspuns la discuția proprire pensie sot
Poprirea nu se poate face decat pentru datoriile acumulate si neplatite de titularul bunului.
In cazul dvs se face un abuz. Formulati catre parchet o plangere penala pentru abuz in serviciu, pe numele angajatului din primarie care a facut aceasta poprire.Totusi inainte de a depune plangerea mai verificati la primarie inca o data informatia sa fiti sigura ca autoturismul respectiv este al tatalui dvs....cereti si o dovada in acest sens fara sa le explicati ce aveti de gand sa faceti dupa obtinerea documentului.
Răspuns la discuția Timbru de mediu Dacie
Da, va trebui sa plateasca taxa actuala de poluare.
Se mai poate recupera taxa de poluare la un autoturism pe care l-am vandut ?
Am toate documentele masini in copie xerox .Singurul document care imi lipseste este copia certificatului de inmatriculare.

La ANAF mi-au cerut urmatoarele documente ;

1. Copie de pe Cartea de identitate.
2. Chitanţa de plată a taxei, în original.
3. Copie de pe Decizia de calcul a taxei pe poluare pentru autoturisme.
4. Copie de pe Certificatul de înmatriculare al autoturismului.
5. Copie de pe Cartea de identitate a autoturismului.

Am facut o cerere catre biroul de inmatriculari in care am solicitat sa mi-se elibereze o adeverinta din care sa rezulte perioada in care am avut autoturismul in proprietate . Acest document poate inlocui certificatul de inmatriculare ?
MULTUMESC.
Au trecut mai mult de 20 de zile de la comunicarea procurorului....Pot redeschide dosarul chiar daca au trecut 3 luni ?
Am cumparat fara sa stiu un vehicul gajat.

Vanzatorului i-am facut plangere penala pentru inselaciune.
In urma acestei plangeri procurorul a dat neinceperea urmarii penale ca urmare a unui referat facut de serviciul de investigare a fraudelor al carui comisar a spus ca respectivul bun in urma verificarilor in bazele de date nu este gajat.

Acum am dovada ca bunul este gajat si este inscris in arhiva de garantii reale mobiliare...in aceasta situatie pot face plangere penala comisarului de la investigarea fraudelor (care a facut referatul de neinceperea urmariri penale) pentru favorizarea infractorului ?
Au trecut aproape 2 ani de la data cand am facut plangere la parchet impotriva celor 2 administratori ( sot si sotie ) ai SC care mi au vandut rulota.
Timpul trece si Parchetul inca nu a adunat probele necesare pentru a trimite instantei dosarul spre judecare ,desi nu cred ca este un dosar voluminos.
Cand am facut plangerea am depus si toate documentele necesare.
Incep sa cred cu fiecare zi care trece ca procurorul de caz incearca tergivesarea rezolvari cazului pentru a interveni prescriptia faptelor.
Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac sa pun lucrurile in miscare !
sper sa nu gresesc dar legea sa modificat putin...In cazul in care domeniul autorizat CAEN este comertul ,trebuie urmate cursuri de califcare pentru vanzator comercial....