avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Activitate SPQR1988

Activitate SPQR1988

Buna ziua

Sunt mostenitorul unui teren in urma decesului proprietarilor. Pe langa mine, se mai afla doar un singur alt mostenitor. Problema este ca nu suntem in relatii foarte bune. Intrebarea este daca se poate face succesiunea jumatatii mele de teren in mod unilateral? Celalalt mostenitor nu dispune de bani si nici de initaitiva pentru impartire.

Multumesc anticipat
Buna seara

Am un spatiu caracter provizoriu autorizat pe o perioada de 5 ani. Respectivul termen va expira in decembrie. Intrebarea mea este daca am nevoie de prelungire si in ce consta aceasta? Daca da va trebui sa obtin din nou semnaturile de la vecini si toata umblatura de acum 5 ani?

Va multumesc anticipat

Răspuns la discuția Spatiu comercial provizoriu
Mentionez ca nu este vorba de prelungirea activitatii comerciale ci prelungirea existentei magazinului in since, ca spatiu. Autorizatia a fost pe 5 ani data de la Primarie, ma intereseaza care este procedura pentru prelungire.
Buna seara

Am un spatiu comercial cu caracter provizoriu autorizat pe o perioada de 5 ani. Respectivul termen va expira in decembrie. Intrebarea mea este daca am nevoie de prelungire si in ce consta aceasta? Daca da va trebui sa obtin din nou semnaturile de la vecini si toata umblatura de acum 5 ani?

Va multumesc anticipat
Buna ziua

Situatia mea in linii mari este urmatoarea: am inchiriat prin contract un spatiu comercial pentru 3 ani unui agent comercial. Pentru a-si "reduce" contributiile la stat chiria a fost stabilita la o suma lunara modica, dupa cum am inteles ca se practica.
Chiria efectiva a fost negociata intre 4 ochi la o alta suma.
Problema este ca dupa 4 luni chiriasul a uitat de intrevederea amintita, facandu-se ca nu isi mai aduce aminte, preferand sa plateasca suma aceea modica inscrisa in contract.

Stiu ca legal are dreptate, este vreo cale sa atac contractul? Acesta are inscris doar "contractul se incheie doar cu acordul ambelor parti"

Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Decizie finala. Cand?
Multumesc pentru raspuns, chiar daca este unul care nu imi lumineaza ziua ca sa zic asa. La Judecatorie nu mi s-a spus nicio data aproximativa de aceea eram nesigur de termen, fiind un incepator in ale salilor de tribunal.
Răspuns la discuția Decizie finala. Cand?
Multumesc pentru raspunsuri.
De la respingerea recursului au trecut 2 luni, si hotararea nu a fost inca redactata, este normal? Fara hotarare nu pot sa incep demersurile necesare pentru cheltuielile de judecata.
Pe scurt: am avut un proces pe care l-am castigat la fond, apoi paratul a facut recurs la care s-a dat "Decizia nr. 290. Constată nul recursul pentru nemotivare în termen".
Problema este ca decizia aceasta s-a dat pe 20 noiembrie 2011, este normal ca pana astazi sa nu primesc in posta decizia stampilata de la Tribunal?
Scrisoarea ma tine in loc deoarece fara decizia finala primita nu pot sa cer cheltuielile de judecata. Inca odata, este normal ca o decizie finala sa intarzie atat de mult?

Va multumesc anticipat
Va multumesc pentru raspuns, eram in dubiu deoarece pe internet la numarul dosarului meu nu este trecuta formula "hotarare definitiva si irevocabila", cum am vazut la alte cazuri.
Buna ziua, am castigat un proces la fond si apoi paratul a facut recurs. Dupa o luna de amanari, recursul a fost declarat nul pentru nemotivare in termen.
Recursul nul inseamna in acest caz o hotarare definitiva si irevocabila?
Se mai poate ataca in vreun fel?