Buna ziua,
In cazul unui copil de 8 ani, cetatean roman dar cu parintii in strainatate, copilul lociund in Romania la bunici, acest copil are dreptul la alocatie? daca da ce trebuie sa faca bunica? daca nu a luat niciodata se poate face ceva sa i se plateasca si din urma?
Buna ziua,
In luna noiembrie 2012 m-am angajat la o firma cu care am incheiat un contract de munca pe 3 luni, a urmat semnarea unei prelungiri a acestui contract cu alte 3 luni, in luna mai urmand o a treia prelungire. La data expirarii contractului la ora 13.00 am fost sunata acasa deoarece urma sa intru schimbul II si mi sa comunicat sa ma prezint la firma la ora 15.00 pentru semnarea contractului pe perioada nedeterminata(in sfarsit). Prezentandu-ma la ora fixata mi sa spus : a intervenit o schimbare, va trebui sa va semnati decizia de lichidare. Am semnat, deoarece nu aveam alta varianta.
Intrebarile mele sunt:
- de cate ori se poate prelungi un contract pe 3 luni?
- puteam sa refuz sa semnez concedierea?
- ma afecteaza aceste contracte la acordarea somajului?
va multumesc pentru raspuns. In cazul in care ma voi deplasa la Tribunalul Dej care a pronuntat sentinta, as dori sa stiu daca pot face aceasta definitivare in aceeasi zi?
Buna ziua,
am primit postal sentinta civila in 6.12.2012 emisa de Tribunalul Dej, iar eu avand domiciliul in Orastie
am cateva intrebari:
1.urmatorul pas ar fi sa ma deplasez la Tribunalul Dej si sa fac cerere de definitivare a sentintei?
2. cat dureaza pana se definitiveaza(se pune stampila)? rezolv intr-o zi sa nu fac mai multe drumuri?
3. nu se poate depune cererea si sa mi se trimita postal definitivarea?
4. daca au trecut deja 3 luni de la pronuntarea divortului sunt pasibila sa platesc amenda la schimbarea actului de identitate? (schimbarea numelui - voi reveni la numele anterior)
am o intrebare, in urma procesului de divort mi-am urmarit dosarul pe www.portal.just.ro, unde am inormatia de mai jos:
Solutie: Admite acţiunea; Desface căsătoria prin divorţ din vina pârâtului; Reclamanta reia numele avut anterior căsătoriei.Definitivă şi irevocabilă.
Sa inteleg ca divortul este incheiat si pronuntat sau nu? El mai poate contesta? daca da in cat timp?
as dori sa-mi recuperez taxa de poluare platita in martie 2012 la inscrierea unei masini. As dori sa stiu care sunt pasii exacti si legali, metodele , precum si timpul necesar recuperarii. Se poate recupera banii platiti pe taxa de poluare si taxa de inscriere?