Buna ziua! Din luna noiembrie primesc bani in plus la alocatie, adica am fost in crestere copil pana la.3 ani ,timp.in care alocatia este de 300 lei , am iesit in sept 2019 din cic, si ei tot 300 lei imi dau la alocatie in loc de 150! Intrebarea mea este: sunt obligata sa restitui banii atatat timp cat greseala este a lor?
va multumesc f mult pentru raspuns.daca mai puteti sa-mi raspundeti la o singura intrebare:cum fac "o delimitare"intre zilele de c.m. adica am vrut sa-mi iau medical pt mine si mi s-au cerut zilele de cm din ultiml 12 luni,iar angajatorul mi le-a trimis la comun si pe cle avute cu baiatul,iar in cazul acesta doctorul care imi da medicalul nu are cum sa stie care e situatia....
conform OUG158/2005,asiguratii beneficaza de 90 de zile de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca,in decurs de 12 luni,incpand cu prima zi de imbolnavire,daca depasesti 90 de zile ai nevoi de avizul medicului expert.tot aceeasi ordonanta prevede si dreptul la concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav.
intrebarea mea este:acest 2 categorii de concedii se cumuleaza in cele 90 de zile sau se socotesc separat?eu am stat cu copilul meu in varsta de 2 ani prin spitale si am cu el aproximativ 40 de zile de medical in ultimele 12 luni,acum daca eu m-am imbolnavit si vreau sa-mi iau mdical cate zil mai am dreptul ? 90 pentru ca u nu am fost bolnava in 12 luni sau se scad din 90 zilele luate cu copilul?
buna ziua,
astazi eram in trafic si m-am oprit pe banda onezin dreapta la un semafor care avea ,in mod normal, si un intremitent la dreapta,dar in acel moment era oprit-astfel ca am respectat culoarea semaforului mare adica rosu.in spatele meu s-a oprit o masina cu 2 tipi care s-au apucat sa ma clanxoneze si sa-mi faca semn sa merg mai departe ca e intermitent.i-am facut semn ca intremitentul este oprit si am ramas la locul meu.dupa o serie de gesticulari si de "bodoganiritipul din dreapta mi-a aruncat cu o bila (la cum s-a auzit) in luneta,prietena mea care era pe bancheta din spate ii face semn ca intermitentul nu functioneaza,dupa cateva secunde au m-ai aruncat odata cu acelasi obiect.in masina eram si cu 2 copii mici de 3 ani.
cine stie exact cum poate fi incadrata aceasta fapta,va rog sa ma ajutati.
am chemat politia le-am dat nr masinii si a ramas sa identifice proprietarul si apoi ma cheama si pe mine la sectie pt declaratie.
dar va rog cine are dreptul facut sa-mi spuneti cum se incadreaza fapta avand in vedere ca cel din dreapta a aruncat iar de clanxonat logic ca a fost soferul.multumesc anticipat
copilul meu in varsta de 2 ani si 2 luni s-a imbolnavit si am recomandare de la medic sa nu-l mai duc in colectivitate, cresa, camin, o perioada pana ii termin tratamentul de imunizare.eu ca mama am dreptul sa-mi iau concediu medical timp de 1 luna pt a sta cu el sa-l ingrijesc?cine acorda acest concediu si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez.?in lege se specifica mai mult de indemnizatie pt ingrijire copil bolnav nu si de conditiile pt concediu.multumesc anticipat pt indrumare.
Se poate autoriza o constructie dupa ce ea a fost ridicata? Sau legal e sa obti autorizatia apoi sa ridici constructia? Care lege prevede aceste aspecte.multumesc
Si una si alta,sa nu vi se para absurd dar sit e mai complicata decat pare,mi a inrat il lipsa in curte a lovit o pe mama mea e complicat si vreau caa pana la instanta sa ma acopar cu hartii sa dm k e un om de rea credinta